עידכון WAZE

Eyal2013

New member
עידכון WAZE

שלום יש לי מכשיר נוקיה N95 ( עד שיגיע האיפון 4 ) ועליו מותקנת תוכנת ה- WAZE . שאני פותח את התוכנה היא מוציאה לי הודעה שיש גרסה חדשה .האם לעדכן ? באתר שלהם יש לינק שגוי של העדכון . אז לעדכן דרך המכשיר ? ועוד שאלות קצרות : 1. מה אומרים כל האיקונים למעלה ( הסימן קריאה וכו' ) 2. המהירות שמוצגת לא תואמת למהירות של הרכב . יש פער של 10-15 קמ"ש . זה נורמלי ? 3.בהגדרות >צריכת נתונים יש הורד מפות ורענן מפות . מה ההבדל בניהם . הבנתי שכדאי להוריד או לרענן כאשר יש קליטת WI FI כדי ללחסוך גלישה סלולרית . 4. איך אני משנה את האייקון שלי . 5.שאחי ואני נמצאים יחד שני המכשירים לא תואמים מבחינת המיקום שלנו . איך זה יכול להיות ?

AYELET1

New member
נדמה לי ואאל"ט שהעדכון הוא דרך OVI, החנות של

נוקיה. 1. מחר... 2. הדבר יכול להתרחש בגלל מקלט GPS תקול, גרסת תוכנה עם באג (ואצלך בפרט, כשהיא ענתיקה כנראה), אם קליטת הלוויינים לא היתה מיטבית (היית במנהרה, המכשיר הוסתר באופן חלקי ועוד) עדיף להציף בספידומטר במותקן במכונית... (אם כי מה שאתה רואה כשגיאה יכול לנבוע גם מכיול שגוי של הספידומטר עצמו...) 3. הבנת נכון, בפרט אם חבילת הדאטה שלך היא קטנה. הורדת מפות זה בפעם הראשונה (למיטב הבנתי). רענון מפות כנראה צורך תעבורת נתונים קטנה יותר ומעדכן רק חלק מהמפות (מה שצריך). 4. מחר... 5. הגדרות או כל אח מהסיבות מסעיף 2. לילה טוב..

erezgur

New member
תשובות בקצרה

הערה מקדימה - ל- waze יש פורום משתמשים שבו ישנן תשובות לכל השאלות הללו. איני יודע מה המדיניות (איילת?) להפנייה לפורומים אחרים אז אענה בקצרה לשאלות שלך כאן: הגרסאות החדשות טובות בהרבה מהישנות אבל מחייבות חבילת גלישה (לא ציינת מהי הגרסה הנוכחית שלך). אם תגלוש מהטלפון (WIFI) לכתובת http://m.waze.co.il (מהדפדפן המובנה, לא אופרה או אחר) - התוכנה תרד ותותקן במכשיר. 1. האייקונים למעלה מראים את מצב החיבור לרשת, מצב קליטת הלוויינים, מספר דיווחי המשתמשים (עד ל-40, כדי לחסוך תעבורה), האייקון המציין את מצב הרוח שלך. 2. בנסיעה בקו ישר, במהירות קבועה, במישור - המהירות שמראה ה- GPS (לא משנה באיזו תוכנה) מדוייקת (מחושבת ע"י הפרשי המרחק שעובר המקלט ביחידת זמן). מד המהירות ברכב מכוייל ע"י רוב היצרנים כך שיציג מהירות הגבוהה מהמהירות בפועל. (גם כאן ישנם גורמים כמו קוטר הגלגל, כמות האוויר שבו ועוד המשפיעים על המהירות המוצגת במד המהירות שברכב). בשורה התחתונה - ה- GPS מציג מהירות בצורה מדוייקת יותר ממד המהירות שברכב. 3. אל תשתמש ב"רענן מפה" רק ב"הורד מפה". א. "הורד מפה" - קיים רק בישראל - גורם להורדת מפה מעודכנת מלאה למכשיר. ב. "רענן מפה" - מסמן את האריח (tile) הנוכחי במפה כלא עדכני ובכל גורם להורדת אותו אריח מחדש מהשרת. בחו"ל זו האופציה היחידה ובארץ כאמור היא אינה תורמת ורק מבלבלת. 4. בהגדרות -> פרופיל 5. האם שניכם באותו זום? האם קליטת הלוויינים שלכם טובה באותה מידה? נסו לחזור על הניסוי בשטח פתוח לאחר מספר דקות של קליטה טובה ובזום מקסימלי. ארז גור

skiaddict

New member
לגבי השאלה האחרונה

וויז לא מציג מיקום מדויוק של נהגים אחרים, גם אם התוכנה מראה לך נהג אחר סמוך אליך, יכול להיות שהוא לא בדיוק שם, או לא בדיוק שם כרגע, אולי הוא היה שם לפני דקה או שתיים. כאשר יש שני מכשירים עם וויז באוטו, לפעמים אני רואה במכשיר שלי את הנהג האחר ממש קרוב ולפעמים קצת מאחור.

משהו נוסף בנוגע ל-2

גם אצלי יש סטייה של כ-10 קמ"ש בין מדידת ה-GPS למה שמציג הרכב. עשיתי בדיקה עם תוכנה שמתחברת למחשב הרכב וקוראת ממנו את הנתונים (מדובר על קריאת מצב חיישנים שונים, מהירות, סל"ד וכל מיני קשקושים שלא מעניינים אף אחד אלא אם יש תקלה ורוצים לאבחנה) מסתבר שמה שמציג מד המהירות הוא בעצם מה שמחשב הרכב "אומר" לו להציג. מחשב הרכב מקבל נתוני מהירות אמיתיים מחיישן שנמצא בד"כ בגיר, בדקתי בהשוואה בין התוכנה שמחוברת אצלי למה שמציג ה-GPS. אך כאמור, בכדי לשמור על הנהג המחשב שולח למד המהירות להציג מידע מוטעה בכוונה.

למעלה