עזרתכם בבקשה...

LiranTheWizard

New member
הסבר

ותסלח לי מראש שאני אכתוב בסינית ולא בתעתיק הפין-יין. אני מניח שאתה מסוגל לקרוא (אלא אם יש לך בעיה במחשב או לא התקנת תמיכה בשפות CJK במחשב). בכל מקרה, כדי לצין פעולה שממשיכה להתבצע: 我汉语学了三年了. המשפט אומר שאני לומד סינית 3 שנים אבל ה-了 בסוף מציין שהפעולה עדיין נמשכת. כלומר, אני עדיין לומד סינית (עוד לא סיימתי, מה שנכון
). אם המשפט היה מנוסח כך: 我汉语学了三年. אז אפשר היה לתרגמו: למדתי סינית במשך 3 שנים. עכשיו אני כבר לא לומד (נשבר לי...
סתם...) בקשר לשישמו בכמות: משתמשים בכמות יחד עם 了 רק כאשר המשפט הוא בזמן עבר. למשל: 昨天在书店我买了三本书, כלומר אתמול בחנות הספרים קניתי/רכשתי 3 ספרים. מוכרחים כאן לשים 了 אחרי הפועל וכמובן לפני מילת המדידה (אם שם העצם מצריך זאת. יש שמות עצם שהם מהווים מילת המדידה של עצמם). לעומת זאת המשפט הזה: 今天在书店我要买三本书 אומר דבר דומה אבל בהווה (או עתיד קרוב לגבי משהו בעומד לקרות, עומד להתרחש): היום אני אקנה/ארכוש או עומד לקנות/לרכוש 3 ספרים בחנות הספרים. לא מדובר בזמן עבר ולא לא משתמשים ב-了. רק כדי לסבר את האוזן, 了 לא משמש רק לזמן עבר אלא גם לציון זמן עתיד קרוב של משהו שעומד להתרחש. למשל: 火车要快来了 - הרכבת עומדת להגיע. תבנית המשפט היא: 要(快 )。。。。了 כאשר ניתן להשתמש ב-要快 ביחד או רק ב-要 או רק ב-快. התבנית הזו נמצאת בספר של ליהי למי שמתעניין. וכמובן יש לסימן הזה עוד המון תפקידים תחביריים שגם אני לא מכיר את כולם וגם הסינים לא...

Nunaye

New member
../images/Emo51.gif + שאלה

נניח שאני מאחר לאיזו פגישה ואני רץ, וכשאני מגיע שואלים אותי "למה אתה מתנשף", ואני רוצה לענות "כי רצתי מהר", איך אני אומר את זה? yinwei wo pao de hen kuai? המשפט לא מאבד את זמן העבר שלו? אני חייב להוסיף איזושהי מילת זמן, כדי שהמשפט לא יישמע כללי כמו שהוא עכשיו? איזו מילה אפשר להוסיף? תודה רבה!

guanyin

New member
לא יודעת לענות אבל...

זה מזכיר לי את השיר הראשון שלמדתי בסינית
两只老虎 两只老虎 跑得快 跑得快 一只没有耳朵 一只没有尾巴 真奇怪 真奇怪

happydog23

New member
או גם:

因为我跑不来的 סגנון המשפט הזה מאוד נפוץ ומסמל פעולה שנעשתה כבר. אני לא חושב שחובה להדגיש את העובדה שרצת דווקא מהר. מספיק שאתה אומר שרצת, זה כבר יוצא דופן מספיק...

LiranTheWizard

New member
מה שכתבת זה נחמד אבל

מתייחס לפעולה שאתה מסוגל לבצע באופן כללי. מה שארז כתב זו הצורה הנכונה (עם ה-了) כיוון שצריך להביע את הפעולה בעבר. אני חושב שאפשר גם לומר: 因为我不要迟到我非常快地跑步

למעלה