עזרתכם

jukinguill

New member
עזרתכם

אני מעוניין לקבל את עזרתכם ולמצוא אנשים העונים על שם משפחה חוקין (JUKIN) , מקור השם הוא בעיר בְּרֶסְט או בְּרֶסְט לִיטוֹבְסְק, (בלארוסית: Брэст, לעתים גם Бе́расьце או Бярэ́сьце; רוסית: Брест; יידיש בריסק, "בְּרִיסְק"; פולנית: Brześć Litewski; ליטאית: Lietuvos Brasta).

העיר די מוכרת בהיסטוריה של הקהילות היהודיות. עד מלחמת העולם השניה היתה חלק מפולין ולאחר מבצע ברברוסה סופחה לרוסיה - בלארוס, היום היא חלק מבלארוס.

המשפחה של אבא שלי התגוררה בעיר עד למלחמה ובמהלך השואה הושמדו מרביתם.

אשמח לקבל את עזרתכם במציאת פרטים לגבי הקהילה בכלל ובמשפחתי בפרט.
תודה רבה ולילה טוב

Melitz

New member
בריסק היכן חיפשת חומרים עד עתה ? יעזור לא להפנות אותך שוב.
בינתיים, על קצה המזלג...
חיפוש ב- www.jewishgen.org מביא את התוצאות בצילום הדף המצורף.
הצצתי בספר "בריסק דליטא" אך לא מצאתי באינדקס את שם המשפחה, מעבר לכך יש בספר מידע רב על הקהילה.
באם משפחתך התגוררה במקום גם בעבר הרחוק יותר, מומלץ לחפש גם בספר "עיר תהלה - קורות עדת היהודים בעיר בריסק", הספר ניתן להורדה מאתר Hebrewbooks
בעבר היתה קבוצת מחקר במסגרת הג'ואישג'ן שעסקה בעיר, הקבוצה כמדומני איננה פעילה במיוחד בשנים האחרונות.
יש חומרים וספרי זכרון נוספים בספריות, יש גם מספר חוקרים המתמחים בעיר, אבדוק איתם לגבי שם המשפחה.
בחיפוש באתר אליס איילנד, מופיעים מספר אנשים בשם משפחה זה ומוצאם מבריסק שהיגרו לארה"ב, כדאי לבדוק גם שם.

jukinguill

New member
בריסק

מודה לך מאוד על תגובתך המהירה.
באופן עקרוני חיפשתי רק באתר יד ושם וקצת בבית התפוצות.

לפני שיצאתי למסע "עדים במדים" לפני שנתיים התחלתי לאסוף שמות מתעודות שהיו ברשות אבי.

עד כמה שאני יודע (בכל זאת מדובר על סבא שלי ודורות אחורה ממנו) הם גרו שם ורק שם.

אני אתחיל לחפש באתרים ששלחת לי .
לגבי השמות של החוקרים, לפנות אליהם? לחפש בספרים שכתבו? מה כוונתך?

שוב תודה, טוב לדעת שיש אנשים באמצע הדרך
לילה טוב לך

Melitz

New member
בריסק המדובר בחוקרים שאני בקשר איתם אודות בריסק, שלחתי להם את שם המשפחה, במידה ואקבל תשובות או הפניות, אעביר אליך כמובן.,

jukinguill

New member
חוות דעתך

ערב טוב וחג שמח לך
בחיפושים שהבן שלי ואני עושים ברשת מצאנו את האתר הזה:

http://www.houseofnames.com/product/Armorial+History+with+Coat+of+Arms#reviews

נראה לך מספיק אמין או שמדובר בקיצ' שיווקי?

למרות שמצאנו שורשים של המשפחה שלי (עם כל מיני התייות בכתיב השם) בסקוטלן, אנגליה, ארה"ב עוד לפני עצמאותה.

אשמח לקבל את דעתך בנושא

תודה רבה

למעלה