עיגולים סגולים

246 As is

New member
מיגרנות מעוגלות

ממש מוזר ששאלת.....כי אחרי הצבא באמת התחלתי לסבול ממגרנות.
ובכלליות, כן, יש לי נטיה לסבול ממיגרנות.
מה זה אומר?
למה העלת את השאלה הזו דווקא?

nobody88

New member
העלתי את השאלה כי

כשיש לי מיגרנה או לפני שמתפתחת מיגרנה, ואני עוצמת עיניים ומתרכזת (כמו במדיטציה) יש כמו עיגולים כאלה.

זה אובחן בתור פוטופוביה נדמה לי (מקשר מיגרנה ואור..)
אבל לא התעמקתי בזה.
לא מבחינת טיפול, וזה גם לא מפריע לי במיוחד.

זה מרגיש כמו "פליטה" של עודף האור שמרוכז איפשהו במוח

תודה רבה וברוכה הכותבת

246 As is

New member
קליידסקופ

בן טל-שחר, תודה. (אגב, הסתקרנתי, השם הפרטי הוא שחר? הוא בן?)

מכירים את זה שעוצמים עיניים, מתוך תחושה שהולך להיות טוב. מתוך ציפייה לרגעים הבאים?
הגוף מתרפה לאט ושוקע בכלום
ואז, מתוך החושך הנעים והרווי עולים עיגולים, המון עיגולים, נעים בו -זמנית. חלקם בעלי קווי מתאר דקים וחלקם בעלי קווי מתאר עבים
והם רוקדים, בהרמוניה, בשלמות. גדלים וגדלים עד שהם מתפוגגים....בקצב הנשימה לרגע, ואז בקצב שניכסת להם, בדיוק הקצב שציפית מהם או ביקשת מהם.
אני מסתכלת בקליידוסקופ סגול שמרשה לעצמו לרגש בתנועתו, מעצם זה שהוא שם. מרשה לעצמו להשפיע עליי ביופי שלו ובצבע העז. מבלי להסתכן בלהשמע רגשנית מדי, קרה לא פעם שהתופעה הביאה אותי לבכי. בדמעות ממש. ביבבה. בשחרור אמיתי.

רוב הזמן אני מאפשרת לעצמי ליהנות מהם. לא מתנגדת לזה....
כמו שכבר כתבתי, ההתנגדות היחידה שלי מתרחשת כיש לי מטרות מוגדרות לגבי המדיטציה ואני מתקשה להגיע לשם......:)

כל כך יפה.

תודה על השיתוף המרהיב הזה!
יכולתי ממש להרגיש איתך!
ולשאלתך, ברור שמכירים

וואו, ממש כפי שמשתקף בשרשור הזה, יש המון גישות למדיטציה, גם מפני שהמלה הזאת מצביעה על דברים רבים ושונים.
נניח, לדוגמה, שהיית עוסקת במה שמכונה "התבוננות" (למעשה את כבר עוסקת בכך
).
במקרה כזה, חווייתך היתה דומה מאד לאיך שתיארת אותה כאן. בנוסף להתבוננות נפעמת מהתופעות היפהפיות והמרגשות שאת מתארת, היית ודאי מתבוננת עמוקות ובהשתאות גם על תופעות נוספות, כגון ההתרגשות, ההיפעמות, הרגשות וההתבוננות עצמה.

התופעות החולפות כאן הן אכן מדהימות.
מראה האותיות האלה על המסך הזה, תחושת הנשימה הממלאת את הגוף בחיים ופולטת ממנו את המיותר, הרגש החולף פה עכשיו, הצלילים האלה הנשמעים כרקע...

וכשעוצמים עיניים, הפוקוס משתנה... כמו שהוא משתנה עם כל שינוי שהוא, אפילו של הזזת היד או התמתחות...
מדהים איך אפילו שינוי זעיר בתנוחת הגוף עכשיו, תוך כדי הקריאה/כתיבה, משנה כל כך הרבה...

ועבורך עצימת העיניים חושפת לעתים, בהדרגה, מראה מרהיב כמו זה שתיארת...

כל התיאור שלך נשמע לי מאד נכון וטוב. אפילו הכתיבה שלך רוויה במדיטציה. מקווה שתמשיכי להעמיק ולענג את עצמך, מתוך הקשבה לחוכמת הלב והגוף שלך.

אה, כמעט שכחתי: קוראים לי בן.

W a b b i t

New member
לדעתי ענו לך כאן כבר מה זה. גם אם בחרת

שלא להגיב לו.
כי גם לי יש תופעות דומות כמו שתיארת בין היתר.
תקראי את הלינק לויקיפדיה ששם הניאופיל.
השלב הבא שאת יכולה לנסות זה ליצור לשחק
ולכפות אילו צורות לראות ולשנות כשזה מתחיל להופיע. ממליץ.
סוף שבוע נעים.

lightflake

New member
יש אמרה לחבדניקים "מן העולם אל תתפעל"

את רוצה להגיד לי שהעיגולים הסגולים שלך יותר יפים מהשקיעה ומהים ומהעננים ומהציפרים ?
זה נשמע לי שזה לקחת משהו אחד ולהאדיר אותו על חשבון כל השאר

קצת כמו נרקומנים, ברגע שהם רוצים את הסם, אין משמעות לכל דבר אחר

246 As is

New member
שקיעה ועננים והרבה גוף

לא.
לא התיימרתי לומר שהעיגולים הסגולים שלי יפים מכל הדברים שציינת.
ולא האדרתי אותם על חשבון שום דבר אחר.
ציינתי בפשטות שהם עושים לי טוב. שברגעים שבהם אין לידי ים או הרחוב סואן ולא מאפשר לך להינות מהציפורים ומהשמיים - ובפנים קיים צורך,
הנשמה מבקשת לברוח - הם שם. והם מענגים.
סה-טו!
לא פחות ולא יותר.
וההשוואה לנרקומנים - לא נראית לי כלל במקום.....

למעלה