עזרתכם לגבי אספים ששירותו בצבא

גאודה55

New member
עזרתכם לגבי אספים ששירותו בצבא

בני יגיע לצו ראשון בעוד שבוע....הפסיכיאטר רוצה לרשום במכתב דוגמאות לתפקידים ,,,שהוא יכול לעשות בצבא
אם תוכלו לעזור לי אודה מאוד.

תודה מראש

dina199

New member
אני ממליצה לבקש פטור וא"כ להתנדב.

זה מה שהבן שלי עשה

גאודה55

New member
בני לא מוכן לשמוע על כך לצערי להגיע כמתנדב...

אני לא מדברת על זה שהוא מתכחש לאספרגר שלו שזה צרה אחרת

dina199

New member
הם יכולים לתת פטור גם אם הוא לא יבקש.

הוא צריך לקחת את זה בחשבון.

גאודה55

New member
הסברתי לו את זה....אין לאף אחד בנתיים רעיון ל

לאיזה תפקידים לכוון ???

גאודה55

New member
תודה על התשובות, האם אספים מתקבלים לעתודה ?

יש למישהו ניסיון עם זה???

אני התקבלתי לעתודה אבל לפני שאובחנתי

וזה בהחלט יכול להיות מסלול מתאים לאלה בעלי תפקוד גבוה.
אני יודע שהיום העתודה פתוחה גם לבעלי מוגבלויות, אבל אני אני לא יודע אם זה כולל אספים.
לעתודה יש יתרונות רבים מבחינה זאת שמייעדים מראש לשרת במקצוע וגם הטירונות הרבה יותר קלה....
אבל מצד שני צריך לזכור שזה מחייב מסלול של 8 שנים - לימודים פלוס שירות פלוס קבע ולא מתאים לכל אחד. גם מסלול הלימודים הרבה יותר מלחיץ כי אין זמן למועד ב הרבה פעמים בגלל הקורסים הצבאיים...

dina199

New member
עתודה זה דבר מאוד מלחיץ.

ולמה כל כך חשוב לכם עתודה , אם אפשר לקבל פטור ?
אם יש פטור אפשר להתנדב לצבא או לשירות לאומי עד גיל 21 וללמוד כל מה שרוצים איפה שרוצים.

abbarulz

New member
עתודה ובכלל

כמה תשובות
דבר ראשון היי שמי נעמה ואני אספית וכרגע אני מתנדבת לצה"ל (עד מתי אוגוסט 12'). אז כך בנך יכול להתגייס. הוא יתגייס עם פרופיל 45 אבל היה לו סעיף נפשי, מה שמאוד מאוד יקשה עליו לקבל סיווג ביטחוני גבוה(לא שמעתי על מישהו שהצליח אבל הוא יכול ליצור תקדים). נראה לי שבעתודה יש צורך בסווג בטחוני מאוד גבוה.חוץ מזה הוא צריך לחשוב על השרות, הוא יגויס רגיל כך שהיה לאו טירונות רגילה עם מפקדים שפחות קשובים לבעייתו. ביטוח הרפואי שלו היה צבאי, כך שכל בעיה שלו תעבור דרך הצבא בלי יותר מידי שליטה מצידו. בקשר לתפקידים כמתגייס רגיל היה לו יום מיון "יום המאה" ולאחריו מנילה שם הוא יקבל רשימת תפקידים להם הוא נמצא מתאים. יש באתר "עולים על מדים" רשימה של תפקידים ,עם את רוצה את יכולה לשלוח לי מסר עם תחומי עניין ואני אנסה לעזור לך אם תפקידים. גם עם יש לך שאלות על צה"ל או השרות שלי תשלחי מסר.

נראה לי שהפסיכיאטר כבר עושה את העבודה

אבל לא בטוח שזה יתאים לצבא.
הצבא היום הרבה יותר גמיש מבעבר בהתאמות הניתנות לחיילים.. אבל עדיין יש גבול....

arana1

New member
תיקשוב,מודיעין,תמיכה טכנית...כיוונים כאלה

כל מקום שדורש בקיאות מקצועית או/ו כישורים טכנים עשוי להתאים לאספי יותר

בעקרון
לדעתי מאוד לא מומלץ לשלוח א"ס לצבא בכלל

למעלה