אני אתחיל:
זהו שיר אהבה מלא מטאפורות, דרכן הדובר מתאר את האהובה. בבית הראשון הוא מתייחס לאברי גופה, ובעיקר לפנים. הוא משתמש במטאורה מאוד מפתיעה על מנת לתאר את השיער שלה (זהב שחור = נפט), שמציגה אותו גם כמשהו יקר-ערך וגם כמשהו מלא ברק, יפה ונוצץ. זו דוגמה יפה לאיך ציור לשוני יכול לשמש גם ברמה הסמלית וגם ברמה המוחשית בו זמנית. הוא מייד מצביע על חוסר השגרתיות שבשימוש במטאפורה הזאת, מה שהופך אותה (ודרכה - את האהובה) לדבר אפילו עוד יותר נדיר ומיוחד. יש פה משחק יפה של סלף-רפרנציאליות (שירה המודעת לעצמה ומצביעה על עצמה) שלא משתלטת על התימה של השיר אלא תומכת בה. מהלך דומה קורה בשתי השורות הבאות, כשהוא "חורז" את את מצחה עם עיניים ואור. ברור שלא מדובר ב"חרוז" אמיתי אלא במטאפורה ששוב מתפקדת על תחום המפתיע, הנדיר, הסמלי-המוחשי והסלף-רפרנציאלי. סיומו של הבית הראשון הוא, למעשה, מעין "הסבר" לשני החלקים הראשונים. כאילו אומר: זאת הסיבה שבגללה דיברתי קודם על "שיר". הבית השני פותח בתמונה מאוד רכה ואינטימית - חלוקה הוורד - שהוא בעצם מיטונימיה אליה שבאה לתאר אותה ואת הקירבה שהוא חש אליה. בחלקו השני יש דיבור אירוטי-מרומז על מה שהוא היה רוצה ממנה, אבל על דרך השלילה. החלק הזה מוסיף עוד גורם לתיאור שלה, וזה הנשיות והמיניות. הבית השלישי מתאר אותה בצורה ישירה, ללא שימוש בסמלים או דימויים. ההבדל העיקרי בינו לבין הבתים האחרים, העמוסים מטאפורית, הוא שכאן הוא כאילו מתאר אותה דרך עצמה, דרך מי שהיא ומה שהיא אוהבת, ולא דרך העיניים שלו ואיך שהוא רואה וחווה אותה. החלק השני של הבית מתאר אותו, שוב - בצורה ישירה וללא תיוון מטאפורי, מכניס לתוך השיר גם את גורם התקשורת בינהם, שמאופיין בהרבה שקט ומעט דיבור. "אין קול ודברים". הבית הבא לוקח את זה צעד אחד קדימה, כשמה שהוא אומר, בעצם, זה שהקשר בינינו נמצא בעיקר ברמה הרגשית, הנפשית, הרוחנית. גם כאשר באופן מוחשי אני לא איתך, בנפשי אני עדיין שם. אין כאן יסורי פרידה או געגועים במובן המקובל, אלא ייצוג של אהבה שאינה תלויה ב"דבר", כאשר ה"דבר" הוא גם הנוכחית הפיזית המשותפת וגם ה"קול ודברים" מהבית הקודם. יש כאן שימוש יפה במיטונימיות המאחדות את הניגודים בין גוף-נפש, פנים-חוץ, חופש-שבי, גופי-גופך, אני-את. הבית החמישי ממשיך את המהלך הרעיוני של האהבה הלא-מוחשית, כשהוא נותן לה מקום להתרחש לגמרי בתחום החלום. החלום, המרבד, והפרחים הם כמובן ייצוגים של עצמו. סופו של הבית החמישי מוביל אל הבית האחרון, בו ישנה כאליו "התהפכות" של המהלך הרעיוני, בה הוא אומר שכל האהבה החולמנית הזאת אפשרית רק מתוך הידיעה הברורה שזה שמני ושעוד-מעט הם יהיו שוב ביחד באופן מוחשי. זאת הפעם הראשונה בשיר שיש בינהם אפשרות למגע-ממשי, גם בין שפתיו למצחה וגם בין המילים שהוא ילחש לה לאזנה. הבית הזה "סוגר מעגל" בזה שהוא מחזיר אותנו לבית הראשון דרך ההתייחסות החוזרת למטאפורות הזהב השחור והשירה. סיומו של הבית הוא חזרה, בפעם השלישית, על המטאפורה של הזהב השחור, כאשר הפעם המשפט הבודד הזה, שהיה קצת סתום ומבלבל בתחילת השיר, אוצר בתוכו את כל המשמעויות שעלו לאורכו. זה כך, על רגל אחת. אתם מוזמנים להרחיב ולהמשיך.