עידכוני רשת

ורד 34

New member
עידכוני רשת../images/Emo13.gif

הבן שלי עבר לSR וזה ניראה לי לא הכדור המושלם בישבילו. מה ההבדל בין SR לבין LA?

05 מיכל

New member
SR ו LA

ההבדל הוא באופן השחרור המודרג של התרופה. LA נחשב עדין יותר ובעל פחות תופעות לוואי, אבל יש ילדים שהוא עדין מדי בשבילם (יש לי שניים כאלה בבית.) אולי תספרי לנו עוד קצת: מה לקח קודם, בן כמה, למה עבר ל SR, מה את רואה עכשיו, כמה זמן הוא כבר עם SR - אולי יהיו לנו רעיונות...

ורד 34

New member
תודה על התשובה

אין לי מחשב הרבה בזמן האחרון ביגלל זה הטווחים הארוכים, סליחה
. הוא קיבל רטלין רגיל של 20מ"ג. וזה היה לו מעולה. הוא תיפקד טוב, היה קצת בהיי לאחר שההשפעה פגה אבל ניתן בהחלט לשליטה. הוא הצליח ליקרוא, ליכתוב ואפילו פעל בזכות עצמו. כלמר המורה לא היתה צריכה לומר לו ליפתוח חוברת הוא עשה את זה לבד ודרש עוד. הטענה שלו היא שהכדור לא מספיק. כלומר הוא נעצר לאחר זמן מה וזה מפריע לו. הוא ביקש להוסיף עוד כדור. ניגשתי לרופאה והיא נתנה לו את הSR ביום הראשון הוא היה על הפנים. אפטי, לא מתקשר טוב, מופנם יותר. רמת התיקשור עם ילדים אחרים ירדה לתחתית. ביום השני של הכדור הוא היה יותר טוב. תופעת הלואי של הכדור היתה עצבנות,היפר. חוסר יכולת לישלוט בעצמו. עדין לא נתתי לו את ה-LA. אני מפחדת שזה חלש מידי בישבילו. ותודה על הקריאה וההקשבה והעזרה. כולכם, לדעת האישית,
יות

zivadina

New member
נעשתה המרה שגויה ויש מינון חסר

הילד קיבל בהתחלה מנה של 20 מ"ג "רגיל" שמשפיעה עד 4 שעות. ה-SR20 הוא מנה של 8 (!) מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. מכאן תביני שההמרה נעשתה למחצית מן הכמות המתאימה לו. ברוב המקרים, אפטיות נובעת ממינון חסר. מנה של 20 מ"ג "רגיל" אפשר להמיר באופן מדויק רק לקונצרטה 72 מ"ג. כל המרה ל-SR או ל-LA דורשת מניפולציות, היות שהם קיימים במנות של 8 או של 12 מ"ג.

ורד 34

New member
תודה../images/Emo20.gif

לאחר חקירת שב"כ/קגב/CIA וחברותיהם הוא טוען שהכדור השני יותר טובל ו הוא יותר נעים לו וגם משפיע עליו יותר טוב.

zivadina

New member
המרה

מנסיון עם המרה בדיוק כזאת אצל הבן שלי, יש פחות תופעות לוואי גם כי מדובר בכדור שמשתחרר לדם לאט יותר מן ה"רגיל" (פחות כאבי בטן וראש) וגם כי המנה קטנה יותר. לצערי, אני בטוחה שתוך שבוע-שבועיים יגיעו תלונות על חוסר קשב בבית הספר. אבל... הכי טוב להיות עם היד על הדופק ולפעול כאשר יש תלונות, ולא לפני כן. בהצלחה לכם!

למעלה