עזרונת

Mr Boggy Man

New member
עזרונת

שלום. התחלתי ללמוד php כי הנושא מעניין אותי. ואני מנשא לבנות בלוג שיעבוד על php. הניסיון הראשון שלי זה ליצור database and mysql stuff והעניין הצליח - למרות שהוא לא קשור בmysql. אני בטוח שהוא הצליח כי בניתי אותו עם phpMyAdmin, ואחרי זה לקרוא אותו בעזרת php. הנה הקוד:
<?php $con = mysql_connect("localhost","root","ADDT106IB") or die ("could not connect:"); mysql_select_db("hp",$con); $SQL = 'SELECT `id` , `title` , `subject` , `time` FROM `main` WHERE 1 LIMIT 0, 30'; mysql_query($SQL) or die ("There was an error in the bloody my[as]sql".mysql_error()); ?>​
והפלט שאני רואה הוא כלום(NULL) משמע לא רואים כלום. למרות

אמיר ט

New member
---->

דבר ראשון... לטובתך לא מומלץ לפרסם את הסיסמת התחברות לMYSQL, ביוחד לא של יוזר ROOT :) זה רק לקח לעתיד חפיף לא יקרה כלום... המשפט SQL שלך לא כ"כ מדיוק, הנה המשפט הנכון אני מקווה שתבין את העקרון ממנו, יש שם הרבה דברים מיותרים:
SELECT id,subject,time FROM main LIMIT 0,30​
בקשר לפלט.... לא הדפסת כלום, הפונקציה MYSQL_QUERY מבצעת את השאילתה ומחזירה את הנתונים אבל אתה צריך בנוסף להדפיס אותם ! אני מציע שתכנס לאיזה מדריך טוב ל PHP & MYSQL ותלמד איך עושים את זה. זה לא תורה מסיני...

Mr Boggy Man

New member
בעניין היוזר: חפיף...

אני נמצא ברשת פנימית על מחשב שלא נותן כניסה לאחרים חוץ מאייפי 192.168.0.1 ונראה מי שינסה לעשות ספוף, ככה שאם אתה רוצה: root = ADDT106IB geek = geekrulz test = testingINC הנה כל היוזרים... ובעניין הסקריפט: ניסיתי לשים את הדבר במשתנה ואחרי זה להוציא אותו עם echo $result; אבל הוא אמר לי: Resource id #2

shanor

New member
מממ...זה בסדר גמור.

מה שהוא נתן לך RESOURCE ID #2 הוא הפויינטר למקום שבו מאוכסנות התוצאות של השאילתה שלך. עכשיו כל מה שנשאר לך לעשות זה ל"העביר" את התוצאות הללו מתוך הזיכרון לתוך משתנה כל שהוא שיאפשר לך לעשות שימוש בתוצאות שקיבלת. תקרא קצת במדריך של PHP על הפקודות הבאות: msql_fetch_array msql_fetch_field msql_fetch_object msql_fetch_row msql_field_seek ובכלל את הפקודות הקשורות לעבודה מול MYSQL. זהו. בהצלחה, שנאור.

Mr Boggy Man

New member
טוב תודה רבה קראתי והצלחתי אבל

המדריך של php הוא לא בדיוק מדריך הוא רק מסביר את הפקודה. ובלי דוגמאות נוחות זה לא מובן כל כך טוב לכן הלכתי למדריך הזה: http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql/4 ושם למדתי את לעשות. ומי יודע גם הצלחתי. עכשיו אני בונה את הadmin section. תודה רבה

למעלה