עזרתכם...

אורח4444

New member
עזרתכם...

שלום לכולם,
זקוק לדעותכם ומחשבותיכם...
אני חי עם בן זוגי כשנתיים, שנינו בשנות ה20 לחיינו, קרוב יותר ל-30...
את בן זוגי הכרתי לפני כשנתיים, השנה הראשונה הייתה מצוינת...התאהבות מטורפת.
מה שמשך אותי בהתחלה בבן זוגי זה זה שאנחנו שונים יחסית באופי
בעוד שאני מאוד הולך לפי הכללים, סגור יחסית באופי, ושאפתן, הוא מאוד פתוח, אוהב את החיים וחי את הרגע
לפני כשנה עברנו לגור יחד, ופתאום אני שם לב שיש בי משהו שגורם לי לסלוד מהאופי הזה
כשהכרתי אותו חשבתי שההבדלים ביננו פותחים אותי לצדדים חדשים וזה גם מה שקרה-
מאדם שמסתכל בעיקר על העתיד, למדתי להנות הרבה יותר מהחיים.
אך כיום אני מרגיש שזה בעיקר יוצר קשיים
יש לנו השקפות שונות על החיים, אני הרבה יותר שאפתן ומסודר, והוא ממש לא. זה מתבטא גם בפן התעסוקתי שהוא חשוב לי.
החברים והמשפחות שלנו מאוד שונים, לי זה יוצר איזשהו חוסר נוחות - ואני מרגיש שהרבה פעמים אני לא מצליח להשתלב.
פעם גם הסקס ביננו היה טוב, אך כל מה שסיפרתי כאן השפיע גם על הסקס.
יש ביננו אהבה, ושנינו יודעים להקשיב אחד לשני
אך אני חושש שזה לא מספיק, ואני חושש לעשות צעד שאולי בדיעבד אתחרט עליו.
כל ההתלבטות הזו היא כרגע לא מונחת על השולחן ולא שיקפתי את זה לו, כי אני חושש שהוא יפגע.
הוא אוהב אותי מאוד, אך ההתלבטות שלי גורמת לנו בעקיפין לריב על שטויות.
עד שהכרתי אותו אכלתי לא מעט קש עד שמצאתי מישהו שהתאהבתי בו ככה...
איך יודעים מה הדבר הנכון לעשות? אשמח לעצות

אתה לא מכבד אותו, את דרך החיים שלו ואת השקפת העולם שלו

בעיניך הוא "לא רציני" - נהנתן, בזבזן, אימפולסיבי... זה היה בהתחלה "מגניב" אבל עכשיו, שחיים יחד, אתה שאוהב את הסדר והביטחון שלך נאלץ לתחזק לבד את כל הצד ה"רציני" והלוגיסטי של החיים המשותפים שלכם. אני מניחה שמה שאתה מרגיש זה שאתה נושא בעול לבד וזה מקומם אותך כי אתה רוצה שהוא יהיה שותף ובמקום זה הוא בעיקר קישוט (ואולי אפילו "מפריע" באופן מסויים - לא מקדם אתכם כלכלית, אולי מבלגן לך את הסדר שלך, לא יודעת, לא פירטת הרבה).
לדעתי חשוב שתעשה לעצמך רשימה של החסרונות שלו כבן הזוג שלך ותחליט אם יש שם דיל ברייקר, משהו שאתה בשום אופן לא יכול לחיות איתו. אם יש כזה, אז חבל למרוח את הזמן.
אם אין כזה ואתה כן אוהב אותו ורוצה להמשיך להיות איתו, אתה צריך למצוא את הדרך לכבד את הבחירה שלו להיות אחר ממך - לא שאפתן, לא מחושב, לא מסודר.
במקביל תקבעו יחד כמה "כללים" שכן יחייבו אותו כדי שתוכלו לחיות יחד ולא תרגיש ממורמר או מנוצל (תחום אחריות אחד או שניים בחיים המשותפים שלכם שהוא לוקח על עצמו), ואולי אפילו כדאי לעשות את זה עם יועץ זוגי.
בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
איך יודעים? אין לזה תשובה פשוטה.

אני מרגיש קצת לא בנח היום, כי לשני השואלים האחרונים המלצתי ללכת לטיפול אישי, וגם לגברת המבוגרת ששואלת מעליך אמליץ אותו דבר, וגם לך...
&nbsp
מצטער, יודע שזה לא יפה מצידי וכולי. אבל זו המלצתי.
&nbsp
כשאתה מתאהב במישהו שונה ממך מאוד, זה אומר שאתה מחפש בעצמך שינוי מיוחל, ומוצא אותו לא הפנים, אלא באדם אחר.
&nbsp
הבעיה היאף, כמו שאתה עצמך מבין, שכשבולעים את ה"תרופה" (כלומר חיים עם האחר), אין שליטה במינון שלה, ומגיעים מהר מאוד למנת יתר שגורמת לסלידה וקשיים וכל מה שאתה מתאר.
&nbsp
כלומר השינוי עצמו רצוי לך, רק הכמות או העוצמה הם מעבר למה שנח לך כרגע לבלוע.
&nbsp
ועכשיו אני אתרגם את השאלה שלך למלים שלי: האם מינון החומר הפעיל בתרופה הזאת, (שהיא כזכור בן הזוג שלך) במינון שאם תתאמן עליו בעבודה עצמית ואישית, אתתה תתרגל ותהיה מאושר, או שזה בא במינון ששום עבודה עצמית שלך לא תוכל לבלוע אותו.
&nbsp
וכמובן שלשאלה הזאת אין לי שום דרך לענות.
&nbsp
בטיפול אישי, לעומת זאת, תוכל לבחון מה המינונים הנכונים שלך, איך זה משתלב במפת החיים שלך, לאן אתה בכלל רוצה להגיע מבחינת התפתחות אישית, שמפחה, עבודה, גוף רוח וכולי.
&nbsp
רק מניתוח מעמיק שכזה יכולות לעלות תשובות לשאלתך.
&nbsp
לחילופין, אם אתה רוצה בכל זאת תשובה מהירה, עצתי היא שתטיל מטבע. המהימנות שם היא 50%, וזה לא פחות טוב מהמהמנות של כל עצה שתקבל כאן...

זה הבחורצ'יק שזורק בגדים מלוכלכים בכל פינה(החבר)?

נוסעת27

New member
בתור אחת שגם בזוגיות כזו

אני יכולה לתת לך את נקודת המבט שלי.
טוענים שאנו נוטים להצליח יותר בקשרים עם אנשים שדומים לנו בטווח הרחוק. וזה כי בהתחלה השוני מושך אותנו ואנו מוצאים באדם השני את כל התכונות שחסרות לנו בנו והיינו אולי רוצים. ובהמשך כשההתלהבות דועכת והקשר נמדד ביסודות שלו, פתאום השוני מקשה עלינו.
אני במצב כזה הייתי ממליצה לכם טיפול זוגי. כי אפשר בכיף ללמוד לחיות עם השוני וללמוד לאזן, בטח כשאתם אוהבים וכן רוצים להיות יחד. אפשר לחבק את העובדה שאתה אחראי יותר והוא מעורר בכם יותר חיים והתרגשות, וגם למצוא איפה אפשר לבוא אחד לקראת השני.

אורח4444

New member
תודה רבה לכולכם....

אמנם לא הגבתי לכל אחד בנפרד אבל קראתי לעומק כל מילה שכל אחד מכם כתב
ואני שוקל כרגע מה לעשות
אני בהחלט חושב על אופציה של טיפול זוגי
חג שמח לכולם

למעלה