עידכון...

• פותח הנושא ZAF
  • פורסם בתאריך

ZAF

New member
עידכון...

היום, לגמריי במקרה הייתה לי ביקורת אצל מנתח\אורטופד שאנוכי נמצא תחת טיפולו מזה מספר שנים. העלתי בפניו את העובדה שלפני מס שבועות קיבלתי נכות של 5 אחוזים ממשרד הביטחון. ה ד"ר נדהם ואמר שלדעתו אני צריך לקבל לפחות 19 אחוזים. חברים, אני מרגיש קצת "דפוק" בעניין הזה... איך מערערים על "ההחלטה"? האם משהו התנסה ב"חוויה" זו? עזרתכם חיונית צף.

צף שלום: זה מאוד פשוט

היתה לך ועדה,התוצאות לא נראות לך תגיש ערעור על ההחלטה, וזה בצירוף חוו"ד של רופא מומחה(רצוי חוו"ד) האמת היא- אני אף פעם לא התנסתי בזה. התנסתי לצערי "בהחמרת מצב" אם אני לא טועה,מותר אחרי 30 יום להגיש ערעור. אבל ערעור בטח שתגיש,אל תצא פרייר. קבל מה שמגיע לך.

ominator

New member
ערעור על החלטת ועדה רפואית

צף הנכבד, משתתף בצערך על הקיפוח בקביעת אחוזי נכות, אגב אתה נמצא בחברה טובה ורחבה מאוד של אנשים שנתנו להם אחוזי נכות נמוכים מהפגיעה האמיתית (תן לי לנחש - הבעיה שלך היא פגיעה בעמוד השידרה גב תחתון ונתנו לך 5% על הגבלת תנועכה מזערית?). עצתי לך היא לא להתרשם יותר מידי מדבריו של האורטופד/מנתח שהיית אצלו אם הם נאמרו בשיחת חולין - שאל אותו האם הוא מוכן לתת לך חוות דעת על העניין הזה. את חוות הדעת תוכל לצרף לערעור (שיוגש תוך 45 יום מיום קבלת ההחלטה לועדה רפואית עליונה). המועד חשוב מאוד אך לרוב אינו קריטי משום שאפשר לבקש בדיקה חדשה גם אם חלף המועד - עניין זה הוא יומיומי במשרדי והינך מוזמן ליצור קשר טלפוני ולקבל מידע כאוות נפשך. יום טוב.

PU הדב48

New member
צר לי צף

צף נוהל הגשת ערעור על וועדה רפואית קיים, אולם לפני שאתה נגש לערעור ולהוצאות, בדוק עלות מול תועלת, כי בסופו של דבר זה לא יעשה בחינם. לצערי אוכלסית נכי צהל הינה אוכלסיה חלשה בדרך כלל, ובמרבית המקרים עושה המדינה מאיתנו הנכים "מסחרה" ובדרך כלל מקפחת את זכויותנו החוקיות שהיא קבעה כביכול שעלנו לקבלם, הימצאותך בחברה טובה לא ממש נותנת משהו. כמי שהינו למוד נסיון-צר לי

פו הדב שלום: אני לא רואה קשר

בין עלות לביין הגשת ערעור. מישום שאפשר להגיש ערעור לבד! וזה לא עולה אגורה אחת. אלא אם כן לוקחים עו"ד. לגבי עו"ד אני לא ממליצה ישר לקחת,אלא אם כן מגישים עירעור והעירעור נדחה. לא חבל על הכסף! צף- תגיש עירעור,זה לא עולה כסף! רצוי שתגיש חוו"ד נוספת שבה כתוב שאתה זכאי לתוספת אחוזים על פגיעתך. אני נוטה להאמין שאם מגיע עירעור ,והעירעור מוצדק,חברי הועדה משנים את ההחלטה בהצלחה

ominator

New member
צודקת במידה מסוימת

לא חייבים עורך דין לצורך הערעור, לא חייבים גם חוות דעת מומחה רפואי. בכל מקרה כדאי לך להגיש ערעור על ההחלטה הזו כי אין לך מה להפסיד. במקרה הכי גרוע יורידו לך את האחוזים,מה שלא כל כך משנה מבחינתך, במקרה הטוב יעלו אותך ל10% או יותר ולכך ישנה משמעות כלכלית. אז בכל מקרה תגיש ערעור, עדיף עם חוות דעת וכדאי גם להתייעץ עם עו"ד שמבין בנושא הועדות הרפואיות. לגבי ההמלצה ש"לא...ישר לקחת, אלא אם כן מגישים ערעור והערעור נדחה", זו המלצה מעט בעייתית מכיון שאם תגיש ערעור, והערעור ידחה על ידי ועדה רפואית עליונה, אז הערכאה הבאה בתור היא בית המשפט המחוזי ב"דן יחיד" ואליו אפשר לערער רק בשאלות משפטיות ולא בשאלות רפואיות, ויתכן מאוד שבנקודה הזו גם אף עורך דין כבר לא יוכל לעזור לך, וודאי שלא מומחה רפואי. לכן, בכל מקרה כדאי לך להגיש ערעור, מאחר ומדובר בלא מעט כסף - עשה זאת בתבונה - ושיהיה לך בהצלחה רבה!

smile2life

New member
מצטרף לדעתם של עמרי וענת

לא תמיד כדאי לשכור שרותיו של עורך דין במגעים מול משרד הבטחון. ניתן להשיג את אותן הזכויות גם לבד, כאשר מכירים את החוקים והתקנות. ובדיוק לשם כך העלתי מס´ אתרים העוסקים בנושא ומצטטים את החוק לרשימת הקישורים (למעלה באפור). כמו כן אתה יכול להעזר בספרים דוגמת ספריו של עומר או ספריו של עו"ד אבינו ביבר הנוגעים לאחוזי נכות ופירוט הפגימות, בבואך לטעון בפני הועדה. גם לי נראה שנפלת בין הכסאות ואל מתחת לשולחן כאן - תודות ל"יקירנו" אלי חוף ושאר גונבי הקופה הציבורית. הרבה בהצלחה ואנא חזור לבקר ולעדכן אותנו בפורום.

למעלה