עזרו לי להחליט

meital747

New member
עזרו לי להחליט

שמי מיטל אני גרה בטורונטו בקנדה ואני בת 20. יש לי בעיה רצינית, אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד...אני אפילו לא מיתלבטת בין כמה דברים אלא פשוט לא יודעת. אני יודעת שאני רוצה ללכת ללמוד באוניברסיטה מקצוע שיביא כסף אבל מניסיון קודם בלימודי בתיכון אני יודעת שאין טעם ללכת למקצוע שלומדים בו יותר מדי כימיה, פיסיקה, ביוכימיה ומתמטיקה כי זה יוביל אותי לכישלון. חשבתי על מיקצועות הרפואה אבל רובם אם לא כולם דורשים פיסיקה וכימיה (הצד המאוד מאוד חלש שלי). אני לא יודעת מה לעשות. חשבתי על ללכת ללמוד קרימינולוגיה אבל כל מי שמכיר אותי אומר שזה לא מתאים לי. מי שיש לו רעיונות ויכול לעזור לי אז בבקשה...כי אני אבודה... תודה לכולם.

סנטימנט

New member
האמת שזה די פשוט

מפנים שבועיים מהלו"ז. הולכים לאוניברסיטה הקרובה ושם יושבים בשיעורים בפקולטות השונות. לכל פקולטה מקדישים יום-יומיים. מהר מאוד מבינים מה מעניין אותך ומה לא, וזה כמובן עדיף על פני "הרשמה עיוורת" למקצוע ש"נראה לך" שהוא מעניין או שסיפרו לך שעושים ממנו מלא כסף...

meital747

New member
תודה

כן, רעיון טוב רק שאני צריכה לברר אם זה אפשרי....,המון תודה ושנה טובה לך ולכל בית ישראל.

סנטימנט

New member
אפשרי, אפשרי

גישה לאוניברסיטה היא חופשית (למעט בקורסים קטנים ואינטימיים שכולם מכירים את כולם, ואז עלולים להסתכל עליך מוזר)...

ובאותה הזדמנות

כשאת באוניברסיטה תוכלי להכנס למרכז הסטודנטים בו יש מידע על מקצועות וגם יועצים שיוכלו לסייע לך בקבלת ההחלטה.

davidb151

New member
אז איך עושים את זה? פשוט מגיעים

לאוניברסיטה ומתחילים להיכנס לכיתות לימוד? צריך לתאם את זה מראש? ואיך משיגים את מערכות השעות כדי לדעת לאן ומתי כדי להגיע?

סנטימנט

New member
כן, פשוט מגיעים

ברוב הקורסים יש המון משתתפים שהם בעצמם בד"כ לא מכירים אחד את השני, כך שאף אחד לא יגיד לך כלום. באתר של כל אוניברסיטה יש את מערכת השעות לכל אחד מהחוגים. אני הייתי ממליץ להיכנס לקורסים שנלמדים בשנה א', רצוי מהשיעור הראשון. בהצלחה.

למעלה