עזרתכם בבקשה...

Afrowoman1

New member
עזרתכם בבקשה...

זאת פעם ראשונה שאני מכינה עוגה עם שוקולד שמעורבב עם חלמונים.
רציתי לשאול, האם הוספת החלמונים החיים לשוקולד בלי אפייה לא מסוכן?

תודה מראש וחג שמח!

לילי

טל688

New member
אני מניח שמדובר בציפוי או גנאש, שהחלמונים

משמשים למתן ברק וגמישות. מאסה כזו יכולה להישמר כמה ימים במקרר, ובמקפיא לתקופה ארוכה יחסית. אם מצננים מיד את העוגה, אין סיבה שהחלמונים יתקלקלו. להקפיד להשתמש בביצים טריות ככל האפשר, ולקרר מיד בסיום ההכנה.

motip3

New member
אין שום בעיה עם זה

אם תסתכלי באחד השרשורוים למטה יש מתכון לעוגת קרמבו שבו השכבה העליונה מכילה: חמאה, סוכר, שוקולד, חלמונים וחלבונים מוקצפים ואין שום בעיה. העוגה יכולה להחזיק מספר ימים (בד"כ היא כבר נגמרת אחרי יום אחד) כמובן במקרר.

לא הייתי אומר שאין בעיה בכלל

לפי מה שאני יודע (וזה לא הרבה בכלל) לא צריכה להיות בעיה עם מתכון עם ביצים חיות, אבל צריך לשים לב יותר טוב לחומר הגלם (שהביצים יהיו טריות), ולאכסון. בעיקרון, ביצים יכולות להתקלקל, ואז זה לא רק עניין של הטעם מתקלקל, אלא יכול להיות הרבה יותר רציני.

motip3

New member
לא יותר מסוכן מכל חומרי גלם אחר

טריות חומרי גלם ואכסון נכון, זה נכון עבור כל חומרי הגלם וכל המתכונים והתוצרים..... אני מכין עוגות עם ביציים "חיות" כבר 10 שנים ועוד אף אחד לא הורעל (ולפעמים זה אפילו חבל.....). במזון כמו בכל תחום יש "סיפורים ואמונות" כמו למשל שביצים חיות זה מסוכן..... בגדול אני לא חושב שזה יותר מסוכן מבשר מקולקל שאוכסן לא נכון..... תמיד צריך להקפיד על טריות, אכסון ותוקף התוצרים.

יש סכנה בשימוש בביצים חיות

והיא הסלמונלה, אחת מ1000 ביצים בערך נגועה בסלמונלה ולכן ההמלצה כבר שנים לא מעטות היא להשתמש בחלמונים מפוסטרים
יש שטוענים שבביצים אורגניות אין סיכון לסלמונלה אז להעדיף אורגניות ובכל מקרה אני בעד לפסטר את החלמון (64 מעלות) לפני השימוש.

למעלה