עיגולים ומרובעים

duduy

New member
עיגולים ומרובעים

בתמונה יש 3 עיגולים ו 3 מרובעים. צריך למתוח 3 קווים מכל עיגול שכל אחד יתחבר לריבוע אחר בלי שאף קו יצטלב עם קו אחר.

souhami

New member
לא היה פשוט...

אבל הצלחתי! חצי שעה של העברת קווים בצייר (סיוט!!!) ויש הצלחה (זה קצת לא ברור... אבל אפשר להבין)

the YOOK

New member
מהעיגול השמאלי שלך יוצאים רק

שני קוים. אני הייתי מציע לנסות אסטרטגיה אחרת (וזה רמז).

אולי ככה

הנה הנסיון שלי. אני מקווה, אגב, שלא התכוונת לקוים ישרים... (ואם כן, אני דורשת לראות את הפתרון שלך קודם!)

Gaius Octavius

New member
../images/Emo6.gif

אפילו יש לך קו מיותר - הקו הכי גדול, מתחת פעמיים מהעיגול הימני לריבוע הימני.

regit knup

New member
לריבוע האמצעי מתחברים

רק שני קווים ולאומת זאת לריבוע הימני 4!

Gaius Octavius

New member
נו,

אז הקו שבא משמאל לריבוע הימני, פשוט תחבר אותו לאמצעי, והרי הפתרון.

n u t

New member
אבל אז...

יוצאים שני קווים מהעיגול הימני למטה לריבוע האמצעי...

Gaius Octavius

New member
המ, לא.

או שלא הבנתי את הכוונה שלך. תבדקי שוב ואם אני לא הבנתי - נסחי שוב

isramjad

New member
אני חושב שאתה לא בסדר!

השאלה הזו מוכרת לי מזמן, ולפי מה שזכור לי, המטרה היא לא לחבר את הקווים, אלא להוכח למה זה בלתי אפשרי! אתה מציג את השאלה בכיוון אחד, והוא שיש לה תשובה. אני מצפה ממך, להגיד אם באמת יש לך תשובה ביד. או לחילופין, להגיד שאתה לא יודע אם יש תשובה בכלל ולתת לאנשים את ההזדמנות להוכח למה זה בלתי אפשרי.

isramjad

New member
../images/Emo13.gif, תודה!

ידעתי שיש משפט כלשהו..לא זכרתי מה הוא. אבל זו לא הוכחה, זו הסיבה למה זה לא אפשרי. ההוכחה היא להוכיח למה K3,3 אינו מישורי.

clocker

New member
זו דווקא כן הוכחה

משפט קורטובסקי אומר שגרף הוא מישורי אם ורק אם הוא לא מכיל את K3,3 או K5 כתת גרף אפשר לחשוב על המקרה הזה כמקרה פרטי

isramjad

New member
והינה הסבר למה זה בלתי אפשרי!

תשימו לב, שאם יש פתרון לבעיה, אז ניתן לשנות את המיקום של הריבועים והעיגולים לפי רצוננו, תוך כדי מתיחת הקווים שמחברים ביניהם, מבלי שהם יחתכו. עם העובדה הזו, אני אתחיל מכך שאמקם את 3 הריבועים, ועוד שני עיגולים כפי מה שאתם רואים בתמונה. לאחר מכן חיברתי כל ריבוע עם כל אחד משני העיגולים ע"י מתיחת קווים שלא חותכים אחד את השני. כעת, מה שנשאר לנו לעשות, זה לקבוע את המיקום של העיגול השלישי, בצורה שתאפשר לנו למתוח קווים בינו לבין 3 הריבועים שסמנתי אותם: A,B,C. נניח שנבחר לשים את העיגול בשטח המסומן ע"י 1, במקרה הזה, לא נוכל לחבר אותו עם עיגול C. נניח שנבחר לשים את העיגול בשטח המסומן ע"י 2, במקרה הזה, לא נוכל לחבר אותו עם עיגול A. נניח שנבחר לשים את העיגול בשטח המסומן ע"י 3, במקרה הזה, לא נוכל לחבר אותו עם עיגול B. בזה הראינו שאין מקום בו אפשר לשים את העיגול האחרון בצורה שתאפשר לו גישה לכל הריבועים, וזו בדיוק הסיבה למה אין פתרון לבעיה. (לפחות לא בדו מימד). סוף דיון!

clocker

New member
מי אמר שאין פתרון ?

הנה הפתרון (בקובץ מצורף) להבהרה: החלטתי לצייר את הריבועים והעיגולים שלך על גבי "בייגל'ה" ולא על גבי דף נייר.

למעלה