עיברי בנשמה

omri195

New member
עיברי בנשמה

חבל, חבל שמקדמים פה אדם שאולי יש לו שירים יפים אבל קורא לנו "בוחשים בשוקו" שזאת האימרה הכי מגעילה הומופובית וסטרייטית, כן, סטרייטית ששמעתי זה הרבה זמן!! גועל נפש

omri195

New member
הכוונה בהחלט אליו

ואת השיר הזה משמיעים כל חצי שעה בגלגל"צ-לא תאמינו איזה נזק זה עושה לטווח ארוך. את הכינוי שמעתי כבר בשירותי הצבאי וכמעט הקאתי את השוקו הצבאי ששתיתי לפני כן על מי שאמר לי אותו. צריך להחרים את החרא הזה, או לקרוא לו "מלקק דגים סרוחים" (סליחה על הבוטות) בחזרה!

lollapalooza

New member
אבל למה לא לשרשר../images/Emo35.gif

ובוא לא ניסחף. אני אישית לא אוהבת אותו בכלל, אבל כמו שכתבתי קודם- הכל נעשה בהומור.

lollapalooza

New member
גם אני שונאת את הביטוי בד"כ

אבל זה שיר הומוריסטי. לא יותר מזה. לא צריך להתרגש.

Ez sLeeP

New member
תראה,

אנסה להאיר את עיניך. הומופובים יהיו הומופובים. הם לא זקוקים לסיוע מילוני מצד יוני "סוג של אלוהים" בלוך, או כל אחד לצורך העניין. הביטויים האלו טמועים בסלנג העברי, כמו בגרסאות לועזיות בלעז. כמובן שאנו יכולים ללכת ע"פ שיטת הפוליטקלי קורקט (שמכילה יותר פוליטיקה מ"קורקט" והניבה דווקא את התוצאה ההפוכה משיוזמיה התכוונו) ולנסות לעקור מיסודות הדיבור שלנו את הזיהוי של המילה 'הומו' כקללה, או הגדרתה ע"פ רוב כסטייה מינית, כאורח חיים בזוי. יש הרבה נגעים, ואני לא חושב שזה המקום להתחיל בו. יש להתחיל בחינוך נכון. דווקא ההתנגדות עזת-הרוח היא שגורמת להגברת התוצאה הלא רצויה שכנגדה קמו. וקצת הומור עצמי לא הזיק מעולם. "יום טוב - מרגישים חרא".

תקשיב

כמו שאף אחד לא יכול להגיד לך אם לאהוב או לא לאהוב את עברי אם לשמוע או לא לשמוע עברי כך אני מאמין שאין זו זכותך לקבוע לאנשים אחרים איזה אומנים הם צריכים לשמוע נכון יש פה חברי פורום שאוהבים את יוני בלוך אין פה קידום רשמי של יוני בלוך בפורום - רק יוזמה של חברי הפורום אני לא חושב שיש מקום למחוק או להתערב ביוזמות כאלו זה לא התפקיד שלי להיות צנזור ראשי של המוזיקה בפורום זה מה שנקרא חופש הביטוי... מקווה שאתה מבין את עמדתי בנושא ללא כל קשר להאם זה בסדר האמירה שלו אם אתה רוצה אפשר להסב את השרשור לדיון בנוגע לאמירה הזו ולהשלכות שלה... אבל אני מדגיש דיון לא ריב כעס וירידה לרמה אישית דיון ששומעים את כל הצדדים משתכנעים או לא ונפרדים כידידים מקובל?

yonibl

New member
זה לא נכון

אני לא יודע מה המושג "בוחש בשוקו" אומר לך, אבל כוונת ה-"משורר" היתה אחרת כנראה- ביטוי לגיל צעיר, כמו- "עוד לא ניגב את החלב מהשפתיים". ואם אתה רוצה להווכח בזה- הקשב נא לשיר "בחתונה של גרי" באלבום, ואני מאמין שדעתך תשתנה. תודה.

omri195

New member
בחייך

כנראה שזה אתה שעם החלב על השפתיים, כי אתה תמים! הכוונה פה היא ברורה, יוני לא המציא את המושג ורבים יודעים בדיוק מה הוא אומר, חוץ מזה שהוא נאמר בהקשר בשיר שממש קשה להבין אותו: "זה לא שהוא בוחש בשוקו- אבל אין לא חברה...." כלומר- זה לא שהוא הומו, אבל אין לו חברה.

yonibl

New member
בחיי

אני יוני, ולכן אני יודע אם אני מתמם או לא, ואני לא. השיר נכתב לפני 4 שנים, ולא היתה שום כוונה אחרת מלבד העובדה שאִיתָי (שעליו נכתב השיר) שתה שוקו בזמן שכתבתי את השיר. הכוונה בהקשר השיר היתה- "זה לא שהוא ילד קטן, אבל אין לו חברה". הגיוני לא? מלבד זאת, אני חובב מושבע של עברי לידר, יש לי את כל האלבומים שהוא הוציא, והדבר האחרון בעולם שאפשר להגיד עלי זה שאני הומופוב. אם היית מכיר אותי היית יודע את זה. אל תנסה לחפש קונספירציות או נזקים ארוכי טווח. אפילו אם יש אנשים שכן מבינים את המושג בפרשנות שאתה בחרת בה, תאמין לי ש(כמעט) אף אחד לא יקח ללב. השיר כמו שבטח כבר שמעת הוא שיר הומוריסטי ולא שיר רציני וכבד שאמור לשנות דעות של אנשים. ושוב אפנה אותך לשמוע את השיר "בחתונה של גרי", שהוא דווקא שיר כן רציני, ובאמת מדבר על הנושא. אולי תבין אותי יותר טוב אחריו. :) תודה.

Ez sLeeP

New member
ועל-כך נאמר - <הזוי>.

מי הבא ברשימה שלנו? עוזי חיטמן?
שוד ושבר
ברוך הבא יוני. בהצלחה בהמשך הדרך!

jeackyh

New member
טופ אז האמת שיש לי וידוי...

אהמממ... אלוהים שלי רציתי שתדע חלום שחלמתי בלילה במיטה ובחלום ראיתי מלאך משמיים בא אליי ואמר לי כך באתי משמיים, עברתי נדודים לשאת ברכת שלום לכל הילדים לשאת ברכת שלום לכל הילדים
אנחנו צריכים לזכות בפורום הכי מסולֵב. דוגרייייייי

מי זה לנו?

תשמע, אם לא ראית עוד שירים שאומרים דברים מגעיליםן-סימן שממש אבל ממש לא חיפשת אחרי שמצאת את השיר הזה ולא זזת אחריו, כי יש עוד כל כך הרבה! אתה לא חייב לאהוב כל דבר שכותבים!! ואני יכולה לא לאהוב את אביב גפן בגלל שהוא אומר שצריך לצאת מהשטחים (אני בעד אבל זאת סתם דוגמה) יוני כתב שהוא לא הומו אבל אין לי חברה, זה פשוט דרך נוספת להגיד את זה. זה לא שהוא בא לקלל אותם ושהוא שונא אותם (אני חושבת ואפילו מקווה) זה גועל נפש-האמירה, אבל זה לא בא ממקום של שנאה והומופוביות (ושוב נראה לי ושוב אני מקווה) אז...זהו. מותר לכעוס, כמו שכעסתי בהתחלה כשברי שר-"זה לא מקום בשביל ילדה קטנה שלהורים שלה נמאס אז הם החליפו מדינה"-שחשבתי שהוא מתכוון שזה לא מקום לעולים חדשים עד שהבנתי שהוא מתכוון שילדה קטנה נמצאת באזור מסוכן ולכן זה לא מקום בשבילה. מותר לא להסכים, מותר לכעוס...אבל לערער על הקידום שלו? לא חושבת שז נכון, כי השירים שלו מדהימים.- לפחות אלה ששמעתי...

למעלה