עזרתכן..

עזרתכן..

שלום יקירות, לפני שבוע התחלתי בפרוטוקול ארוך כפי שייעץ לי הצווצ שמטםח בי. האם זה נוקמאלי שלאחר שבוע בלבד של הזריקות יכאב לי כח כך החזה, כאילו שהוא שוקל טון? יש לי כאבים בבטן לסירוגין כל היום, הבטן נפוחה ועליתי כבר במשקל? אחרי שבוע? לציים שבתלתי את הזריקות ביום ה 21 מה שאומר שבממחזור צריך להופיע כל רגע (אולי על הבוקר) אבל.. עם כל האנדו, כאבים כאלה לא היו לי מעולם. לא ככה. לא יכולה לישון!! לא יכולה לסבול חזיה. כל מה שאני אוכלת בא לי להקיא. יכול לביות שהטיפול לא מתאים לי? הבנתי שיש תופעות של נפיחות, זה יש, אבל אמרו לי שהדיכוע אמור לגרום להאטה של של האנדו? או שלא הבנתי? גם בעלי זכר השמנה, גלי חום, יובש בנרתיק אבל לשנינו נידמה שזב מוקדם וששובר על המשך הטיפוח. בקיצור.. מבולבלת. נכון שאצל כל אחת זה אחרת, אבל אם אשמע שאצל עוד מישהי זה כך, אדע שאני לא חריגה
וזזה נורמאלי

זואילי

New member
מכל מה שכתבת

לא הצלחתי להבין מה את מזריקה..
את אמורה להיות עכשיו בשלב הדיכוי לא?

בכל אופן, לי זה היה ככה החל מהיום השני ל*סטימולציה* (לא זוכרת כ"כ תופעות פיזיות מהדיכוי).
אחרי יומיים הזרקת הורמונים הייתי מתנפחת בטירוף, מתחילה לכאוב והציצי מאבד שליטה.

האם בעבר לא ניסית דיכויים בזריקות (לא לשם טיפולי פריון אלא בשביל האנדו)? אם לא, ואת חושבת שתופעות הלוואי מוגזמות, כמובן שאת יכולה לדבר עם רופא הפריון.
ביחד איתו תראי אם אפשר לשנות משהו או שזה מה יש.

יקירה, שבועיים דיכוי בשביל לעשות IVF זה ממש לא טיפול לאנדו, אז עזבי כרגע האטה של האנדו. זו לא המטרה שלשמה את מקבלת את התרופה.

חריגה - את בטוח לא.
קחי נשימה. זה לא הולך להיות כיף כשזה מתחיל ככה

מאחלת לך שיגמר במהרה ועם בשורות טובות.

liats80

New member
לדעתי כדאי להתייעץ עם הרופא

אם אני מבינה נכון את נמצאת בשלב הדיכוי.
בשלב זה לא אמורות להיות התופעות אותן את מתארת (לפחות לא למיטב ידיעתי). אלו תופעות שמופיעות בדר"כ בשלב הסטימולציה.
דברי עם הרופא שלך ושמעי מה הוא אומר בעניין.

דחוף שאלה נוספת

תודה! אני כל כך מוטרדת שאני עושה משהו לא נכון, עוד משהו שמפריע לי לישון. יש לי ביום שלישי תור לבי"ח (אני קצת בלץ אז מתקשה לזכור מה בדיוק השלב הבא אחרי הזריקות של הדיכוי, ובעלי ישן)
פפפפ (מוציאה אוויר) למיטב זיכרוני קבעה לי הרופאה את הפגישה הבאה בהתאם לחישוב המחזור שלי, אך המחזור פתאום השתנה והגיע ביום ה 29 כשהתחלתי את הזריקות ביום ה 21 כעת אני אחרי המחזור והפגישה תהיה 4 ימים אחרי המחזור
וקראתי איפשהו באינטרנט שבפרוקטול ארוך צריך להגיע לבי"ח בימים הראשונים של המחזור. מה דעתכן? איחרתי את המועד? ייתכן והייתי צריכה להגיע בימים הראשונים למחזור? מה עושים??

liats80

New member
הכל בסדר.

ביום ה21 מתחילים דיכוי וכשבועיים אחרי בודקים שההורמונים אכן תחת דיכוי.
זה לא ממש משנה מתי הגיע המחזור בימים אלו. לפעמים הוא מקדים ולפעמים מאחר.
אצלי היתה אפילו פעם שהמחזור לא הגיע בכלל (בלי הריון) ובכל זאת התחלנו סטימוציה כרגיל (דרך אגב זה היה הטיפול המנצח).
אז יקירה, להרגע, לנשום וללכת להשלים שעות שינה!!!!

שיהיה בהצלחה!
ליאת.

תודה לכולם על התשובות

תודה יקירות, אכן אמר לי הרופא שזה נורמאלי
כרגיל, אתן יודעות לפני שאני מספיקה להגיע אליו

פז08

New member
דווקא ממה שאת כותבת לי זה נשמע הגיוני...

בשבוע הראשון הרי יש דווקא תופעה של התלקחות של כל התופעות, היות ויש עלייה משמעותית בהורמונים, הדיכוי אמור להיות מושג רק אחרי 10-14 יום....
עם זאת, אני בהחלט חושבת שצריך להתייעץ עם רופא. תשאלי לדעתו.....
בינתיים יכולה לשלוח הרבה

ולאחל לך שתרגישי טוב בקרוב....

למעלה