עזרתכם בבקשה -

ליבי29

New member
עזרתכם בבקשה -

קורה לי לפעמים שאני מרגישה לא בסדר בתוך הגוף שלי (לא מהבחינה הפיזית שלו) - מרגישה לא נוח עם עצמי, בחברת אנשים אחרים - איזשהו חוסר ביטחון מאוד בסיסי עם עצמי, ומודעות עצמית מאוד מאוד גבוהה. זה מתבטא בסגירות מסוימת, בביישנות. ונראה לי שהתוצאה של זה היא שלאנשים קשה להתחבר אלי - דבר שנורא לא הייתי רוצה שיהיה ככה. המצב הזה הוא אפילו במידה מסוימת עם המשפחה הקרובה שלי. חשבתי שזה עבר לי בשנים האחרונות, אבל מסתבר שלא. זה גורם להמון מועקות. הייתי רוצה לשמוע עם גם לכם יש הרגשות / חוויות דומות, ומה ניתן לעשות כדי להפחית מזה?

גרא.

New member
כדאי לך לבדוק את עצמך,עם עצמך,

עם אדם נוסף,או כמה.לפעמים במצב כפי שאת מתארת בו אינך משלימה עם חלקים שבך,פידבק (משוב),לאו דווקא טיפול,מכמה אנשים,יכול לעזור לך לסדר את תחושותייך לגבי עצמך,ביתר קלות..ולכן אם יש לך חברים,ולבטח יש,נכון,אמרת שלא נוח לך עם האחרים,אבל על זה בדיוק את יכולה לנסות לדבר..אם יש חברה, או חבר טוב,לא זה שמאוהב בךףזה נושא שאפשר וראוי לדבר עליו. האלטרנטיבה האחרת היא להצטרף לסדנא של דינמיקה קבוצתית,בסגנון הגשטלט,פסיכודרמה, ביון או אחרים..בקבוצה כזו,של אנשים שלפחות בהתחלה זרים לך,לפעמים דווקא קל יותר להחשף..להקשיב לאחרים,להציץ לקרביים של האחרים,ללמוד מזה,להבין, להרגיש,ולשים לאחר מכן את עצמך על המוקד...מקווה שעזרתי במעט.

ליבי29

New member
איפה אפשר "למצוא" סדנאות כאלו?

בנוסף, נראה לי שהעניין יותר מורכב. אפילו בבית - עם המשפחה הקרובה - היכן שאני אמורה להיות הכי עצמי, אני לא מרגישה במקום, וזה נובע מתחושה שההורים שלי לא אוהבים אותי. (אנחנו משפחה נורמלית לגמרי). אני יודעת שאם אציב בפניהם את השאלה הם יכחישו זאת מכל וכל, אבל לא קשה להבחין בהתנהגות שלהם. ומבחינתי זה עוד יותר קשה להרגיש ביטחון במצבים לא מוכרים, כאשר אפילו במצבים המוכרים אני לא מרגישה אותו.

גרא.

New member
באזור גוש דן,תוכלי למצוא הודעות על

קבוצות מעין אלה,במוספי סוף השבוע,במיוחד ב"עכבר העיר" של ת"א,אבל גם בעכברים תאומים של ערי הלויין.כן אפשר למצוא סדנאות מענינות בירחון "חיים אחרים",ואפשר גם לדוק במחלקות לפסיכולוגיה של האוניברסיטאות.חלקן יוזם ומפעיל סדנאות בנושאים שונים.

למעלה