עזרים לבריכה

ngiladi

New member
עזרים לבריכה

הבור כבר מוכן, וכל שנותר הוא לקנות עזרים לבריכה (קוטר מטר). האם יש למישהו מושג כמה אמור לעלות משאבה, מסנן, תאורה ויריעת PVC? מבירור קצר שערכתי העסק מגיע לכ 2,500 ש"ח. נשמע לי קצת מופרז, לא? האם שכחתי משהו נוסף? תודה מראש, וחג אביב שני שמח לכולם, ניר.

צפנתי

New member
הייתה פה פעם המלצה על מקום זול

במיחוד בתל אביב לקניית יריעות איטום לבריכה. איפה מה ומו...צריך לחפש בארכיון, או שאולי מישהו פה זוכר?

mazoneli

New member
מזל טוב

ככה אם הבור באדמה אתה צריך לפרוש קודם יריעה גאוטכנית לא חובה אבל מומלץ, כמו עצירת בטיחות
. יריעות PVC בזול יש בת"א בפינת סלמה ושוקן יש כמה בתי עסק תתמקח (באיזור ה 18 ש"ח למ"ר) ו
. לדעתי אין שום צורך בפילטר UV אלא אם כן אתה מתכנן להשאיר יותר מ30% מפני הבריכה חשופים לאור שמש ישיר, ניתן להשיג תכסית של כל פני הבריכה ע"י צמחים צפים שגם מחמצנים את המים. תאורה בתוך המים אין לי מושג אבל יש ב ACE מבצע של 4 מנורות סולאריות ב 100 ש"ח משאבה אם היא לצורכי מפל אתה יכול לקנות ראש כוח לאקווריום בחנות לבע"ח בלא יותר מ 100 ש"ח, אם אתה רוצה מזרקה המשאבות האלו עולות באיזור ה 150 200 ש"ח, לספיקה אין כל חשיבות. אם יש עוד שאלות תרביץ.

yes40

New member
סוג דגים

איזה סוג דגים אפשר לגדל בבריכה פתוחה לא גדולה (במינימום השקעה)

תלוי מה אתה רוצה.

צבע- זהב, קוי הם דגים של מים קרים. יש גם כמה מיני אמנונים אפריקאים, אבל תצטרך להחזיק כמה פרטים באקואריום ביתי בחורף. אותו כנ"ל יולדי חיים (מולי, סייפן וכו'). הדברת יתושים- גמבוזיה עושה את העבודה ביעילות. אני מגדל נאוית כחולה- גם נותנת צבע, גם מחסלת יתושים ביעילות גדולה משל הגמבוזיה, וגם מין מקומי.

ngiladi

New member
מרביץ ../images/Emo88.gif

קודם כל תודה על ההיענות, וברוח החג: מרביץ מכות נוספות: 1. אם אפשר עוד כמה מילים על היריעה הגאוטכנית. 2. יפה שקלעת, אכן הבריכה תהיה חשופה לשמש. רעיון צמחי ה UV נשמעים לי כפתרון מצוין, והשאלה: איזה סוגי צמחים אתה מכיר? תודה, ושוב חג שמייח!

mazoneli

New member
טוב

לגבי היריעה הגיאוטכנית אין לי שמץ, בעקרון זו יריעה שאמורה למנוע שמורשים ש"יריחו" את המים בבריכה לנסות להגיע אליהם, תברר במשתלות. הצמחים שציינתי הם לא צמחי UV, מה שגורם לאצות הירוקות במים הם קרינת
והתחממות המים, כל צמח צף שיכסה את פני הבריכה מתאים כך הוא שומר שלא תחדור קרינת שמש והמים ישארו + - בטמפרטורה דומה.
לשים בריכה ב
זה לא רעיון כ"כ טוב בגלל האידוי הגבוה תאלץ להוסיף מים ותעלה את רמת המליחות והאבנית במים מה שבסופו של דבר יכול לחסל לך את הדגים.

ngiladi

New member
בינתיים

נראה לי שאוותר על הדגים, ואתרכז בצמחים בלבד.

למעלה