עידכון יווני

zina71955

New member
עידכון יווני

באקראי נפגשתי ברודוס עם פקיד מכס בכיר. בשיחה התבררו לי שלשה דברים.
א. היטל המכס על יכטות שאינן באיחוד האירופי שעמד על כ 15 יורו למטר אורך לכל 3 חודשים (אם רצית לנצל את כל זמן ה טרנזיט לוג) עבר מן העולם ובוטל.
ב. המיסוי החדש שחוקק בפרלמנט לגבי היתר הפלגה שנתי/תקופתי לכל יכטה הושהה עקב התנגדות נמרצת של המשטרה, מכס וגורמי תיירות.
ג. יש כיום אפשרות חוקית לקבל טרנזיט לוג קבוע ללא הגבלת זמן. צריך להסדיר זאת דרך סוכן או בבית המכס.

danielia1

New member
אילן כותב מקרוב...אתה לא רואה?

תודה על העידכון החשוב. מעניין אם המידע הזה קיים ומוטמע באיים האחרים ביוון.
למיטב זכרוננו כל מקום מכיר ומיישם מדיניות אחרת.

כמה פשוט היה להוציא חוזר מכס, רשמי ומעודכן, ביוונית ואנגלית לתליה על לוח מודעות....

zina71955

New member
הנטייה של "כל אי לצרכיו יעשה" כבר אינה שולטת בין האיים.

אם כי צצים חריגים בשולי השדה. אני מעדכן על סמך מקורות אמינים על מנת ששיטים שנתקלים בחריגים ידעו (ולא יחששו) להסתייג ולדרוש קבלה רשמית (משום שיש מקרים בהם נמנעים ממנה). ידוע לי שהתקבלו החזרים במקרה של תלונות על חריגים כאלה.

dana 2088

New member
במאי השנה קיבלתי טרנזית לוג חדש בקוואלה יוון

תוקף 18 חודשים, בחינם. הם הזהירו אותי בעל פה: 1. אם אני במספנה, מחוץ למים( דבר שאני עושה לעיתים בחורף) שלא כמו בעבר התקופה במספנה ניספרת גם. 2. לאחר 18 חודשי ההיתר אני חייב לצאת מגוש היורו למינימום 6 חודשים. עכשיו השאלה (אילן בטח יודע) זה במסגרת החוקים החדשים או שיגעון מקומי של מישהו?

zina71955

New member
הטרנזיט לוג ארוך הטווח הוא אופציה לא חובה. אני בחרתי ברגיל

משום שעל פי התקנות החדשות, ברגיל לא חלה חובת דיווח בכל נמל, דבר שהוכח כנכון. בים היוני תמיד עשו/עושים/ויעשו חוכמולוגיות מכל דבר וזה לוקח זמן עש שהם מתיישרים. קבלה הוא נמל מסחרי ושם אנשי המכס יודעים היטב את החוקים.

argov56

New member
מידע טרי מתחילת החודש

נכנסתי בקורפו עם ספינה נושאת דגל אמרקאי. קבלתי Transit Log בכל מעגן ובכל מרינה ביקשו אותו.

oferw1807

New member
באפריל אני קיבלתי TL בלפקס ל 18 חודש אבל מדאיג מה שאני רואה

גם הסירה שלי בדגל ארה"ב.
לא נאמר לי שאחרי 18 חודש אצטרך לצאת לחצי שנה... חשבתי שיציאה קצרה תספק. כמו כן, באסה שהזמן על הקרקע נחשב...
באוקטובר אני ממשיך איתה מפורטוחלי להספנה יבשה בלרוס... אדווח מה שיגידו לי אז.

dana 2088

New member
בפטמוס הסמוכה, בדרום האי יש מספנה נחמדה,זולה ומקצועית

בחורף 2015 הייתי שם ואני ממליץ בחום (אם תרצה פרטים צור עמי קשר). שם אגב קיבלתי t.l רגיל ל-6 חודשים כאשר זמן מחוץ למים לא נחשב.

למעלה