עזרתכם בבקשה

• פותח הנושא szmr
  • פורסם בתאריך

szmr

New member
עזרתכם בבקשה

האם גם היקרים לכם סובלים מאובססיה ומכפיתיות? שלום לכולם אימי בת ה-83 חולת אלצהיימר מזה שנים, חיה בביתה ומטופלת על ידי פיליפינית. אנו 4 בנות שכל העת נמצאות אצלה ונשאבות אל תוך המחלה הנוראית הזאת.(למרות שהציעו לנו בית אבות אנו עדיין מחזיקים אותה בבית כי בית אבות יגמור אותה סופית). בזמן האחרון היא פיתחה אובססיה נוראית לכסף. היא כל הזמן רוצה כסף. בהתחלה נתנו לה כסף למרות שאינה יורדת לבד ואת כל הקניות אנו עושים. אינה משלמת שום דבר הכל אנו משלמים כך שאין לה צורך בכסף. כמובן שאת הכסף שהיינו נותנות לה היא הייתה מעלימה ואין אנו יודעים מה עשתה בו. חשד נפל על הפיליפינית שגונבת לה ולכן החלטנו לפטרה. ( היינו אמורות למצוא את הכסף היכן שהוא ולא מצאנו עד עתה.) החלטנו לתת לה כסף של מונופול- כשהפיליפינית הייתה מסיבה תשומת ליבה שהכסף מזוייף. (כבר לא היה לה מה לקחת). כאשר גילתה שהכסף מזוייף היא אינה רוצה יותר את כסף המונופול. היום אנו בבעיה רצינית כי חבל לתת לה כסף שהיא אינה אחראית לו. עם זאת היא בוכה מקללת וצועקת כל העת שהיא רוצה כסף מה עושים? ניסיתי לתת לה השבוע 500 ש"ח שהיא החביאה אותם ולא היה בכוחי לחפשם. האם מישהו נתקל בדבר מה דומה ואם כן מה הפתרון?איני יכולה לשמוע אותה בוכה או מקללת או צועקת. לא נעים לי לדבר איתה או לבוא אליה כי כל העת היא מדברת רק על נושא זה. מה עושים? המיואשת

אל תתני לה כסף!

וודאי ודאי שלא תפחדי להתעמת עם הפיליפינית ולומר לה שאסור לה לומר לאמא שהכסף של המונופול לא שווה. הפיליפינית עובדת בשבילכן ועליה לשמוע בקול אלה המשלמים לה ואמא שלך לא משלמת לה. את יכולה תמיד גם לדחות אותה ולומר שאת תביאי לה אח"כ כסף, כשתלכי להוציא מהכספומט וכדומה. אין שופ טעם להכנס לעימותים איתה כי זה לא ממש יעזור לשום דבר.

szmr

New member
לא ממש הבנת..

את חומרת הבעיה את הפיליפינית הקודמת פיטרנו. הבעייה היא באובססיה שלה, בצעקות, קללות ואף אגרסיביות -מולנו הבנות. כסף איני נותנת , אך איך פותרים את האובססיה שממררת חיינו? ותודה על תשומת הלב

ברוך חוזרך שרי היקרה

הבעיה שלכן אכן אינה טמונה בכסף, למרות שלא מובן מדוע נתת לאמא 500 ש"ח ולא 5 ש"ח. אמא בשלב שלא אמורה לזהות כמה כסף אתן נותנות. תנו לה את השטר הקטן ביותר 20 ש"ח. תמוה שלא היה לך כוח לחפש 500 ש"ח כאילו מדובר ב 5 ש"ח. אבל הבעיה שלכן כבר שנים טמונה בחשדנות כלפי הפיליפיניות. מעטות מאד מבינהן גונבות ואצלכם התחלופה כל כך גבוהה, שאף אחת לא מצליחה להתרגל לאמא שלך. תשאירי את המטפלת הנוכחית בלי לתת לה הרגשה שהיא חשודה בגניבה. גם את היית בורחת ממקום כזה. לא צריך להתייאש מאובססיה כזו. אם תהיה לאמא מטפלת קבועה, האובססיה של הכסף תיעלם. כיום אמא אולי קושרת זאת להחלפת מטפלות. הרי אינה מבינה שלטובתה עדיף שתהיה מטפלת קבועה. בהצלחה!

אירילה

New member
את האובססיה לא פותרים , זו היא המחלה

אתן צריכות לפנות לפסיכוגריאטר המטפל ולהביא לפניו את מצבה של אמא ועפ"י החלטתו ייתן לאמא את הטיפול המתאים ,ישנן תרופות כנגד הזיות ותרופות הרגעה וזה הוא לצערנו הטיפול היחיד שהרפואה המודרנית שלנו יודעת לתת כפתרון לחולי אלצהיימר. רק תזכרו שלא אמא מממררת לכן את החיים , זו המחלה שמשטה במוח.

אירילה

New member
אוי מיואשת יקרה ,כל כך מוכר

מחלת הלצהיימר מכונה גם בשם שלא כולנו אוהבים "שיטיון" ,מחלה המשטה במוח ,לשאלתך בנוגע לאובססיה לכסף ,התשובה היא כן ולא רק לכסף , המחלה מלווה בחשדות שווא ,הזיות וחזיונות שווא. מתוך שכתבת לא נראה לי כי בידכן הידע הנדרש על המחלה , הייתי מציע לכם להיכנס לקישורי הפורום ולקרוא אודות המחלה , הסממנים , הטיפול ומה כן ואסור בהתנהגות שלנו כלפי החולה. חבל שפיטרתן את המטפלת בגלל זה ,הרבה חולים טוענים שגונבים להם את הכסף ובכלל לחולי אלצהיימר לא בריא להחליף מטפלים ,רצוי שתשאר אחת קבועה ,כזאת שאמא תתרגל אליה ,על האשמות אפשר להתגבר ,לענות לאמא בשקרים לבנים ,להיות יצירתיים. כתבה לכם כבר דרורה ,להפסיק לתת לאמא כסף ביד ,אתן למעשה הפכתן כעת לאמא של אמא , זה בדיוק כמו לתת כסף לילד בן 4 ותחשבו גם על נושא אפוטרופסות ,זה חשוב מאוד כשמדובר על כסף. שיהיה לכן רק טוב ואנחנו כאן עבורכן כל הזמן. גרשון

ענתי44

New member
ברוכה הבאה למועדון

את כותבת שאמא חולה כבר כמה שנים, לכן את יודעת שאובססיה כפייתית חלק ממחלת האלצהיימר. אצלי למשל היה שלב של היום יום שישי צריך ללכת לקנות חלה לשבת. את חושבת שכל יום קניתי חלות והכנתי את השבת? לא, רשמתי על דף מה עוד צריך לקנות והתעכבתי בשירותים או במטבח או עשיתי את עצמי יוצאת וחזרתי. עצוב לי שישר חשדתם במטפלת שגנבה הרי ידוע שאנשים עם אלצהיימר לא זוכרים איפה שמו חפצים ומאשימים אחרים בגניבה אני גם לא אתפלא אם אמא חילקה את הכסף למטפלת או לאנשים זרים. מבלי לפגוע בך יקירה אני חושבת שאת מזינה את האובססיה של אמא. את נותנת לה כסף. דקה אחרי היא שוכחת. כל העיצות שקיבלת לפניי מצויינות ונועדו לטפל באובססיה הזו או בזו שתחליף את האובססיה לכסף. אני יודעת שאת מתגעגעת לאמא הבריאה שלך וכואב לך לראות את ההעלמות שלה לאלצהיימר.היא צועקת ומקללת או בוכה- זה אלצהיימר. הקול קול אמא והדברים דברי האלצהיימר. אתן צריכות להבין ולקבל את אמא ככה. אני יודעת שזה לא קל, מי כמוני יודעת. לפעמים זה מטריף את הדעת.

zs1957

New member
שלום למיואשת

זו המחלה. וכשם שכתב לך גרשון מנהל הפורום גם אני סבורה כי עלייך להביא הביתה פסיכוגריאטר שיאבחן את אמך ויתן לה תרופה נוגדת חרדה. .אין להחליף מטפלות לעיתים תכופות זה ל א טוב לחולה. מקווה שתמצאי מטפלת חדשה טובה מסורה ונאמנה לאמך. יש חולים רבים הסובלים מחרדות ,הזיות שוא, גנבו לי, לקחו לי, רוצים להרוג ,זה חלק מהמחלה ורק תרופה כימית נוגדת חרדות תעזור לאמא להרגע ולכן תתן שקט נפשי להמשיך ולטפל בה. בשורות טובות, זהבה

טילי66

New member
לא להתיאש

יקירתי תקחי כמה שטרות אמיתיים סרקי אותם אז הם בגודל טבעי זה מה שאני עשיתי מקווה שעזרתי תמי

לא תאמינו מה אני עשיתי בזמנו

לפני מספר שנים, כשאלפי היתה במצב הרבה יותר טוב, היא פתאום לא הסכימה למרוח על לחם סוג של מרגרינה ששנים השתמשנו בה ורצתה למרוח רק מרגרינה לטיגון. הסרתי עטיפה של חבילת מרגרינה לטיגון ובזהירות סרקתי אותה בצבע בלי ללכלך בשומן את משטח הסורק. אח"כ הדפסתי בצבע מספר עותקים. החלפתי את העטיפות ולא היו יותר צעקות בנושא זה.

hregev10

New member
בזמנו עבדתי על מיכאל ז"ל

כשהוא יצא לטייל (כמובן עם ה מטפל) הוא עמד על זה שיהיה לו כסף. ציידתי אותו בארנק ובו שמתי מספר מטבעות בערך קטן (של 10 אג') . מאחר והוא לא ידע מה ערכו של הכסף - הוא היה מרוצה ולא נוצרו מריבות. חג שמח לכולם חני

הכי כדאי להדפיס את הכסף

לומר לפליפינית שלא תדבר על הכסף אלא רק אתכם. ואם היא מגלה שזה לא אמיתי אפשר לומר לה שתלכי לבנק לברר את העניין ושוב לתת את אותו כסף. תמיד ללכת בכיוון של החולה חבל על הויכוחים. רפו"ש.

למעלה