עטיפות

עטיפות

היי עברתי על האלבומים וכל העטיפות שם ניראות לי גאונות צרופה, במיוחד העטיפה של הדארק סייד. מי עיצב את העטיפות ושל מי היו הרעיונות ומה הסיפור שעומד מאחורי כל עטיפה? והאם הם עצמם לקחו חלק? TC

Itai8

New member
Storm Thorgerson

מאחורי רוב העטיפות עומד המעצב שליווה את הפלויד לאורך כל הדרך ושמו הוא סטורם תורג'רסון. לגבי כל עטיפה זה די ארוך.. אני מוכן לנסות להסביר משהו ספציפי אם אתה רוצה. העטיפה של הדארק סייד לא כזה מיוחדת.. כולה מנסרה אני יודע שאת העטיפה ל THE WALL ווטרס עיצב (לא היה משהו מיוחד לעצב.. הוא פשט לא רצה שסטורם יעצב או משהו כזה) ואת העטיפה לאוסף RELICS ניק מייסון עיצב לא יודע מה בקשר לפייפר וסאסרפול.. אבל כל השאר של סטורם תקנו אותי אם טעיתי הנה האתר של המעצב.. תבלה! http://www.stormthorgerson.com

לא יודע, אני רואה בעטיפה

של הדארק סייד הכי מתאימה והכי משקפת את האלבום. היא מעוררת בי השראה תמיד... אני הבנתי שלא הם עיצבו, השאלה אם הם עצמם הם השתתפו בתהליך העיצוב. זאת אומרת העלאת רעיון או משהו...

flowerboy69

New member
לפחות במה שקשור לדארק סייד הם לא.

נדמה לי שבדיוידי שנעשה על האלבום מדברים עם סטורם טורגוסון והוא אומר שהפלויד בקשו ממנו עטיפה לאלבום והוא צייר כמה דברים והם באו וראו ופשוט אמרו כולם יחד שאת העטיפה הזו הם רוצים וזו העטיפה שבסוף הופיע על האלבום.

הם היו מעורבים בתהליך העיצוב

סטורם תורגרסון הוא חבר ילדות של ווטרס וגילמור (ובארט). גם הוא מקיימברידג'. את תפקיד מעצב הבית של הפלויד הוא קיבל ב-68, לאחר שאת עטיפת פייפר צילם ויק סינג, צלם אופנתי באותם ימים. תורגרסון עיצב את Saucerful, וכמעט את כל עטיפות האלבומים של הפלויד לאחר מכן. הוא לא עיצב את עטיפת "החומה", שעוצבה ע"י ג'ראלד סקארף (לפי הנחיות של ווטרס), עטיפת Relics שכאמור עוצבה ע"י ניק מייסון, ועטיפת The Final Cut שעוצבה אם אני לא טועה ע"י גיסו של ווטרס באותם ימים. גם העטיפה של works איננה שלו, כמדומני, והוזמנה ע"י חברת התקליטים האמריקאית של הפלויד. ווטרס הסתכסך עם תורגרסון בסביבות "אנימלז", בשל וויכוח על קרדיטים, ולא היה מעוניין בו עוד. לאחר פירוק הלהקה, המשיכו שלושת הפלוידים הנותרים להעזר בתורגרסון כמעצב (בעצם, הוא גם עיצב את great dance tracks, לאחר שגילמור התעקש). תורגרסון עבד לפי הנחיות הפלויד, היינו, הם היו אומרים לו מה הרעיון העיקרי באלבום, והוא היה מציע להם כמה עיצובים אשר הכין, אשר ישקפו את הרעיון הזה. מבין העיצובים האלו, הם היו בוחרים את מה שנראה להם. בנוסף לעיצוב עטיפות האלבומים, תורגרסון עיצב עבור הפלויד פריטים נוספים: פוסטרים, תמונות, קליפים וסרטים קצרים שהוקרנו בהופעות, ועוד. לפני כשנתיים הוא עבר שבץ קשה, ומאז מחלים. בשנה האחרונה הוא מסתובב בעולם עם תערוכה מיצירותיו. תורגרסון גם עבד על עטיפת ה-DVD של PULSE, לאחרונה - אבל את זה נראה כשה-DVD ייצא. יש להניח שאם יהיו עוד אלבומים של הפלויד, הוא יעצב אותם גם כן. אתר הבית של תורגרסון נמצא בקישורים של הפורום. זהו אתר מושקע מאוד, ויש בו הרבה מידע על העיצובים השונים שעשה עבור הפלויד במהלך השנים. מומלץ לבקר שם.

הוא מעצב ידוע מאוד

הפירמה שלו בשנות השבעים, היפגנוזיס, היתה אחת מהפירמות הידועות ביותר לעיצוב עטיפות אלבומים של להקות רוק. אנשי אתניקס בוודאי ידעו מי הוא, ומן הסתם אף היו להם אלבומים של הפלויד בבית.

הוא התפרסם בתחילה בזכותם

כמדומני שעטיפת ASOS היתה העבודה הראשונה שעשה, כמעצב, בכלל. כפי שכתבתי למעלה, תורגרסון היה חבר ילדות של ווטרס וגילמור (ובארט), והם נתנו לו את העבודה משום שהוא היה חבר שלהם, ומשום והיה בוגר מכללה לאמנות. בשנות השבעים, "היפגנוזיס" עיצבו עבור אמנים רבים. הפירמה היתה בבעלותו של תורגרסון ובבעלות אוברי "פו" פאוול. השניים העסיקו מעצבים-שכירים רבים, אבל לפירמה היה קו עיצובי ברור, אותו התווה תורגרסון: מעין היפר-ריאליזם הזוי. הקו הזה היה שנוי במחלוקת. היו לו אוהדים רבים - אך גם לא מעטים שלא אהבו אותו, בין אם בשל האלמנט הפנטסטי שבעיצובים, ובין אם בשל חוסר תקינות פוליטית.

למעלה