עזרתכן מנסיון

yaala

New member
עזרתכן מנסיון

אם מישהי שמעה או חוותה דבר דומה אודה לכן על תשובתכן ולעניין: לקראת IVF ראשון עם בעיית זרע בגלל גילי יש לי בערך 3, 4 ביציות בכל מחזור של הזרעות שעברנו. בדיקות הדם ההורמונליות תמיד הראו התקדמות יפה ובגבול הנכון וגם הזקיקים גדלו כמו שצריך הביוץ = שעון שוויצרי כמו המחזור. בסופו של דבר כמובן מחזורי ההזרעות לא הצליחו. לפני ה IVF קיבלתי 4 אמפולות של גונל אף עשיתי בדיקות דם כרגיל + סופרפקט 3 פעמים ביום, 3 שאיפות. שימו לב הזקיקים בקושי מתפתחים ב- 3 הביציות שהצלחתי לייצר ולאחר 10!! ימי טיפול + יומיים 5 אמפולות של גונל אף בדיקת הדם הראתה את התוצאה של - היום הראשון!!!! של בדיקת הדם. הרופא החליט להפסיק את הטיפול, נתן לי אוטרוגסטן 2 ביום למשך 5 ימים ואח"כ גלולות לכיווץ הציסטה ששכחתי להוסיף שגדלה לי שם והמשיכה לגדול (היא לא הבינה שלא היאאאאאאא צריכה היתה לגדול) עכשיו אני אמורה לחכות למחזור ולהתחיל טיפול חדש. מישהי מכירה דבר כזה? כמה זמן לוקח לציסטה להתכווץ? והאם אני אחזור לבייץ ויהיו לי ביציות שיגדלו כמו קודם? אני לא מבינה מה קורה איתי עכשיו, כאילו שמחקו אותי לגמרי ואני תלוייה רק בתרופות. בבקשה עזרתכן האם ימשיכו להיות לי ביציות גם בעתיד שהזקיקים שלהן יגדלו כמו פעם? וממה זה קרה לי? אני מרגישה כמו זומבי. מצטערת שיצא ארוך ותודה על כל תשובה שתיהיה.

יעלה../images/Emo24.gif

קרה לי בעבר משהו דומה. בסיבוב הקודם עברתי טיפולי הזרעה. היה חודש שבו הזרקתי והזרקתי ולא קרה שום דבר. כמו שאת מתארת, לא התפתחו זקיקים והרירית לא התעבתה. גם כשהעלו את המינון לא היתה שום תגובה. אחרי 10 ימים כאלה הוחלט על הפסקת הטיפול. הייתי ממש מיואשת ואיבדתי לא מעט נוזלים דרך העיניים ביום ההוא... נשלחתי הבייתה עם אזהרה שהמכפשה יכולה להתעכב לה בשל הפצצת ההורמונים שעברתי ולכן אם עד תאריך מסויים היא לא תתייצב, עליי לעשות בדיקת הריון ביתית ואם היא שלילית - ליטול ארגסט. כך עשיתי. כעבור שבוע-עשרה ימים מסיום הארגסט משהמכשפה בוששה להופיע, התייצבתי בביה"ח עם תלונה שהבטחות צריך לקיים.... הבטיחו מכשפה ולא קיימו.... בשלב הזה את בטח כבר יכולה לנחש שהתברר שאני בהריון! יעלה, אני מכירה את תחושת התסכול והייאוש בטיפול כזה שמופסק, אבל תרגעי. כנראה שזה קורה (הגם שלא כל כך יודעים להסביר למה זה קורה) וזה לא אומר כלום על הטיפולים העתידיים. עוד יהיו לך ביציות וביוצים לתפארת מדינת ישראל.

C i d i

New member
נשמע לי מוכר

הבוקר חזרתי ממעקב זקיקים ראשון אחרי 6 ימי גונל ומנוגן (5 אמפולות) משולבים בדיכוי ארוך של סופרפאקט 4 פעמים ביום והתוצאה אפסית! 0 זקיקים בצד ימין ו2 קטנטנים בצד שמאל. הוסיפו לי עוד 4 ימי זריקות אבל אני לא בונה על זה. בקיצור יאוש טוטאלי ותחושה שהטיפול בדרך לכישלון. אשמח לשמוע אם יש בנות שחוו דבר דומה ולבסוף התפתחו זקיקים ראויים לשאיבה. Yaala חזקי ואמצי כנראה שזה מה שנותר לנו לעשות - פשוט לשמור על אופטימיות...

LunaLi

New member
לצערי נשמע גם לי מוכר

בטיפולים שבהם לקחתי גונל הגעתי להשגים די עלובים של מיעוט ביציות, גם כשראו 9 זקיקים יצאו רק 4 ביציות והיה גם סבב של שתיים ושלוש, אני לא יודעת בת כמה את אני בת 37, אבל המצב השתפר כשהעבירו אותי למנוגון שהוא פחות ידידותי למשתמש אבל יותר אפקטיבי למגיבות עלובות..מה שעוד עזר זה שהפסיקו עם הצטרוטייד והעבירו אותי לחצי דקפפטיל 0.1 ליום...וגם שהתחלתי טיפול בדיקור מסיבי..לפחות אני מקווה שזה עזר (טפו טפו טפו) ושימשיך לעזור, אז זה פשוט שאלה של זמן עד שימצאו לך את הפרוטוקול המתאים אל תתייאשי תמשיכי הלאה !!! ובכל מקרה גם מעובר אחד יוצאים ילדים מדהימים !!!

שרון321

New member
הטיפול האחרון שלי

בטיפול האחרון התוצאות באולטרסונד היו כה עלובות עד שהרופא התקשר אליי לילה לפני השאיבה ואמר שאני צריכה לשקול לבטל את הטיפול. בטיפול שלפני שאבו 9 ביציות וההתדרדרות בתגובה פשוט הדהימה אותי. בסופו של דבר נשאבו 6 ביציות.תדעי שלפעמים לא רואים את הכל באולטרסאונד, זה עניין של מבנה, טכנאית ומיקום של הזקיקים. האם את יודעת משהו של הפרוגסטרון וה- E2? האם זה ה-IVF הראשון שלך ? מדכא יכול לשנות את התוצאות מקצה לקצה. בהצלחה, אני בטוחה שיהיו זקיקים בהמשך.

C i d i

New member
תגובה לשרון321

אין לי מושג אם הפנית את השאלה ל יאאלה או לי. בכל מקרה אם תוכלי להסביר לי את משמעות בדיקת הדם ביחס לממצאי הזקיקים הגרועים אשמח: E2 334 LH 5.1 Progesteron 1.9

שרון321

New member
התגובה הייתה מכוונת אלייך

לא יודעת איפה את מטופלת, לכל מעבדה יש ערכים משלה. באופן כללי, ה- E2 אמור להיות ביחס ישיר לגודל הזקיקים. אם נגיד את מבצעת את הבדיקות בקופת חולים מאוחדת אז הבדיקות מראות שאת עדיין לא קרובה לביוץ, באסותא, לעומת זאת, ערכי האסטרדיול (E2) שלך היו אומרים שיש זקיקים מובילים. הפרוגסטרון נמוך עדיין. בקיצור, לאור גודל הזקיקים אני מניחה שהנתונים דומים לערכים של מאוחדת. סבלנות מקווה שהשחלות בדרך להתעוררות מהירה.

yaala

New member
הפורום הזה "מרים" אותי כל פעם מחדש

בנות יקרות, תודה על תוגובותיכן. הרגשתי כבר שהדלת נסגרת לי ואין לי יותר למה לחכות. "הלחכות" הזה שכל כך שנאתי אותו לחכות למחזור, לחכות שהזקיקים יגדלו, לחכות בתור לבדיקת דם, לחכות בתור לאולטרסאונד, לחכות לאחות שתזריק לי כוריגון, לחכות עם בנות אחרות שמחכות להזרעה, לחכות האם יגיע/לא יגיע המחזור. לחכות, לחכות, לחכות, ופתאום אפילו את זה הרגשתי שלוקחים לי ולא יהיה לי כבר למה לחכות. האם מישהי יודעת אם הסופרפקט יכול להיות מדכא ביציות/זקיקים וזאת הסיבה ובלעדיו אני אחזור להיות כמו קודם. הרופא אמר לי שאחרי האוטרוגסטן יגיע המחזור ואחריו לקחת גלולות ואז להגיע לאולטרסאונד, אם הציסטה נעלמה נתחיל מחזור טיפולים חדש עם מדכא רק בימים שלפני הביוץ ממש שנקרא צטרוטיד או משהו כזה, מה זה? והאם למישהי היה פרוטוקול כזה? אשמח על תגובות נוספות מבנות שחוו או שמעו על דבר דומה. תודה. ושנחכה רק לברית/בריתה וכו'.

נועם@בת

New member
נטילת מדכאים בהחלט יכולה להשפיע

על קצב גידול הזקיקים. יתכן שהסופרפקט לא מתאים לך (למי מתאים הדבר הזוועתי הזה
) בצטטרוטייד עובד בצורה שונה לגמרי, הוא מנטך את הLH אחרי שההורמון הופרש , בניגוד ליתר המדכאים שדופקים את ההיפופיזה (והצורה
) ומונעים ממנה להפריש הורמוני ביוץ. הצטרוטייד בהחלט הרבה הרבה יותר ידידותי למשתמשת, אם כי לפעמים הוא משאיר גירוי קל במקום ההזרקה. אבל למי שהסופרפקט הפך אותה לזומבילעת הוא ממש הצלה.
נועם

למעלה