עיגולי שעות

מצב
הנושא נעול.
עיגולי שעות

עיגולי שעות
אם אומרים לי להגיע בשעה תשע ואני מקדים אז ברור שמותר להם להתעלם ולרשום את השעה שהייתי אמור להגיע. אבל מה קורה במצב בו מי שמחליף אותי מאחר ואסור להשאיר עמדה ריקה? כי במקרה כזה הם מתעלמים מהזמן שנשארתי ואילו המאחר מקבל "במתנה" זמן כאילו הגיע בפועל ללא איחור. זה חוקי?

כמו כן האם יש נהלים או חוק בנוגע לשעות שבת? מחילים תעריף מאותה הדקה שהשבת נכנסת או שאפשר לעגל את שעת הכניסה והיציאה שלה?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
תשלום עבור עבודה בפועל

עיגולי שעות
אם אומרים לי להגיע בשעה תשע ואני מקדים אז ברור שמותר להם להתעלם ולרשום את השעה שהייתי אמור להגיע. אבל מה קורה במצב בו מי שמחליף אותי מאחר ואסור להשאיר עמדה ריקה? כי במקרה כזה הם מתעלמים מהזמן שנשארתי ואילו המאחר מקבל "במתנה" זמן כאילו הגיע בפועל ללא איחור. זה חוקי?

כמו כן האם יש נהלים או חוק בנוגע לשעות שבת? מחילים תעריף מאותה הדקה שהשבת נכנסת או שאפשר לעגל את שעת הכניסה והיציאה שלה?
תשלום עבור עבודה בפועל
1. ככלל, עליך לקבל גמול בדיוק עבור שעות עבודתך בפועל.
2. אם המעסיק מורה לא לעבוד בשעות נוספות/בשעות עודפות עליך להישמע לכך (ואינך זכאי לגמול אם תעבוד על דעת עצמך).
עם זאת, ככל שבמשתמע הובהר לך שעליך לעבוד (למלא מקום עובד אחר למשל) - הינך זכאי לגמול אף עבור זמן עבודה זה.
3. ככלל, יש להבחין בין "עובד במשכורת" לבין "עובד בשכר". לא ציינת מהו הסטטוס שלך, וכן לא אם מדובר ב"שעות נוספות" (מעבר להיקפה של משרה מלאה) או ב"שעות עודפות".
4. ככלל הינך זכאי לגמול עבודה בשבת בעבור כל זמן עבודה בשבת ובכל מקרה מעסיק אינו אמור "לעגל" את שעות העבודה, אם כי לא הבהרת במה בדיוק מדובר, לרבות לא האם "העיגול" נובע מהפסקות וכו'.

תשובות: מדובר במשמרות של 8 שעות ואין הפסקות

תשלום עבור עבודה בפועל
1. ככלל, עליך לקבל גמול בדיוק עבור שעות עבודתך בפועל.
2. אם המעסיק מורה לא לעבוד בשעות נוספות/בשעות עודפות עליך להישמע לכך (ואינך זכאי לגמול אם תעבוד על דעת עצמך).
עם זאת, ככל שבמשתמע הובהר לך שעליך לעבוד (למלא מקום עובד אחר למשל) - הינך זכאי לגמול אף עבור זמן עבודה זה.
3. ככלל, יש להבחין בין "עובד במשכורת" לבין "עובד בשכר". לא ציינת מהו הסטטוס שלך, וכן לא אם מדובר ב"שעות נוספות" (מעבר להיקפה של משרה מלאה) או ב"שעות עודפות".
4. ככלל הינך זכאי לגמול עבודה בשבת בעבור כל זמן עבודה בשבת ובכל מקרה מעסיק אינו אמור "לעגל" את שעות העבודה, אם כי לא הבהרת במה בדיוק מדובר, לרבות לא האם "העיגול" נובע מהפסקות וכו'.
תשובות: מדובר במשמרות של 8 שעות ואין הפסקות
אין אפשרות (כלומר אסור) לעזוב משמרת לפני שהמחליף מגיע ונכנס. בפועל קורים מקרים שמאחרים, אבל תמיד מעגלים לנו. אם מדובר במקרה שאני מקדים ברור לי שזאת 'אשמתי' אבל אם מאחרים לי אני שם לב שעדיין מעגלים לי (בלי לשאול ובלי להודיע אפילו). אמנם מדובר בכסף קטן אבל הבעיה מתעוררת כשיש הפסקה בין משמרות של 8 שעות בין משמרות.

לעיתים מגיעים לשתי משמרות כשביניהן רק 8 שעות הפרש, ומכאן יוצא שאם מאחרים לי אז אני לא מקבל בפועל 8 שעות הפרש. זה יכול להיות 7:50 או 7:55 שעות. זה מעניין כי מבחינת החוק (ואם אני טועה אז תקן אותי) כל משמרות שאין ביניהן 8 שעות הפרש נחשבות אותה משמרת. זה אומר שכל המשמרת השניה היא בעצם המשך רציף למשמרת הקודמת. וזה אומר שעבדתי 16 שעות על כל המשתמע מבחינת שעות נוספות. אני בכיוון החוקי הנכון???

מצב
הנושא נעול.
למעלה