עיברית תקנית

גנגי

New member
לא הכול קונים בכסף

אבל ודאי יש ספרים, אפילו רבים מאוד, וכדאי ללכת לחנות ספרים טובה שיש בה גם ספרי לימוד ולחטט קצת - יש ספרים שמתקנים טעויות לשון, יש כאלה שמסבירים את הדקדוק, יש ספרי תחביר, יש תיקוני הגייה, יש ביטויים, יש אלף ואחד נושאים ואינני בטוחה מה אתה צריך. בכל מקרה, הבה נתחיל מעזרה ראשונה: כתבת: "אני מעונין לדבר עיברית תיקנית. האם יש ספר או אתר שבו העזר.?" שים לב: "עברית" כותבים ללא י' אחרי ה-ע', "תקנית" כנ"ל (ללא י' אחרי ה-ת'), ו"איעזר" כותבים כמו שכתבתי ולא "העזר". כמו כן, לפני סימן שאלה לא צריך לשים נקודה. אז נכון שאתה רוצה לדבר עברית תקנית, אבל לא יזיק לך גם לכתוב נכון, מה גם שאם אתה כותב "העזר" אני מניחה שכך אתה גם אומר. בהצלחה!

Houndour

New member
אולי הוא ביקש

ספר או אתר שבו הוא ימצא עזר לבעיותיו הלשוניות? לי זה נראה כמו שם ולא כמו פועל.

גנגי

New member
ואחדד, ברשותך, את הנקודה הזאת:

מה זה "לדבר עברית תקנית"? זה לדבר אבשלומקורית? או דנכנרית? לא מכירה אנשים שמדברים "עברית תקנית". מכירה אנשים שמדברים עברית טובה, עשירה, יפה, מעניינת, צבעונית, אבל תקנית?!!! מה אנחנו, מחשבים?

עגנון

New member
טוב,

אני חושב שבמקום להתחכם אפשר לעזור. באמרו "תקנית", כך לפחות אני סבור, התכוון השואל לעברית חפה מטעויות. אמנם כולנו בני אדם, ורובנו גם טועים, אך אדם רשאי לשאוף לדיבור חף מטעויות, גם אם לעולם לא יהיה אבשלום קור, דן כנר או ש"י עגנון. וכבר אמרו חז"ל:"הבא להיטהר מסייעין בידו".

למעלה