עזרונת

עזרונת

אשמח לעיצה.. אני ובן זוגי קרוב לשנתיים ביחד. כשהכרתי אותו שנינו היינו שכירים. אני מצידי החלום שלי היה ללכת ללמוד עבודה סוציאלית והוא רצה להיות עצמאי. היו לו כמה רעיונות ובכולם כמובן תמכתי. לאט-לאט נשאבתי לתוך עולמו, לתוך הפילוסופיה שלו והתחלתי גם אני להאמין בה. אימי, בעלת עסק עצמאי - נדל"ן. אימי קראה לבן זוגי להתחיל לעבוד ביחד איתה. אחרי המון התלבטויות החלטנו לעזוב את הצפון, לעזוב את העיסוקים שלנו ולעבור לדרום על מנת שהוא יצטרף אליה. אני מצידי הייתי אמורה להתחיל לעבוד כפקידה. העניין לא הסתדר עם העבודה אצלי, והחלטנו שעד שאני אמצא עבודה אני אצטרף גם כן לאימי. נהיינו עצמאיים, ופשוט התאהבנו שנינו בתחום הנדל"ן. בן זוגי היה מלא מרץ, הוא השתנה לחלוטין. הוא פתאום מצא את ייעודו. הוא מצא את מה שחיפש כל חייו, ובמקביל גם אני. עם כל היתרונות החסרון הגדול שבחודשים הראשונים של סוכנים מתחילים, אין הרבה פרנסה. צריך המון סבלנות והמון אהבה לתחום על מנת לשרוד ולהתחיל גם ממש להרוויח משהו. אחרי 3 חודשים שבהם לא הרווחנו כמעט כלום, אבל עדיין היינו לשלם על שכר דירה, אוכל, תשלומים למינהם. נשברנו. אחרי תקופה מייגעת מצד אחד של הגשה עצמית של שנינו, ומצד שני מחוסר פרנסה, בן זוגי הלך לעבודה שכירה. עברו חצי שנה מאז. רק עכשיו לאט לאט אני מתחילה להבין את התחום וגם מתחילה להרוויח. בו זוגי עובד בעבודה פיזית מאוד קשה, חוזר כל יום רק אחרי 19:00, ואני רק אחרי שכל הפגישות נגמרות - זה יכול אפילו להימשך עד ל- 21:30 בערב. הזוגיות נפגמת לאט לאט. הוא הולך לישון מוקדם כי צריך לקום ב- 05:00 אני הולכת לישון מאוחר, כי אני מגיעה מאוחר, וצריכה עוד לאכול וצריכה עוד להתקלח. הוא מאוד מאוד תומך בי. למרות שהחלום שלו הוא לעבוד גם בתחום ומלכתחילה זה בכלל לא היה חלומי הוא בכל תומך, ונותן לי לגדול ולהתפתח כמה זמן שצריך. לאחרונה, הוא חוזר הביתה מדוכדך, עצוב. כל הזמן במחשבות. אני יודעת כמה קשה לו. אני כאישה, צעירה, בתחילת חייה ובתחילת מערכת היחסים האוהבת שלה, מבקשה עיצה מכם. האם אולי שווה לנו לתת צאנס עוד הפעם והוא יחזור? עם לא, מה האופציה? אני מבינה שאני צריכה לחזור יותר מוקדם ולהשקיע במערכת היחסים, אבל זו העבודה שלי. עם אני לא אצא לפגישות על מנת להראות נכסים, לא תהיה לי משכורת. תודה על הכל.

nowonder

New member
אומללות ברמת היחיד

מאמללת את הזוגיות. אם הוא אומלל כרגע במקום העבודה שלו. מרגיש תקוע ולא מוגשם, זה לא משנה באיזו שעה תחזרי הביתה מהפגישות שלך, הזוגיות תהיה במצוקה. את צריכה לאפשר לו לנסות לעשות את מה שהוא אוהב. במיוחד אם אין לכם אחריות על ילדים כרגע.

אייבורי

New member
בוודאי ששווה

אם עברתם לדרום לעבוד עם אמא שלך אולי תנצלו עוד קצת את טוב ליבה ותגורו אצלה שנה ככה תוכלי להיות פחות לחוצים כלכלית והוא יוכל לנסות לעבוד במקצוע שהוא אוהב ורוצה בהצלחה

adam33

New member
ואז?

לא הבנתי בדיוק. הוא עובד קשה ואת עובדת קשה ובעצם את אומרת כעת שבגלל שהוא עובד קשה ולא אוהב את זה צריך להתרחק ממנו? סליחה שאני מקצין. הרי הוא לא עשה כל רע וקיבל על עצמו אחריות לעבוד במשהו שהוא לא אוהב בכדי להמשיך לפרנס ולהתפרנס ועשה רבות מהצד שלו. אז מה הבעיה כעת? ההפך. היתי מעודד אותו ובמקביל מחפש איתו עבודה שהוא יאהב. אל תזנחי אותו למרות שקשה לך להרגל במצב הזה אבל זוגיות נבחנת במצבים הללו. לא היתי רוצה בת זוג שפתאום שקשה לה קצת היא נוטשת אותי. היתי מצפה ממך כן לפרוח איתו ולא בלעדיו ולהבין אותו ולזרום איתו גם כשנפשית זה קשה בימים אלו.

לא הבנתי

איך מכל מה שכתבתי הבנת שאני רוצה לעזוב אותו?! אני חושבת שבמכתבי הבהרתי וזה היה מאוד מורגש שאני אוהבת אותו, ורוצה שהיחסים יצליחו. אני רוצה רק לעזור לו. ממש לא הבנתי איך הגעת לאן שהגעת

adam33

New member
זה הרי ברור.

שאת רוצה רק "לעזור לו" או שבעצם את רוצה לעזור לעצמך. לעניות דעתי ברגע שהמצב ישאר סטטי את זו שתתחילי לשאול את השאלות הבאות מה עושים ולאן מכאן.

מה הציניות?

למה להיות כל כך בטוח במשהו שאתה לא?! אתה מכיר אותי? אתה מכיר את בן זוגי? את מכיר את מערכת היחסים שלנו? ממש לא רוצה לרדת לרמת השיחה השפלה הזאת, אז בוא פה נסיים אותה. בהצלחה.

adam33

New member
הסיפא לעומת הרישא.

את מדגישה שיש נתונים רציונאלים לכך שאם לא תצאי ותפגשי לא יהיה משכורת. ואני אומר משהו אחר. ותרי על העבודה. עודדי אותו. לכו יד ביד. אבל את חכמה מדיי בכדי לומר את האמת הפנימית שלך. שבסופו של דבר את רוצה שהוא יעבוד אבל את תתני מעצמך עד נקודה מסויימת. ואני ממשיך הלאה. ואם לא תהיה נקודה מסויימת מה תעשי? [ אל תפגעי ,זה בלהט הכתיבה ומתנצל אם פגעתי].

שאלה

למה אני צריכה לוותר על ההגשמה העצמית שלי? עם בת זוגתך הייתה מוצאת מקום עבודה שהיא מגשימה את עצמה, שהיא מעצימה את עצמה, היית אומר לה לוותר על זה כי קשה? ללכת יד ביד זה אומר לוותר על עצמי וללכת אחרי הגבר שלי? האמת הפנימית שלי (!) היא ש גם אני אהיה מאושרת, וגם בן זוגי!!! מה שהלב שלו מכוון אותו לשם אנחנו צריכים ללכת מבחינתי. הלב שלו מכוון ללכת להיות בנדל"ן שוב, אבל המציאות הקשה שטופחת על פנינו היא שכרגע זה לא אפשרי מבחינה כלכלית. העצה שביקשתי בפורום היא לא עצה של שחור ולבן (מה שאתה נתת) אלא איך לתת לגבר שלי את ההרגשה הכי טובה שיש בעולם למרות הקשיים המאוד קשים שאנחנו כרגע עוברים. מאחלת לבת זוגתך שתרגיש תמיד שיש לצידה גבר שלא רק רוצה להגשים את עצמו אלא שגם בת זוגתו תגשים את עצמה. חג שמח.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לוקח יותר זמן ממה שחשבתם

אם הוא מלכתחילה רצה להיות עצמאי, והוא התאהב בנדל"ן, אז בוודאי שהוא צריך לעשות מאמץ לחזור לתחום. אבל זה לא חייב להיות במיידי. בשלב ראשון הייתי מציע לו למצוא עבודה אחרת, שתיתן לו מעט יותר חופש פעולה. שינויי מקצוע וקריירה לא נעשים בזבנג וגמרנו, אלא הם תהליכים שלוקחים זמן רב, ודורשים נחישות והתמדה. כמובן ששניכם צריכים להשקיע במערכת היחסים, אבל זה לאוו דווקא אומר לותר על פגישות. זה בעיקר פחות לכעוס ולהתאכזב, ויותר לתמוך זה בזה, ולנצל את הזמן שכן יש, כגון סופי שבוע, ובעיקר, לחזק אחד את השניה.

תודה מריוס...

בהחלט משתדלת. בעזרתה של מישהי שייעצה לי בפורום אחר השארתי לו היום על הדלת פתק עם הכיתוב "אני אוהבת אותך". כשקמתי ראתי שבצד השני של הדף הוא כתב לי שגם הוא אוהב אותי.

seeyou

New member
הזוגיות נפגמת לאט לאט-בגלל הרבה סיבות

" אני מבינה שאני צריכה לחזור יותר מוקדם ולהשקיע במערכת היחסים, אבל זו העבודה שלי. עם אני לא אצא לפגישות על מנת להראות נכסים, לא תהיה לי משכורת. " סיפור שלך מזכיר לי את הסיפור של אחד החברים שלי הוא הכיר בחורה דרך משרד שידוכים תוך פחות מחצי שנה התחתנו הוא עבד רק משמרת בוקר והיא רק משברת ב' כולל מוצאי שבת ככה עברו כ-15 שנה "מאושרים" ו2 ילדים
הבעיות התחילו אחרי 15 שנה כאשר שניהם התחילו לעבדו באותה משמרת וזה נתן להם הרבה זמן להיות ביחד
לחזור יותר מוקדם ולהשקיע במערכת היחסים לא מבטיח תוצאות חיוביות. כול מערכת יחסים שונה מאחרת לכול אחד מהמערכות יש את המרכיבים המיוחדים את בחרת בו בגלל אינטרסים שלך והוא בחר בך לפי האינטרסים שלו יש לדאוג לאיזון באינטרסים של בני הזוג יוסי

למעלה