עיבוד תמונה בReal Time

mishmishoid

New member
עיבוד תמונה בReal Time

שלום לכולם
אני רן, מתכנת OpenGl אני כעת קונה מחשב חדש ומעונין לקנות כרטיס מסך\כרטיס טלביזיה שיאפשר לי (בעזרת הSDK המתאים) לקבל לזיכרון ה CPU את הפריימים שבאים מה Video In אז.... מה בעצם אני מחפש בכרטיס שאני צריך? - VIVO ? - אני חייב כרטיס טלביזיה או שניתן לממש בעזרת כרטיס מסך חזק?

vinney

Well-known member
תתיעץ בפורום חומרה ותוכנה

אבל אתה צריך להחליט קודם מה אתה רוצה. כרטיס מסך מוציא החוצה את הוידאו מהמחשב, כרטיס טלויזיה לעומת זאת מכניס פנימה אות דיגיטלי או אנלוגי חיצוני. בסופו של דבר, גם כרטיס טלויזיה מעביר מידע לכרטיס מסך כדי שזה יצא חזרה החוצה למסך, ולפעמים זה נעשה ישירות, בלי מעורבות של הCPU של המחשב. כך שאם אתה רוצה את הפריימים הנכנסים של הטלויזיה - אתה צריך לדעת לעבוד עם כרטיס טלויזיה, אם אתה צריך את הפריימים של מה שמצויר לך על המסך - אתה צריך לעבוד עם כרטיס מסך (גם אם הפריים הזה כולל בפנים מידע שבא מאות אנלוגי של טלויזיה, כחלק מתצוגת המסך).

mishmishoid

New member
נכון ולא נכון...

אם אני שואב אלי את הFRAME BUFFER (מידע הפיקסלים שעל המסך) אז זה אומר שכבר נעשתה עבודה של הכרטיס הגרפי של ציור הFRAME על המסך... ואם אני רוצה לצייר בעצמי את הFRAME הזה החוצה (נניח בתוספת של SHADER כלשהו) אז זה אומר שהכטיס מצייר פעמים (אפשר לישכח מביצועים כלשהם) לחלק מכרטיסי המסך החזקים יש אופציה שניקראת VIVO, יעני Video In Video Out השאלה היא מה איכות ה VIVO בהשוואה לכרטיס טלביזיה ואם אני בכלל יכול לקבל גישה לBUFFER שמכיל את המידע הזה... רןרן

IdleThought

New member
יש לי נסיון קצת מעצבן עם זה

אני מניח שאתה רוצה לעשות משחקים על תמונה שנכנסת ( ביצוע SHARPEN , EDGE DECTECTION,MOVEMENT ,OCR ושאר השטויות) אין לי מושג גם מה השפה שאתה עומד להשתמש בה אבל מנסיון שלי עדיף לדבר מול רכיבים שהם FIREWIRE ולא USB ( לדוגמה מצלמת ווידאו שמחוברת ישירות למחשב דרך FIREWIRE עדיפה על WEBCAM בחיבור USBׂ) מכיוון שלפעמים יש בעיה של אנומרציה של הרכיב במקרה שיש לך צורך ביותר מאחד כזה כרטיס מסך- אתה יכול להשתמש בזה שהוא ON BOARD :)) , המעבד המרכזי והזיכרון הם צווארי הבקבוק שלך לגבי ה BUFFER המדובר - מתוך DIRECTX ישנה גישה מוגבלת לנתונים אחרי שעברו רינדור, אני ממליץ בתוקף ל א לבנות תוכנה כלשהי שמשתמשת בפיצ'ר הזה בהצלחה ושאר ירקות

nu shoin

New member
OpenCV

זה כנראה לא בדיוק מה שאתה מחפש, אבל אם המטרה שלך להריץ אלגוריתמים בזמן אמת על וידאו ממצלמת אינטרנט, כדאי לך לנסות את OpenCV. OpenCV היא ספריה חינמית לעיבוד תמונה ב ++C. אתה יכול להוריד אותה מפה: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=22870&package_id=16937 הסיפריה באה עם כמה דוגמאות חביבות שמשתמשות במצלמת אינטרנט לעקיבה, זיהוי פנים, פילטרים, והכל כמובן בזמן אמת. הקוד די פשוט. לדוגמה, איתחול מצלמת אינטרנט זה שורה אחת:
capture = cvCaptureFromCAM(0);​

למעלה