עזרתכם בבקשה...

coteret

New member
עזרתכם בבקשה...

שלום לכולם. יש לי בעיה מסוימת שהייתי רוצה לדבר עליה. אם תשימו אותי בחדר שלם (בהרצאה, קורס או מה שלא יהיה) עם אנשים שאני לא מכירה בכלל (למשל באתי לבד) - אני מאבדת את עצמי קצת... במיוחד כאשר אומרים להסתדר בזוגות או משהו כזה....אני מרגישה שזה חונק אותי להתחיל לדבר עם מישהו שאני לא מכירה...במיוחד כאשר אני נופלת על מישהי/ו שאפילו לא מנסה להיות מנומס ומגיב באדישות. יש לי קושי אמיתי בלהתחיל לדבר עם אנשים חדשים בחדר של אנשים שאני לא מכירה בכלל. הקושי הזה מונע ממני הרבה באופן כללי. למעשה, נראה לי שיש לי פחד אדיר מדחייה. כנראה שהצלקות בעברי יותר משפיעות עלי ממה שהיה נראה לי. המחשבה שמישהו יגיד לי "לא" או יגיב בצורה מגעילה...פשוט מסרסת אותי.... איך אפשר להתגבר על הדבר הזה? והרי לא תמיד אני יכולה ללכת למקומות כאלה עם חברה. אני לפעמים רוצה לבוא לבד כי כך גם אפשר להכיר אנשים חדשים.... מה עושים? עזרה בבקשה -flower-

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למידה מחדש

כותרת יקירה, ראשית, את מציינת צלקות בעברך. הצלקות האילו הן למידה שלמדת. כדי להתנהג אחרת צריך לזכור שזה משהו שלמדת, ואפשר ללמוד משהו אחר במקום, אפילו אם זה לא פשוט. אם העוצמה של הצלקות היא "מסרסת" כפי שאת כותבת, צריך תמיכה אישית כדי ליצור מרחב בטוח שבו אפשר ליצור התנסות אחרת. לכן אולי כדאי לשקול מענה אישי ולא פורומי, כמו טיפול או אימון. אם את מרגישה שיש ביכולתך לעשות משהו, התחילי במטרות פשוטות והתקדמי לקשות יותר. פשוט - יכול להיות לא ליפול על חמוץ הפנים ביותר בקבוצה, אלא מראש לתכנן לשבת ליד מישהו, או מישהי מאירי פנים וחביבים, חייכנים. אדם שמחייך מפנה תשומת לב החוצה ויוכל להתייחס יותר אלייך ואל ניסיון ההתידדות שלך.

ravitradian

New member
צעדים קטנים

בוקר טוב, הייתי מציעה לך לשלב בין מה שאת עושה ומקל עליך = חברה
ובין הצעתה של ענבל "לבחור" פנים שנעימות לך יותר. כך תוכלי לחוש בטחון רב יותר ולהתאמן על החוויה של תקשורת עם אנשים שאת לא מכירה כשיש מעין "גיבוי". אולי להגיע עם חברה ולסכם שאתן מתרגלות בנפרד, יאפשר "ללכת עם ולהרגיש בלי". בהמשך כשתאספי חוויות חיוביות ובטחון יהיה קל יותר ללכת לבד לגמרי. מה דעתך? רוית

bridges

New member
מערכת יחסים עם "לא"

שלום רב, אני רוצה להוסיף משהו לדברים שאמרו קודמותיי. לכל אחד מאיתנו יש מערכת יחסים עם המילה "לא". מערכת יחסים זאת היא סימטרית, ההשפעה שלה היא גם על ההרגשה שלנו כשאנחנו אומרים "לא" וגם על מה שאנחנו מרגישים כשאומרים לנו "לא". ולכן כשאנחנו משנים את התייחוסתנו ל"לא" בכיוון מסויים זה משתנה בכיוון השני. אני מזמין אותך, לפני שאת מתייחסת למה את מרגישה כאשר אומרים לך לא, להסתכל על היכולת שלך לומר "לא". האם את מהאנשים שלא מסוגלים לומר "לא"? האם כשאת אומרת למישהו "לא" את מרגישה שאת דוחה את אותו אדם או שאת מגעילה כלפיו? רונן

denisbarat

New member
קושי לדבר עם אנשים

שלום לך כותרת, סנוסף לדברים שענו לך בפורום, אוסיף מספר נקודות: 1. בהחלט מסכימה איתך שפחד מדחייה הוא כנראה אחד הדברים המרכזיים שעומדים בבסיס ההתנהגות שלך. התחילי בלשאות עצמך כמה שאלות קטנות: מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם אתחיל לדבר עם אדם זר? ומה יקרה אם הדבר הזה אכן יתרחש? האם זה חייב לקרות? האם אני בטוחה שהוא חייב לקרות? האם אני יכולה להיות בטוחה במה הצד השני מרגיש/חושב לגבי? 2. הדרך היחידה להתמודד עם הפחדים היא להיחשף אליהם. לכן, המשיכי להימצא במצבים כאלה ובכל פעם הגדירי לעצמך מטרה קטנטנה לאותה פעם. עד כך כך קטנה שכלל לא תאיים עליך. (אפילו החליטי שאת ניגשת למישהו ושואלת שאלה אינפורמטיבית בלבד: איפה השירותים, מה השעה וכו'). וכך בכל פעם עשי עוד צעד קטן. שיהיה בהצלחה, דניס

למעלה