עידכון אסטראלי

astral travel

New member
עידכון אסטראלי

היום קיבלתי משכורת ראשונה מהדוכן שעונים: 1,000 שקל (משכורת של החודש שעבר ולכן היא נמוכה כי עבדתי לא חודש מלא) להבא המשכורת תהייה כ-2,500 לערך. קיי, אני לא יודע מתי עידכנתי אותכם לאחרונה בענייני כסף אבל מיכיוון שחשיבה על כסף כרגע לוקחת 90% מזמני, קבלו מצב נכון לזמן נתון: לפני שבוע היה לי 9,400 שקל ורציתי לקחת הלוואה של 15,000 שקל בשביל לסחור איתם במניות ולעשות תשואה שהיא יותר גבוהה מהריבית שאותה אני צריך להחזיר ובכך לעשות רווח. הלכתי לבנק, ביקשתי את ההלוואה ואמרו שיאשרו לי אותה במידה ואביא לפחות ערב אחד. הלכתי ביקשתי מדודים שלי - לא הסכימו. רציתי לבקש מדודים אחרים שלי אבל זה כבר היה מאוחר. אבל בפגישה שבדיעבד הבנתי שהם לא היו מסכימים גם. לאחר שדודים שלי הראשונים לא הסכימו - הלכתי למחרת בבוקר לבנק שוב, כי דניאלה, מנהלת המחלקה שלי אמרה לי בטלפון שאם אני יהיה מוכן לשעבד את המנייה שעליה אני נמצא (ששווה 7,000 שקל) אוליי יהיה על מה לדבר. בבוקר ניגשתי אליה, דיברתי איתה, אפילו הבאתי לה דף עם שמרכז את נתוני ההלוואה, מצב החשבון שלי נכון לזמן נתון ויכולת ההחזר שלי + גרפים של המניות בהן אני מתכוון לשים את הכסף. היא סיכמה את זה תוך שתי דקות במשפט הבא: "הדף הזה שערכת מעוצב יפה והכל, אבל אני לא יכולה לאשר לך את ההלוואה". שאלתי אותה אם אני יכול לגשת למנהלת הבנק לדבר איתה, והיא אמרה שאוכל ללכת לדבר עם סמנכ"לית הבנק. שאלתי אותה אם זה יעזור והיא אמרה לי: "היי, אל תזלזל, סמנכלית הבנק ! אחרי הכל", שאלתי אותה אם היא נחמדה והיא ענתה שכן, אז אמרתי לה שזה כל מה שחשוב. עליתי למעלה לסמנכלית, אך היא הייתה בשיחה עם עם מישהי שמה, אז התיישבתי מול החדר שלה וחיכיתי, בינתיים מסתכל וסוקר את דפי השכנוע שהכנתי בוורד ערב לפני כן. לאחר 3 דקות ככה שחיכיתי היא שמה לב שאני יושב ומחכה שם אז היא שאלה אם אני מחכה לה ואמרתי לה שכן, אז היא אמרה שהשיחה שיש לה עכשיו הולכת לקחת זמן מה, אז שאלתי אותה כמה ככה בערך, והיא אמרה ש"יודע מה, אוקיי בוא". אז התיישבתי מולה בשולחן, אמרתי לה שדניאלה שלחה אותי אליה והתחלתי להסביר לה לגביי ההלוואה והכל. ואמרתי לה שאין לי ערבים. בקיצור, לאחר שיחה של כ-15 דקות ורושם טוב שהשרתי עליה, היא אישרה לי את ההלוואה ללא ערבים אך בסכום של 10,000 שקל, לפני יומיים הם נכנסו לי לחשבון. במהלך שיחתנו הייתה נקודה שבה אמרתי לה: "שמעי, אני הולך להיות מיליארדר בעתיד, אני הולך להיות משהו כבד, ואת תוכלי לומר שנתת לי את ההלוואה הראשונה שלי". תשובתה היתה: "למה אתה חושב שאני חושבת לתת לך את ההלוואה עכשיו ?!"
בנוסף לכך דיברתי עם מנהל ההשקעות של הבנק פעם נוספת והורדנו לי שוב את העמלה שאותה אני מקבל על מניות וכרגע היא עומדת על 0.3% לפעולה, לעומת 0.75% שהיה לי לפני כן. חוץ מזה, אין חוץ מזה, החיים שלי סובבים סביב בורסה על הבוקר ועבודה בערב. לאט לאט נשפר את החיים וניצור לי גם חיי חברה
אוהב אותכם, תודה על ההקשבה.

עטרה ב ט

New member
אסטראל, לא סיפרת לנו בעצם אף פעם

אם אתה מצליח להרויח בבורסה ועל מה אתה מהמר.

astral travel

New member
נראה לי שדיברתי על זה כבר לא ?

נכון לעכשיו אני מופסד מהבורסה, אך אני רואה בזה בעקיפין דווקא דבר חיובי, שכן ההפסדים האלו נתנו לי ניסיון. מה שעכשיו אני עושה זה לצמצם את ההפסד שנוצר לי עד כה, ואז להתחיל להיות בפלוס. בכל מקרה, הנה הנתונים מאז שהתחלתי לסחור בבורסה (18.10.01): רווח נטו: 959 שקל הפסד נטו: 3,354 שקל מאזן: 2,395- שקל אז נכון, אני מופסד 2,400 שקל, אך יש מספר אלמנטים שצריך לקחת בחשבון בטרם שופטים את המאזן הזה: 100 צריך להוריד על עמלות אי ביצוע ושינוי פקודה שניגבו ממני כאשר עוד לא הייתי יכול לבצע פעולות באינטרנט. זה מוריד את המאזן שנוצר עקב מסחר נטו (רווח\הפסד במניות) כלומר תוצאת המסחר שלי היא 2,300- שקל לחשבון הבנק שלי. אני שלם לחלוטין עם ההפסד הזה שנוצר לי, שכן אני רואה אותו כשכר הלימוד שלי. ככל דבר שלומדים ועולה כסף - כך גם בבורסה טועים בהתחלה ועושים טעויות, שעולות כסף מטבע הדברים, אך מצד שני מקנות ניסיון. התגובה הראשונה של האנשים היא דיי צפויה: "מה ?! הפסדת 2,400 שקל ואתה עדיין ממשיך ?! עזוב תצא מזה, אתה מכור..." אבל בתכל´ס, לא כך פני הדברים ומי שמבין בתחום הזה יבין את הפרספקטיבה שלי. מי שלא, שלא יבין - אני גם מניח שהוא בעצמו לא מיליונר ככה שאני לא כל כך מחשיב דעות של אנשים שהם לא מיליונרים. נתון נוסף חשוב הוא ש-2,345 שקל מההפסד הזה נוצרו ממניה אחת בלבד שכן הפסדתי עליה 52% (שמתי עליה 4,400 שקל ונשארו 2,107). אז הנתון הזה חשוב מיכיוון שבמצב שבו יש תיק השקעות נורמלי ובריא מבחינת פירוס ההשקעות שלו - ההפסד הזה לא היה צריך להיות משמעותי כמו שהוא היה מהסיבה הפשוטה שבתיק בריא יש לפחות 10 מניות אשר יוצרות מצב שבו גם אם מניה אחת מתרסקת כמו שקרה לי עם זו - אז הנזק הכללי שנוצר לתיק הוא באופן יחסי הרבה יותר קטן מאשר המצב שהיה לי שבו היו לי 2 מניות בלבד, וכאשר אחת מתרסקת לי ב-50%, אז זה 25% הפסד מהתיק כולו. לעומת מצב שאם היו לי 10 מניות, זה רק 5%... (ושאר המניות שעולות מאזנות את הנפילה הזו... - מצב שלא התאפשר עקב חוסר יכולת לפירוס השקעות). הנה פירוט ההפסדים\רווחים מכל המניות שבהן סחרתי עד כה, מההתחלה ועד הסוף: 1. 70 שקל 2. 120 שקל 3. 337 4. 2,345- 5. 50- 6. 60- 7. 419- 8. 183 9. 180- 10. 187 11. 160- 12. 62 13. 30- 14. 110- לסיכום: ימים יגידו. זה כל מה שיש לי לומר.

ליטן א

New member
הבורסה

סוכנות ההימורים הגדולה ביותר בעולם. אם כבר הימורים, לך על הדבר האמיתי... Winner! Winner! Winner! Winner! Winner!
אבל אני ממליץ לך ללכת להימורים על סוסים..תזכור, תמיד תהמר על הסוס במסלול השלישי. הוא תמיד הסוס המנצח, גם אם היחס עליו הוא 1:70

עטרה ב ט

New member
ואני אומרת, הכי טוב להמר על המעו"ף

הוא כל הזמן יורד ואפשר להרויח משו טוב טוב עליו.

למעלה