עידכון, לבקשתכם

עידכון, לבקשתכם

לכל החבר´ה שביקשו עידכונים הרי הם: אמש דיברתי עם ההורים שלי. הם אמרו שלא משנה להם מה שאעשה(!), אבל הם פוחדים שאנשים מהמגזר החילוני ינצלו את תמימותי ואת חוסר הנסיון לצרכהם. הם יודעים שכבר שכבתי עם מישהו, זה כואב להם מאד, אבל הם כבר לא יכולים לשלוט עלי. הם היו שמחים מאד אילו הלכתי בדרך שלהם(כי הרי השקיעו בי כבר 20 שנה...). מותר לי לעשות מה שאני רוצה, מותר לי להרוס את עצמי (ציטוט מדבריהם), אבל הם לא רוצים לראות את הדבר הזה קורה מול עיניהם ושלא אבקש מהם אחרי זה עזרה! והאמת: יש אולי קצת צדק בדבריהם. אחד הדברים שאני הכי מפחדת מהם זה שיינצלו אותי. אצטרך לחשוב טוב טוב איך ללכת בדרך שלי מבלי לוותר על כל הערכים שחונכתי עליהם. המממ...ואתם יודעים מה: התגובה שלהם היתה יותר טובה ממה שחשבתי... מסקנתי: אל תהססו לשתף את ההורים שלכם, גם אם זה קשה!

אלי פלס

New member
שמח לראות אותך כאן שוב...

אני רוצה להתחיל מהסוף: ממש משמח אותי לקרוא שאצלך הכל עובר חלק (יחסית) אבל עדיין, יש הורים שמגיבים בצורה שונה וקשה יותר כך שההמלצה שלי לאלו שעוד לא עבר את התהליך כן להסס. לחשוב יותר מפעמיים לפני כל פסיעה שעושים. לא רק בקשר להורים... "מותר לך להרוס את עצמך אבל לא מול עינינו ואל תבקשי מאיתנו עזרה אחר כך". אני לא רואה בכך נקודת זכות להורים שלך... אם וכאשר יהיה לי ילד, במידה והוא יחליט להתחרד, אני מצפה מעצמי לומר לו: "לך, תנסה, תבדוק, תחקור. אני מקווה שתרגיש טוב עם הבחירות שלך. אבל אם תתחרט, אל תהסס לפנות אלי לבקש עזרה". בנוגע ל"ינצלו אותך". מי? איך? זה תלוי רק בך...

חי אדר

New member
למחפשת דרך, כל הכבוד../images/Emo39.gif

יישר כח גדול על שאזרת אומץ וניגש להורייך ושטחת בפנהם את דרכך החדשה. בכך נהגת מנהג כבוד, כיאה לאדם שנברא בצלם. והינה גם נוכחת כי השד אינו כל כך גדול. פעמים החרדה משתקת את האדם במחשבות ודמיונות שלבסוף מתגלים כבדיה. טבעי הדבר כי הורייך יחושו תחושות לא נעימות אודות בחירתך. כך הדבר קורה במשפחות חילוניות למהדרין כאשר בנם מפתיע אותם כי מצא לנכון לנטוש את המסגרת שחונך בה. ואין כאן הבדל מבחינה ריגשית בין הורים דתיים לחילוניים.זהו טבעו של עולם. אכן, כפי שציינת צריך לחשוב איך לשלב את החדש עם הישן.בבחינת סוף מעשה בחשבה תחילה. האדם אינו יכול להיתנתק כליל ממה שספג. לטעמי אוילות רבה שוררת בלב מי שחושב כי לנטוש את הדת פירושו ריקון של כל ערך. אין לי אלא לאחל לך הצלחה בכל אשר תעשי, ובכל אשר תיפני תשכילי ותצליחי.

haimcn

New member
הורים... ../images/Emo122.gif

ראשית, אני מאמין שאם תצטרכי אותם הם יהיו שם, גם אם את פועלת בניגוד לדעתם... הם בכל זאת הורים...
שנית, החילונים ינצלו אותך... כמובן... כמו הדתיים. יש חילונים שינצלו את תמימותך - תשמרי על עצמך - לפני שאת נכנסת לקשר כלשהו עם בן אדם (דתי או חילוני) תהיי בטוחה שזה נכון ושהוא לא מסוכן ולא מנצל אותך - אבל זה לא קשור להיותך דתיה/חילונית/תמימה/שיה (מחק את המיותר). זה כמו שכל פעם שאני יוצא עם חברים לפאב, אמא שלי רואה בעיני רוחה איך אני הופך לשיכור ומתגולל כל ימי ברחובות... תיידעי את הורייך שהיות חילוני זה לא אומר להיות רע ומנצל, כמו שזה לא אומר להיות טוב. אנחנו, כמו כולם, בסך הכל בני אדם!!!

קרמשניט

New member
אז ככה,

אם את יוצאת מעולם שבו הגבולות ברורים וחדים לעולם שבו לכאורא הכל חופשי וחסר גבולות,יש בזה סיכון.התחושה של חופש מוחלט יכולה לגרום גם להתפרקות. אבל את צריכה לזכור שעכשיו את צריכה להציב לעצמך את הגבולות,וכמו שאמרת, ללכת בדרך שלך. אם תצליחי לסלול לך את הדרך,אף אחד לא יוכל לנצל אותך. בהצלחה.

למעלה