עידכונים

batyasher

New member
עידכונים

הי בנות יקרות, אמנם לא הייתי כאן הרבה זמן אבל אני מתעדכנת כל הזמן... לשרה - בעיניין הכפתורים: אז לאחי היו כפתורים בשתי האוזניים ואני זוכרת גם שהוא עבר מספר פעמים את הניתוח הזה כשהכפתורים נפלו אז אני לא בטוחה בעניין שהאוזן גדלה אז לא צריך. אגב לאבא שלי עשו לפני מספר חודשים את הניתוח והכניסו לו כפתורים ותאמינו לי - אצלו האזניים כבר מזמן גמרו לצמוח... ולעיינינו: ביום חמישי היינו בשניידר. יש לנו שם רופאה צעירה ומקסימה בשם שרון שמעכשיו נהיה תחת השגחתה ולא נתראה בכל פעם עם רופא אחר. זהו, בשעה טובה ומוצלחת גם אנחנו יוצאים לדרך עם הורמון הגדילה. למאיה בשבוע שעבר מלאו שנתיים וזה בסדר כבר להתחיל עם ההורמון. הראו לנו שלושה סוגי עטי הזרקה ובחרנו באחד מהם וכל מה שנותר לנו לעשות זה לקנות את הדברים ולהגיע לשם להדרכה ומשם ממשיכים לבד מידי יום עד שמאיה תגדל ותהיה אולסי פרי... החדשות הפחות טובות הן שמאיה שברה את העקומות. כלומר עד עכשיו היא הייתה בגובה ובמשקל באחוזון החמישי ועכשיו היא ירדה מהשלישי. הרופאה חוששת שיש לה צליאק (העניין הזה שאסור לאכול מזון שמכיל קמח) ועשו לה שם את כל בדיקות הדם. יש לי כמה שאלות אליכן: 1. האם למישהי יש צליאק??? 2. הבנות הבוגרות - האם יש תרופות (אסטרוגנים או משהו כזה) שאתן נוטלות באופן קבוע כיום? 3. ענבל ואחרות שמזריקות את ההורמון - באיזה עט הזרקה בחרתן? תודה, ולמרות שאני לא כותבת לאחרונה הרבה אל תשכחו - אני תמיד כאן!!! נ.ב תודה לכולן על ההתחייחסות לעניין הדיבור שהעלתי כאן בעבר... בתיה

elitp

New member
תשובות

1.אין לי ציליאק,ואני אפילו לא רוצה לחשוב על מצב שאני לא יכולה לאכול בצקים. נשמע לי סיוט מטורף כי אני חיה מפיצות ובורקסים. 2. טרנריות חייבות לקבל תחליפי אסטרוגן,ובגלל שיש רחם אז חייבים גם לתת פרוגסטרון כדי למנוע את הסכנה של סרטן. את הHRT חייבים לקחת אם לא רוצים לשבור את האגן בגיל 35. התהליך שהבנות עוברות הוא כזה: בגיל ההתבגרות מתחילים עם אסטרוגן במדבקות או כדורים,ואז מופיעים סימני מין משניים כמו חזה. במקביל עושים אולטרסאונד כל כמה חודשים,וברגע שהרחם מגיע לגודל מתאים מוסיפים פרוגסטרון ואז יש מחזור. לא הדבר הכי טבעי בעולם,לא משהו שמעיד על פוריות,אבל בכל זאת משהו. ממשיכים עם ההורמונים עד גיל המעבר,ואז בטח יש כבר בעיות אחרות. 3. את הורמון הגדילה פיספסתי בכמה שנים,כי בתקופתי נתנו רק לכאלו שהיה חסר להם,ולא היה הורמון סינטטי. אני זוכרת שבגיל צעיר הייתי די אובססיבית מהגובה,ואפילו אני זוכרת את עצמי בגיל 10,11 שואלת את הרופאה למה לא נותנים לי הורמוני גדילה. הבנות האחרות יודעות יותר ממני בנושא סוגי העטים.

היי

אני לא חושבת שיש קשר בין טרנר לציליאק. כל אחת מהבנות צריכה לקחת הורמונים כי זה חסר לנו ואם לא לוקחים זה עושה בעיות בגיל מבוגר יותר.

היי בתיה היי מאיה

שמחה שאת מעדכנת כאן בפורום. מאוד חשוב לגבי השאלות - לי אין צליאק. עד כמה שאני יודעת זה לא קשור לתסמונת. לגבי ההורמונים אז כן - יש כדור כל יום . אני לוקחת אותו מגיל 17 זה למעשה השלמה של ההורמנים החסרים היות ואין שחלות. לגבי מזרקים האימהות בטח יכתבו . נשיקות דרומית

תשובה

היתי במעקב במרפאת לין בחיפה . עברנו לדרום ואז התחלתי את הטיפול. גיל 17 זה לא מאוחר כל כך. נורמלי . היום אני הולכת לרופא נשים והוא נותן לי את הכדורים. אשמח לענות על כל שאלה דרומית

היי עלית

מה זה hrt? תוכלי לפרט? אני יודעת שבגיל 13 וחצי שהגעתי לגובה מקסימלי מבחינתי אחרי תשע וחצי שנים של הורמונים התחילו לתת לי הורמונים נשיים שמשלבים את כל הרכיבים שאני צריכה להתפתחות מינית (תסלחו לי אבל אני מתבלבלת משהשמות , משהו כמו אסטרוגם פרוגסטרון וכו') ואז כעבור שני שנה וחצי התחלתי לקחת כדורים למחזור בהתחלה פרוגינון אחר כך הרמונט ועכשיו טריסיקיונס. אם את מתכוונת בhrt לסידן אז כן מתחילים היום לקחת כבר מגיל מוקדם בין 17 ל19 כטיפול מונע לאוסטיופורוזיס נכיוון שבטרנר העצמות נבנות לאו ונהרסות מהר דלית

elitp

New member
HRT זה ראשי תיבות

של Hormone Replacement Therapy. שם כולל לתחליפי אסטרוגן ופרוגסטרון. כדורי סידן אף פעם לא נתנו לי.בקשר לצפיפות העצם,אני חייבת לספר משהו. אחרי שהתחלתי לשוטט באינטרנט,ולגלות את כל מה שהסתירו ממני כל השנים,אז מאד כעסתי על ההורים שלי,והפסקתי את כל הטיפול הרפואי (תרופות ובדיקות) למשך שלוש שנים. לפני שנה חידשתי את הטיפול ועשיתי בדיקת צפיפות עצם בפעם הראשונה,בדיקה שלא היתה טובה. היום אני מבינה שמותר לכעוס,אבל לא לקחת את התרופות ולשבור את האגן לפני גיל 40 זה ממש טימטום,וגם כואב. היום אני לוקחת פרוגילוטון,ואני חייבת לציין שיש כל מיני תופעות לוואי מעניינות מאד,באופן כללי זה נותן לי הרגשה די טובה.

barbushi

New member
היי

פרוילוטון זה לטיפול באוסטיופרוזיס לא? האמת שאני פוחדת שגם לי כבר יש אוסטיופרוזיס כי אני לוקחת את הכדורים. איזה תופעות לוואי מענינות יש..? (זה נשמע מסקרן..)

elitp

New member
את לא לוקחת אסטרוגנים?

למה לא? נראה לי שאת חייבת לקחת,בעיקר אם את אחרי gonadectomy כמו שסיפרת פה. את גם חייבת להתעקש שישלחו אותך לבדיקת צפיפות עצם. בקשר לתופעות לוואי של תחלפי אסטרוגן,אז לא ניכנס לפרטים הגרפיים,אבל ההשפעה היא די חזקה גם על הגוף ועל הנפש. תנסי ותראי....

barbushi

New member
טעות

סליחה-התכוונתי כמובן להגיד שאני ל א לוקחת את הכדורים.

barbushi

New member
היי בתיה

בהצלחה עם הורמון הגדילה! איזה יופי שהרופאה מקסימה! כמו שאמרו כן אנחנו לוקחות אסטרוגן. ציליאק עד כמה שזכור לי זה כן אחד הדברים שמופיעים לפעמים עם הטרנר. מקווה שאין למאיה ציליאק.

למעלה