עידכון ממצאים:

skipperrider

New member
עידכון ממצאים:

סיימתי לטפל ב-2 בעיות טכניות שהטרידו אותי בתחזוקת היאכטה ואני חולק את ממצאי והפתרונות.
בעיית יציאת קיטור לבנבן מהמפלט שלוותה בשינוי צליל המפלט לטון עמוק יותר מהרגיל וירידה קלה בכמות המים הנפלטים ללא קבלת אתרעה על חום מנוע או ירידה בביצועים.
לאחר עצותיכם עברתי את כל הדרך לאתר מקור התקלה אימפלור,מעביר חום,צנרת,מהדקי חיבורים,ברך מפלט וכו' וכו' ו...הבעייה נמשכת.
לאחר שנואשתי הוזמן מכונאי שאיתר בועות אויר בצנרת המים הפתוחה והמקור לכניסת האויר היה גוף פילטר מי הים שדרך סדק בלתי נראה כלשהוא בו הכניס אויר למערכת.
הגורם לסדק בתיבת פילטר וולוו מקורי בן 4 לא נמצא.פגם יצור? ויברציות? לא ברור,אך התופעה לדברי המכונאי ידועה.
רכשתי גוף פילטר חדש והמנוע חזר מייד לתיקנו,הללויה.
הבעייה האחרת היתה נזילת מים דרך ידית ברז סיקוק מתחת לקו המים שאחראי לכניסת מי ההדחה לאסלה.
החלפתי את כל הברז המקורי לברז ברונזה. תיקון זול יחסית לשלוות הנפש שהושגה עקב פתרון הבעייה.
לא הצלחתי למצוא מה גרם לנזילה אך איכות הברז המקורי היתה נמוכה והחומר ממנו נוצק היה פל"בם כזה המשמש בגינה להשקייה...פנייתי ליח"צ / מפעל בוואריה לקבל עליהם אחריות לברז הפגום בן ה-4 נדחתה כמובן על הסף בנימוס גרמני...אלא מה?
הבנתי כבר מזמן שהעולם בו חברה מכובדת היתה חרדה לשמר את שמה הטוב,אמינותה ולקוחותיה הוחלף בעולם אחר וחדש בו ברגע שהלקוח שילם על המוצר אל לו לצפות לכל גיבוי,תמיכה או חלילה אחריות ממשית...נקסט.
ככה זה.להתרגז? מה פתאום! החיים קצרים מדי...

יש להניח שבהסכם המכר ישנה הגבלת אחריות כלשהי. מה גרם לך להניח ש 4 שנים אחרי ייצור הספינה עדיין ייתנו אחריות?

skipperrider

New member
כי...

בנושא שימוש מסיבי בברזים נחותים ומחומרים לא ימיים ע"י רוב היצרנים מתנהל כבר חודשים קמפיין לשינוי המצב בהובלת מגזין שייט בריטי גדול. מתברר שהתקן האירופי דורש מהיצרנים אחריות לחלקים אלו של 5 שנים (בלבד! שערוריה כשלעצמה)
בתמימותי הנחתי שכוון שהברז שלי לא עמד אפילו בתקן עלוב זה יש מצב שאקבל בחוזר ברז חדש (כ-30 אירו)מלווה בפיתקון (חינמי) "צטערים" מבוואריה...נראה לי זול ויעיל יותר לשמם הטוב מאשר תשלום משכורות לבטלני יח"צ שאינם תורמים דבר לתדמיתה מלבד קשקושים לקוניים...אבל מה אני כבר מבין....

מעניין שלרכב שלי יש אחריות (מוגבלת) של 3 שנים ב 3 שנים ודקה - אין בכלל עם מי לדבר.
והכל לפי תקן.

מעניין שאין אכיפה או התרעה על אי עמידה בתקן בספינות.

skipperrider

New member
כן אבל...

אלא אם כן אתה נוסע בפרארי...הרכב שלך ל א עולה כמו יאכטה
וזה שרוב היצרנים המתהדרים בשלל תערוכות ביכולות והמעלות הימיות של תוצריהן עקב קמצנות שאינה במקומה (הפרש מחיר זניח בין פל"בם לברונזה)מרכיבים ביאכטות היקרות שלנו פריטי אינסטלציה שנועדו לגינות רק מכוון שפריטים אלה רחוקים מין העין,חבויים במחשכים,קשים לגישה ואיבחון ובעיקר ...כי הם יכולים כוון שהתקן לקוי והאכיפה זניחה והלקוחות המטומטמים יקנו גם ככה.כפי שאמרתי,שערוריה!

1שריל

New member
תודה על העידכון - חבל שאחרים לא עושים כמוך -

ומרחיבים את דעת באי הפורום

Efraim

New member
למיטב זיכרוני הבעיה שלך התחילה שירשור ארוך

אחד הכותבים בשירשור (דוב) כתב שהבעיה שגורמת לנזילות היא שריטות של אטם הטפלון שבתוך הברז הכדורי ע"י הברניקלס שגודלים על הכדור בזמן שהברז סגור. (לכן הוא גם כתב שלא לסגור ברזים אלא בזמן תקלה.)

האם יש לך אפשרות לבדוק את הברז ולראות אם אכן יש סימנים של שריטות על האטם טפלון של הכדור?
יש להניח שבמקרה של ברז סטנדרטי (כמו בשירטוט) חייבים שתהיה נזילה דרך האטם של הכדור לפני שיש נזילה מהאטם של הידית (שני אטמים שונים לחלוטין) האם אתה יכל לפרק (או לחתוך) את הברז הישן על מנת שנוכל ללמוד מה הגורם לנזילה?

skipperrider

New member
הברז המקורי

נראה חיצונית תקין וכדור הנירוסטה מבהיק ולא שרוט למרות שאני כן סוגר את כל הברזים התת ימיים מדי עזיבת היאכטה.
פירקתי את הידית הדולפת וגם שם הכל נראה בסדר...אך בפועל-נוזל...
לא נוסר כוון שהתרשמתי שהוא בעיקר סבל מכך שלא נועד מראש ע"י יצרנו ל"חיים ארוכים" ובטח לא בסביבה לחה בטמפרטורות משתנות מעל ומתחת לאפס זהו ברז גינה זול ורגיל שנועד להיות מוחלף מדי כמה שנים ולא תוכנן מראש ליותר מכך ...מציאות ה"השתמש וזרוק".
בהספנה הבאה אחליף ג ם את 2 מעברי הגוף התת מימיים המקוריים למשהו איכותי וימי מברונזה. נראה לי שהבנתי שאין לסמוך על הפריטים "האיכותיים" המקוריים שהמפעל (רוב המפעלים)בחר להתקין.
זוהי גם המלצתי לכל בעלי הספינות מכל גיל,יצרן וגודל,מגוחך ומסוכן להקלע לצרות מתחת לקו המים בגלל פריטים אלה כאשר מחיר ה"ליין" האיכותי/ימי אינו בשמיים.

Efraim

New member
תודה על המידע הנוסף

נראה שהוא מאמת את מה שכתבתי בשירשור הקודם והעובדה שהכדור חלק ומבריק מראה שמה שנכתב על גידולי ברניקלס על הכדור ונזילות שנובעות מכך הן לא הבעיה. העובדה שאתה סגרת את הברזים כל פעם שעזבת את הספינה נותנת חיזוק
למה שכתבתי בשירשור ומבטלת
את הסיפור של דב על השארת ברזים פתוחים כל הזמן כיון "שכולם עושים זאת ותמצא לי סקיפר אחד שסוגר ברזים כל פעם שהוא עוזב את הספינה"

מקווה שתחליף את שאר הברזים לברזים ימיים יעודיים ותזכה להרבה שנות הנאה ושייט בביטחה על הספינה.

nissim60

New member
ברזים...

גם אני החלפתי השבוע ברזים ומעברי גוף.
הסירה ELAN333 שנת 2003.
לדעתי אלו הברזים המקוריים של הסירה - לא ידוע לי אם הוחלפו.
המעברים והברזים פורקו - בסה"כ המעברים וחיבורי הצינור היו מברונזה שניכר עליה שהיא איכותית.
שלושה ברזים מסגסוגת לא ידועה תוצרת איטליה בסה"כ היו במצב מעולה - ללא שריטות בכדור, ללא ברניקלס ללא נזילות וללא סימני עייפות. נזרקו לפח למרות שניתן להשתמש בהם בגינה לעוד הרבה שנים.
יוצא מהכלל ברז כניסת מי הים למנוע שהיה ברז ברזל פשוט ביותר כנראה שהוחלף במרוצת הזמן. הברז הזה הדאיג אותי בחודשים האחרונים - פחדתי לגעת בו ואכן במהלך הפרוק התפורר לגמרי יחד עם החיבור לצינור שהיה מברונזה, מעבר הגוף המרושת מברונזה יצא חדש לגמרי אבל הוחלף בכל זאת. הברזים מעברי הגוף וחיבורי הצינור הוחלפו לברונזה מתוצרת GROCO שרכשתי בארה"ב באינטרנט - קצת יקר בגלל המשלוח אבל שווה ביותר.
ניסיתי להעלות תמונות של לפני ואחרי אבל אני לא יודע איך לכווץ אותן לגודל המתאים אם מישהו יעזור אעלה אותן.

Efraim

New member
שמח לקרא עדויות שמאשרות את המאמר שכתבתי

לגבי "קיווץ" התמונות יש לרוב התוכנות אפשרות לדחוס את התמונות לקובץ קטן יותר בהתאם לשימוש (פירסום ברשת דורש גודל קטן ביותר) התוכנה שאני משתמש היא של MICROSOFT ונקראת MICROSFOFT OFFICE PICTUE MANAGER יש להניח שהיא זמינה כחלק מ MS OFFICE.

במידה ויש לך אז תלך לEDIT למעלה בסרגל ואחר כך לCOMPRESS PICTURE ובחר בגודל מתאים לך.

יש להניח שאפשר גם לחפש ברשת COMPRESS PICTURE ותקבל מספר תוכנות חינמיות לקיווץ תמונות.

ולסיכום קישור ישיר לקובץ PDF של המאמר שכתבתי ופירסמתי בפורום (מאמרים בנושא תחזוקה) בעקבות השירשור הקודם בנושא.

nissim60

New member
תודה אפריים- נסיון להעלות תמונה

הברז החדש ולצידו ברז מקורי.

nissim60

New member
הברז החדש

כמו שרואים בתמונה אצתי את ההמלצה במאמר של אפריים והוספתי לוח עץ טבול בפוליאסטר ומודבק היטב עם סיקפלקס מה שלא קיים בסירות בייצור סידרתי.

Efraim

New member
שים לב להתקנת הברז החדש

יש כלל בהתקנות של צינורות מים שמחברות ברזי גוף מתחת לקו המים!

שמים שני מאבטחי צינוור (חבקים) בכל סיומת של צינור להגברת הבטיחות! מנסיון אישי זה
מומלץ מאוד היות והחבקים הללו (לרוב עשויים מפ"לבמ) לאחר זמן התקנה רב מתפרקים ועלולים לאפשר נזילות.

אפרים, שאלה זהירה ברשותך: מדוע בסירה מפיברגלס עם צינורות פלסטיים (מבודדים) שמובילים אל הברזים (סיקוקים) יש צורך לחבר את הברזים זה לזה באופן חשמלי?

למעלה