עידכונים לגביי

עידכונים לגביי

חברי פורום יקרים ממשיכה לקרוא אותכם גם אם לא תמיד כותבת... היום ביקרתי אצלהפסיכאטר בצבא הוא שלל כל אופציה לבעיה פסיכאטרית כלשהי ושלח אותי בחזרה לניורלוג.הנירולוג בבסיס שלי ממש מגעיל אז בדקתי בצריפין שם יש אחד בשם קושניר.מישהו מכיר אותו? אבל לקושניר הזה ניתן ללכת רק ב8.4 נראה לי הגזמה לחכות כה הרבה זמן אז בינתיים חוזרת לצערי הרב לרופא בבסיס שלי ומחכה לקושניר.

איך לעזעזעל זה קורה?

אין לי שום תופעה של טורט חוץ מטיקים הניורלוג בבסיס החליט שאין לי טורט. הגיוני? נתן לי clonnirit.השאיר לי פרופיל 97 רפואי לא הקשיב שאמרתי שהטיקים גוברים מזה שאני הרבה בבסיס ואמר לי לחזור עוד חודשיים.הוא שפוי?

שביק

New member
לחיילת הזורמת היקרה

מה שאומר לך עכשיו איננו בגדר דיאגנוזה, או חוות דעת רפואית כלשהיא. ייתכן והטיקים, כאשר הם רק טיקים, באמת איננו טוראט אשר צריך להיות מלווה בתופעות והפרעות נוספות. ד"ר קושניר רופא ידוע ויודע מ זה טוראט. ייתכן והוא צודק באותה מידה שייתכן והוא טועה. אם השאלה מציקה לך, מה דעתך לקבל ייעוץ ואיבחון נוסף? כך תדעי מה כן יש לך ומה לא ובהתאם לכך לפעול. אני כאן לשרותך. אם תירצי שיחה אישית יותר תוכלי כמובן להתקשר למס' הטלפון של העמותה: 09-7408478 כל טוב לך ובהצלחה שביק.

שביק

New member
דבר נוסף ששכחתי

קלוניריט מקובל לתת במיקרים של טיקים. הד"ר שפוי. כל טוב ופורים שמח. שביק

שביק ../images/Emo26.gif

את יכולה לספר קצת על עצמך ? נתחיל בזה שתגידי איך קוראים לך
אני רואה אותך כאן בקביעות ואני גם מבין שיש לך קשר ישיר לעמותה ..

שביק

New member
על עצמי

"רק על עצמי לספר ידעתי" כדברי המשוררת. ובכן ביקשת קיבלת. שמי מופיע בכרטיס האישי שלי. ושאר הדברים נשאיר למחר. סקרן? יחי הסקרנות! גם אתה משאיר את עצמך כחידה, לא? ובכן אכן יש לי נגיעה קרובה מאד לעמותה, אפילו קרובה מאד מאד. ניתראה מחר וניוודע. להתראות ! שביק

הרופא שטיפל בי

הוא לא קושניר אלא אליאשב ישי.. ושאלתי אם הוא שפוי כי הכדורים שנתן לי חזקים ונהוג לתת איתם 14 יום מנוחה הסתגלות לתרופות... והסברתי לו שהטיקים גוברים מלחץ של שעות בצבא ולא ענין אותו.לכן קבעתי תור לחוות דעת נוספת אצל קושניר.רק שזה חודש המתנה לצערי. האם מקרה של רק טיקים מגיל 8 הוא אינו טורט?איך יודעים? תודה מראש

שביק

New member
לזורמת היקרה

בהחלט יש דבר כזה שניקרא תסמונת טיקים כרונית. שוב לא קביעה ולא דיאגנוזה, זה רק מידע. אין ברירה לפעמים צריך סבלנות גם כשאין כל כך. אני מבינה שקשה לך, אני לא מזלזלת להיפך. הזמן יעבור מהר והופ! תימצאי עצמך אצל ד"ר קושניר.סבלנות יקירתי. אין ברירה. ד"ר קושניר רופא טוב והוא יוכל לאבחן אותך נכון. אם זה טוראט או לא. מאחלת לך כל טוב ובהצלחה שביק.

שביק

New member
לזורמת היקרה

אין לי מספיק מידע על הגורמים לתסמונת הטיקים הכרונית. ישנה השערה רצינית, בין הרופאים, שהגורם לטוראט זה גן או מספר גנים בגלל המורכבות של הטוראט, על כל ההיבטים והאיפיונים. טוראט לא ניגרם מלחץ אלא לחץ יכול להיות טריגר (זרז) לאדם שיש לו כבר טוראט. לגבי הגורמים לתסמונת הטיקים הכרונית אין לי מספיק מידע. אולי מישהו יודע ויוכל לענות לך תשובה יותר מלאה. כל טוב לך. האם תבואי מחר? שביק.

חגית35

New member
טוראט או הפרעת טיק כרונית?

בספר הדיאגנוזה הפסיכיאטרי DSM-4 יש הגדרות ספציפיות לכל הפרעה וגם לשתי הללו. אני מצרפת לך מס' פרטי מידע, כתבתי תמצית זו בהתבסס על הכתוב באתר הנ"ל: **הערה שלי:יש עוד קריטריון אירופאי, לא ה- DSM האמריקאי, שנקרא ICD-10:ICD-10 Classification of Mental and Behavioural Disorders (European Description ויש שונויות ודקויות בין שני ה- manuals הללו. רק לשם הערה כללית. שימי לב מתי זה הופך לטוראט, ז"א יש מס' תנאים מצטברים של תדירות, סוגי טיקים וזמן רצוף עוקב (משך) בהם זה התרחש וכן גיל מינימלי לתחילתם שמתחתיו זה לא נחשב טוראט וגם אם,וזה חשוב, אם זה מהווה הפרעה לניהול חיים נורמאלי או למצב החברתי תעסוקתי של הלוקה. אם לא יצא לך טוראט- אז זו הפרעת טיק בדרגה זו או אחרת כרונית או לא. הסיבות מגוונות ורבות ובל נשכח שאוכלוסיות רגילות גם סובלות מהפרעות טיק ללא טוראט, מלחץ, תרופות, עייפות וכד'. בבקשה: • קיום בו זמני של טיקים מוטוריים מרובים בליווי לפחות טיק ווקאלי אחד (או יותר) לעתים לא מחייב שזה יהיה בו זמני. • הטיקים חייבים להופיע פעמים רבות ביום , בהתקפים, כמעט כל יום, או במקוטע, במשך למעלה משנה וכשמהלך שנה זו לא היתה תקופה נטולת טיקים שעולה על 3 חודשים עוקבים. • גיל ההתפרצות טיקים הראשונה יהיה פחות מגיל 18 . • ההפרעה לא קשורה ישירות לצריכת סטימולנטים או למחלה אחרת כגון: מחלת הנטינגטון- Huntington's disease או מחלה זיהומית ויראלית של המוח - postviral encephalitis. • עוד סעיף שהוסר אך הוא חשוב והיה בגרסה הקודמת: ההפרעה גורמת לאי נוחות רבה לחולה בה, והפרעה ממשית לתפקוד היומיומי והחברתי- תעסוקתי, או כל תחום תפקודי חשוב אחר בחיים. על מנת שהקריטריון של טוראט או הפרעות טיק מוטוריות וווקאליות כרוניות (להבדיל מפשוטות) יחול על האדם, חובה שהם יימשכו למעלה משנה, אבל חייבים להופיע טיקים מוטוריים מרובים ולפחות טיק ווקאלי אחד. עוד מצבים שהולכים יחד עם טוראט וחשוב לזכור, לעתים זה סימן מזהיר, הרבה לפני הטיקים: OCD אובססיביות קומפולסיביות, היפראקטיביות, מוסחות יתר, אימפולסיביות- כולם שכיחים ביותר. באבחנה המבדלת צריך לשלול הפרעות אחרות שעלולות להיראות דומות למשפחת הפרעות התנועה והטיק כגון: • מחלת הנטינגטון Huntington's disease • שבץ • תסמונת לש נייהן Lesch-Nyhan syndrome • סינדרום כוריאה Sydenham's chorea • סקלרוזיה multiple sclerosis • מחלת וילסון Wilson's disease • פציעת ראש • דלקת מוח postviral encephalitis • tardive dyskinesia • פיגור שכלי • אוטיזם צריך גם לשלול שהטיקים לא באים כתוצאה מסטימולנטים קרי ריטלין, או PDD או OCD או סכיזופרניה שמאופיינת לעתים במה שנראה כמו טיקים ווקאליים המאפיינים את התסמונת: אקולליה (נטיה לחזור על מלים שנאמרו ע"י מישהו אחר או סופי משפטים, כמו הד) , פלילליה (נטיה לחזור על המלים של עצמו) או נביחות ( כמו של כלב ממש, גם טיק ווקאלי) . מקווה שעזרתי לך קצת... יצא ארוךךךךךךךךךךךךךך. שבת שלום!

חגית35

New member
טוראט או הפרעת טיק כרונית?

בספר הדיאגנוזה הפסיכיאטרי DSM-4 יש הגדרות ספציפיות לכל הפרעה וגם לשתי הללו. אני מצרפת לך מס' פרטי מידע, כתבתי תמצית זו בהתבסס על הכתוב באתר הנ"ל: **הערה שלי:יש עוד קריטריון אירופאי, לא ה- DSM האמריקאי, שנקרא ICD-10:ICD-10 Classification of Mental and Behavioural Disorders (European Description ויש שונויות ודקויות בין שני ה- manuals הללו. רק לשם הערה כללית. שימי לב מתי זה הופך לטוראט, ז"א יש מס' תנאים מצטברים של תדירות, סוגי טיקים וזמן רצוף עוקב (משך) בהם זה התרחש וכן גיל מינימלי לתחילתם שמתחתיו זה לא נחשב טוראט וגם אם,וזה חשוב, אם זה מהווה הפרעה לניהול חיים נורמאלי או למצב החברתי תעסוקתי של הלוקה. אם לא יצא לך טוראט- אז זו הפרעת טיק בדרגה זו או אחרת כרונית או לא. הסיבות מגוונות ורבות ובל נשכח שאוכלוסיות רגילות גם סובלות מהפרעות טיק ללא טוראט, מלחץ, תרופות, עייפות וכד'. בבקשה: • קיום בו זמני של טיקים מוטוריים מרובים בליווי לפחות טיק ווקאלי אחד (או יותר) לעתים לא מחייב שזה יהיה בו זמני. • הטיקים חייבים להופיע פעמים רבות ביום , בהתקפים, כמעט כל יום, או במקוטע, במשך למעלה משנה וכשמהלך שנה זו לא היתה תקופה נטולת טיקים שעולה על 3 חודשים עוקבים. • גיל ההתפרצות טיקים הראשונה יהיה פחות מגיל 18 . • ההפרעה לא קשורה ישירות לצריכת סטימולנטים או למחלה אחרת כגון: מחלת הנטינגטון- Huntington's disease או מחלה זיהומית ויראלית של המוח - postviral encephalitis. • עוד סעיף שהוסר אך הוא חשוב והיה בגרסה הקודמת: ההפרעה גורמת לאי נוחות רבה לחולה בה, והפרעה ממשית לתפקוד היומיומי והחברתי- תעסוקתי, או כל תחום תפקודי חשוב אחר בחיים. על מנת שהקריטריון של טוראט או הפרעות טיק מוטוריות וווקאליות כרוניות (להבדיל מפשוטות) יחול על האדם, חובה שהם יימשכו למעלה משנה, אבל חייבים להופיע טיקים מוטוריים מרובים ולפחות טיק ווקאלי אחד. עוד מצבים שהולכים יחד עם טוראט וחשוב לזכור, לעתים זה סימן מזהיר, הרבה לפני הטיקים: OCD אובססיביות קומפולסיביות, היפראקטיביות, מוסחות יתר, אימפולסיביות- כולם שכיחים ביותר. באבחנה המבדלת צריך לשלול הפרעות אחרות שעלולות להיראות דומות למשפחת הפרעות התנועה והטיק כגון: • מחלת הנטינגטון Huntington's disease • שבץ • תסמונת לש נייהן Lesch-Nyhan syndrome • סינדרום כוריאה Sydenham's chorea • סקלרוזיה multiple sclerosis • מחלת וילסון Wilson's disease • פציעת ראש • דלקת מוח postviral encephalitis • tardive dyskinesia • פיגור שכלי • אוטיזם צריך גם לשלול שהטיקים לא באים כתוצאה מסטימולנטים קרי ריטלין, או PDD או OCD או סכיזופרניה שמאופיינת לעתים במה שנראה כמו טיקים ווקאליים המאפיינים את התסמונת: אקולליה (נטיה לחזור על מלים שנאמרו ע"י מישהו אחר או סופי משפטים, כמו הד) , פלילליה (נטיה לחזור על המלים של עצמו) או נביחות ( כמו של כלב ממש, גם טיק ווקאלי) . מקווה שעזרתי לך קצת... יצא ארוךךךךךךךךךךךךךך. שבת שלום!

שביק

New member
לחגית היקרה

כל האינפורמציה ידועה לי כמובן היטב. אני מודה לך על המידע המפורט. מאחלת לך חג שמח ומקווה לראותך במפגש הבא מאחר ולא היית היום. היה מעניין ומרגש לפגוש גם את החברים וגם את החדשים. כל טוב להתראות. שביק

חגית35

New member
האבחנה בין טוראט או הפרעת טיק

מוסברת בבהירות גם במקור הנ"ל: http://info.med.yale.edu/chldstdy/clinics/ocd/patients.html כולל התייחסות לגנטיקה בסופו של דבר זה מצחיק לחשוב שמה שקובע את כל מה שהיננו זה כמה מעבירים עצביים במוח... דופאמין... סרוטונין...נוראפינפרין... עוד יסתבר שניתן לתכנת הכל כדי לקבל תוצאה זו או אחרת לפי העלאה או הורדה בהם.. מעניין מתי יתגלה עד כמה משקלה של הסביבה לוקח (או לא לוקח) חלק נכבד (או לא נכבד) באטיותוגיה (הסיבתיות) לחקר הטוראט, והאם זו רק גנטיקה? אולי זה שילוב של השתיים? שאלת מיליון הדולאר זו לדעתי. כמו בהמון תחומים אחרים בפסיכולוגיה ובכלל- מה קובע יותר- תורשה או סביבה?

למעלה