עזרתכם נחוצה

חנשנשית

New member
עזרתכם נחוצה

שלום אני בת 26 סובלת מנשירה חמורה מזה כשנה וחצי כל הבדיקות יחסית תקינות, אבץ וטימין בי לתקופות לא עזר.. זה מפריע לי לשגרת יום, השיער נראה נורא ודליל הרבה, השיער בכל מקום והרופאים הרימו יידים.. יש לכם משהו להמליץ לי?

נשירת שיער

שלום רב, מה הכוונה בדיקות הדם תקינות יחסית? האם קיים מחסור כלשהו בהמוגלובין, פריטין? מה רמת ה-B12 שנמצאה בבדיקה? האם תפקודי בלוטת התריס מאוזנים? האם הבדיקות ההורמונליות שלך מאוזנות? אשמח אם תוכלי לחזור אלי בתשובות לשאלות אלו כדי שאוכל למקד את המלצותי. בריאות שלמה, עדי ישראל

חנשנשית

New member
תשובה

היי, קודם כל תודה על המענה 1. בדיקות דם תקינות יחסית התכוונתי לכך שיש כמה ממצאים חריגים אך הרופאים אומרים שזה בסדר. 2. התוצאות של ההמוגלובין הם: HB- 11.8 והטווח הנורמלי הוא 12.0-16.0 MCH- 25.7 והטווח הנורמלי הוא 27.0-31.0 MCHC- 31.0 והטווח הנורמלי הוא 33.0-37.0 - מה זה פרטין? 3. ויטמין בי 12- 566.0 והטווח הנורמלי הוא 135.0-911.0 4. יש לי הורמון טוסטסטרון טיפה גבוה מהטווח הנורמלי 0.16 וצריך שיהיה 0.03-0.14 , ואני מטופלת בגלולות יסמין (חודשיים) לטיפול בשיעור יתר, בנוסף יש לי מבנה שחלות פוליציסטי. תודה על העזרה!!!

חנשנשית

New member
ושכחתי משהו

בלוטת התריס, את יכולה להגיד לי איך הבדיקה נקראת? אני לא מוצאת אותה אבל אני זוכרת שהיא הייתה תקינה

ערכי בדיקות דם

שלום רב, ההמוגלובין שלך גבולי וכך גם ערך ה-MCHC. ערכים אלו יכולים להעיד על אנמיה קלה כתוצאה מחוסר בברזל. פריטין הוא מאגר הברזל בגוף. ערכים נמוכים שלו יכולים להעיד גם כן על אנמיה כתוצאה מחוסר בברזל. הוא מופיע בבדיקות הדם כ- ferritin או ferr. תסמונת השחלות הפוליצסטיות נגרמת בעקבות הפרשת יתר של טסטוסטרון וחוסר איזון בהורמונים המפקחים על פעילות השחלה. אחד התסמינים של התסמונת הזו היא מצד אחד שיעור יתר ומצד שני התקרחות. בדיקות בלוטת התריס מופיעות בבדיקות הדם כ-TSH ו-T4. אני ממליצה לך ליטול מספר תוספים על בסיס קבוע: 1. מולטי ויטמין VM75- הוא מולטי-ויטמין-מינרל המכיל בטבלית אחת את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף, לרבות מערכת החיסון. מכיל 75 מ"ג מכל ויטמיני ה-B. מומלץ גם על מנת לסייע לגוף בסילוק עודפי הורמונים ובאיזון הורמונלי. הנחיות נטילה: טבלית אחת ביום, עם הארוחה. לא בערב. גורם לשתן צהוב זרחני. 2. ברזל עדין 25 מ"ג - להשלמת חוסרים בברזל. זהו ברזל אשר לא גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. עליך ליטול כמוסה אחת ביום, עם ארוחה. למשך שלושה חודשים. אני מאמינה שככל הנראה נשירת השיער נובעת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות ועל כן אני חושבת שהמטרה בראש ובראשונה היא לנסות לטפל בתסמונת. למידע בנושא טיפול משלים טבעי בתסמונת השחלות הפוליציסטיות. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

חנשנשית

New member
ועוד משהו סורי :)

הבדיקות הללו ברובם הם מחודש פברואר הנשירה כבר ממשיכה מעל שנה

svetaash

New member
הלכת לרופאים שמתמחים בנשירה ספציפית?

את ישנה מספיק? אוכלת אוכל בריא לרוב?

חנשנשית

New member
לא

אני לא יודעת איפה יש רופאים שמתמחים בנשירה , הייתי אצל רופאי עור ונשים... אני ישנה סביר נראה לי, לא יודעת אם אני אוכלת בריא ממש.. אבל בו נגיד אוכלת גם סביר

svetaash

New member
רופאים שמתמחים בנשירה, הם בדרך כלל פרטיים

פעם היה לי משהו דומה ועשו לי אבחנה מיוחדת ונתנו כל מני שמפויים ומשחות מיוחדים וזה עזר

למעלה