עזרו לי בבקשה!

שתי שאלות:

"בני נוער וצעירים בלבד": עד איזה גיל זה? ב"מידת דתיות" ישנם רק שתי אפשרויות ואף אחת מהן לא כוללת "חילוני", למה? (אני מאמין שיותר מאחד/ת מחברי/ות הפורום ת/יעדיף לבחור ב"חילוני" כאפשרות)

עדי אחת

New member
לצערי

אסור לי לתת יותר מ-2 אפשרויות בחירה בנושא הדתי, בחרתי להכניס את המסורתי והחילוני כקטגוריה אחת כי מסורתיות היא דת לא מחייבת. עדיין יש לכם את האופציה חילוני. צעירים- עד גיל 23 בערך, אבל גם מדגם רחב יותר של גילאים יעזור לי.

הייתי מציע לך

להעיר למרצה שלך (או בכתב או בע"פ כפי שיקולך) על איך שזה קצת מבלבל את התוצאות ולכן גם המסקנות... מילאתי בהצלחה

עדי אחת

New member
תודה רבה

עם המרצה דיברתי עוד לפני פרסום השאלון, ולא הצלחתי לשכנע אותה. האמת שפניתי לפורום הזה כי חיפשתי תשובות מוקצנות, יותר חילוניות ממסורתיות. ואם כבר מדברים, אפשר לשאול אותך עוד משהו? מה אתה, כחוזר בשאלה, חושב על קונפורמיות בציבור הדתי? האם יש יותר לחץ חברתי בציבור הדתי לעומת החילוני?

קונפורמיזם הוא בהחלט מאפיין מרכזי בדת

בעיקר החרדי, שבו גדלתי. בקשר לחילוני, אני קצת אסתייג. כפי שאת רואה בחתימה, אני לא גר בישראל. בעיניי, איפה שאני גר היחיד יותר משוחרר לעשות ככל העולה על רוחו מבלי להתחשב בחברה מאשר בישראל. שימי לב, אני מדבר על יחס, איפה יותר. בעיניי זאת סקאלה כשבחרדיות (ובכתות אחרות) קונפורמיזם מאוד חזקה ובמקומות אחרים פחות. לכן כל הסתכלות בינארית היא פסולה בעיניי ומתעלמת מהעובדות.

למעלה