עידכון קטן..

Max Igo

New member
עידכון קטן..

סוף סוף הגעתי היום לרופא גסטרו! הסברתי לו את המצב שלי, את כל הכאבי בטן, שלשולים וכל מה שיש לי, ושאני מתגייס עוד שבועיים והייתי רוצה לפחות לדעת מה יש לי עד הגיוס. הרופא אמר שמכיוון שאין הרבה זמן עד הגיוס הוא רוצה כבר היום לקחת ביופסיה מהמעי כדי לבדוק במה מדובר. אמרתי לו שאני חושד בצליאק והוא אמר שזה בדיוק מה שעובר לו בראש. אחריי הביופסיה (שאגב הייתה מאוד לא נעימה) האחות שהייתה בחדר אמרה שיש לי סימנים של דלקת במעי הדק שבין היתר יכולים להגרם בגלל חיידק מסויים או צליאק. הבדיקה לחיידק שנעשתה במקום יצאה שלילית ולכן החשד העיקרי שנשאר הוא צליאק. חזרתי הביתה עם הפנייה לבדיקת דם לצליאק ועכשיו נשאר רק לחכות לתוצאה של הביופסיה ושל בדיקת הדם שאני אמור לעשות מחר.

נצר1

New member
מזל טוב!!!../images/Emo65.gif

מאד חכם מצידך, לדעתי, לעשות את כל זה לפני הגיוס. חשבת כבר על מה תעשה כשתהיה אבחנה חד משמעית: תתנדב לשירות צבאי? תעשה שירות לאומי? או אולי ללכת לעבוד/לללמוד?

Max Igo

New member
קצת קשה להגיד עכשיו...

כשעוד אין תוצאות חד משמעיות. אבל אני רוצה להתגייס כרגיל (גם אם יאבחנו צליאק) ולראות איך אני מסתדר בצבא. אם יהיה לי קשה אני אודיע לצבא על הצליאק ואז אתנדב... בכל מקרה אני רוצה לשרת. מאוד מעליב אגב שאחד מרופאי המשפחה שהייתי אצלו לפני שקיבלתי הפנייה לגסטרו היה בטוח שאני ממציא את כל זה רק כדי לקבל פטור מצה"ל..

ליאורט1

New member
אל תעשה את זה!

אל תתגייס כרגיל בלי לספר על הצליאק, אני לא יודע מה הפרופיל שלך עכשיו אבל בכל מקרה לא הייתי עושה את זה. אם אתה אמור להיות קרבי אני מניח שיהיה לך מאוד קשה לעבור את השירות ולהמנע מלחם ומוצריו. אם אתה ג'ובניק עוד יותר לא כדי לך להתגייס רגיל: א. בשביל מה לך לעשות את הטירונות המטופשת הזאת, לג'ובניקים זה פשוט בזבוז זמן אחד גדול. ב. הסיכויים שלך לקבל תפקיד איכותי הרבה יותר גבוה, לכל יחידה יש תקנים לכל מיני מקצועות, מתנדבים הם מחוץ למצבה כלומר לא תופסים תקן ולכן הסיכויי שלך להיכנס לאיזה תפקיד מעניין גבוה יותר, מה גם שיהיה לך הרבה יותר מה לומר בעניין התפקיד והבסיס שבו תשרת, ממש לא מזמן נשלח מייל מאגודת הצליאק שיח' שלדג מציעה לחולי צליאק להתנדב אליה. ג. תהיה פטור מכל התורנויות שיש לג'ובניקים, שזה שמירות, אבט"שים וכל דבר אחר. ד. אם לא ימצא חן בעיניך השירות תמיד אתה יכול לעזוב. בקיצור למתנדב ג'ובניק יש רק יתרונות

shavririt

New member
ואם הצבא מגלה שהסתרת את הצליאק-

אז אתה בצרות... לא תקבל שום גיבוי וסיוע מן הצבא במידה ותינזק בשירות, אם ידעת ולא דיווחת.

Max Igo

New member
לא יודע עדיין

רק היום עשיתי את הבדיקת דם, ואתמול את הביופסיה. נחכה לתוצאות ואז אני אחשוב מה לעשות..

אל תסתיר מהצבא

בכלל, זה לא טוב להסתיר את הצליאק, במקומות שזה עלול לפגוע בך... אם תתגייס כצליאקי (בתור מתנדב), אתה רק תהנה יותר מהשירות.

ליאורט1

New member
בדיוק

ממש אין שום סיבה להסתיר אני לא מצליח לחשוב על דבר אחד טוב שיצא לך מזה, פשוט כלום ויתרונות יש לא מעט, לפחות שיצא לך משהו חיובי מכל העניין

למעלה