עט עיפרון

עט עיפרון

הבת דודה של הילד באה אתמול והביאה לו עט עיפרון
( קנתה לו במתנה בקניה של הציוד שלה
)
הוא התלהב מאד מאד
ואני שואלת יש איזו מניעה שהוא ישתמש בעט עיפרון?
לעיפרון רגיל יש יתרונות שאין לעט עיפרון?
אני חושבת אם כדאי שיתרגל לעט עיפרון.....

לפי מה שאני יודעת פשוט אסור

זאת אומרת המורות לא מרשות או מבקשות שלא, אני חושבת שבכיתה ג' כבר מרשים להם (או ד'?)
נראה לי שהסיבה היא שזה נשבר המון כי הם עדיין לוחצים חזק יחסית ואז ההתעסקות עם ההחלפה של החודים היא רבה והם מאבדים ריכוז בשיעור, זאת גם הסיבה שמבקשים לא לחדד בכיתה אלא להביא כל בוקר כמה עפרונות מחודדים.
אם נוח לו והוא מצליח לרשום עם זה אז תגידי לו שזה לבית ותני לו לעשות את השיעורי בית עם זה.

חברה בדיוק אמרה לי שהמורה ביקשה ממנה

לקנות עט עיפרון באמצע השנה
הילדה שלה כתבה לא מסודר ובאותיות גדולות והיא טענה
שעט עיפרון יכול להכניס לה קצת סדר במחברת

יש דרכים אחרות לעבוד על כתב לא תקין

קודם כל להראות ולהנחות ולתת לרשום שורות ועוד שורות ועוד שורות במחברת.
לא בטוחה שהחלפת עפרון זה הפתרון האולטימטיבי.

אפרופו כתב גדול- מה זה בעצם כתב גדול?
לבן שלי יש כתב ממש נקי ומסודר אבל האותיות הן בדיוק כמו שלמדו- על כל השורה, ככה שהן גדולות כולל הל' שיוצאת מחוץ לשורה על כל השורה השניה וכו'.
אז מצד אחד ככה הם למדו, הוא רושם נכון בדיוק לפי הכללים, מצד שני זה "מבזבז" המון שורות כי נכנסות מעט מילים (4-5) בכל שורה ואני תוהה מתי הם מתחילים עם הכתב הקטן והצפוף יותר? כשניסיתי להראות לו הוא רצה להמשיך לכתוב בגדול כמו החוקים שלמדו אותם, סתם מעניין אותי אם הם מקטינים לאט ובעצמם או איך זה בדיוק עובד.
עכשיו כשאני חושבת על זה פעם היו נכנסות לו 3-4 מילים בשורה ואני כל הזמן נדנדתי (ועדיין לפעמים
) שיעשה אותיות צרות יותר וברווחים קטנים יותר ולכן עכשיו נכנסות לו לרוב 5 מילים בשורה, השאלה היא אם באמת זה היה מתפקדי לנדנד בנושא או שזה בא עם הגיל

אני לא יודעת מה איבחנה בדיוק המורה

אבל זו מורה מצוינת ומנוסה מאד
כך שיכול להיות שהעט עיפרון היה רק חלק מהתהליך
לגבי אם לנדנד או לא, אני מאמינה בלנדנד (באלגנטיות כן?...
)
יש מספיק מבוגרים שיש להם כתב לא ברור וזה מערער

אצלי כשהוא עשה שיעורי בית אז הוא כתב בכתב גדו

אבל כשרצה לכתוב משהו שיכנס לתוך שורה אז הוא כתב בכתב קטן יותר ומסודר .. אז נראה לי שזה משהו שמגיע לאט עם הזמן (כאילו אני רואה שיש לו יותר ויותר נטיה לכתב קטן - לפחות כשמשתדל )

למעלה