עזרונת קטנה ...

פוחZניה

New member
עזרונת קטנה ...

שלום לכולם, אני מתגוררת כרגע עם שותפה בדירה שכורה. החוזה מסתיים לנו עוד חודש וחצי. עכשיו ככה, שהתחלנו לגור בדירה היינו חברות, קרה מה שקרה ואני מתכוונת לעזוב את הדירה בתום השכירות, הודעתי לבעל דירה 3 חודשים מראש כמו שרשום בחוזה. הבעיה היא שהשותפה/חברה נשארת להתגורר בדירה , והיא זאת שמעוניינת להביא שותף/שותפה במקומי לדירה והיא החליטה שרק היא בוחרת מי שיגור איתה בדירה (זכותה) . השאלה שלי היא , מה קורה במקרה והיא לא מוצאת מישהו שיתגורר איתה בדירה בתום השכירות שלי ? מה אני צריכה לעשות ? ומה בעל הדירה יכול לדרוש ממני ? כסף ? המשך שכירות ? מה ? אני עוזבת בסיום החוזה ובחוזה רשום שאם אנחנו עוזבות לפני הזמן אז אנחנו מתחייבות לחפש דיירים , אני עוזבת בזמן שרשום והיא זאת שנשארת ... ולא רשום שום דבר בקשר לזה שמישהו אחד עוזב בחוזה ... ובעל הדירה שלנו בעצמו לא יודע מה צריכים לעשות במקרה והיא לא מוצאת מישהו במקומי ... שוב אני מציינת שאני מסיימת את החוזה בתאריך שרשום אחרי ששילמתי הכל ולא אישארתי חובות פתוחים. תודה רבה מראש , ואני מקווה שתבינו מה שרשמתי בכל הבלגאן :)

בתום השכירות שלך את עוזבת הדירה

וזהו. אין לך שום חובה כלפי בעל הבית, למעט תשלומם של חובותייך על פי הסכם השכירות.

u 1000

New member
חתמתן על חוזה משותף?

או כל אחת ממכן חתמה מול בעל הבית לבד? או מישהי חתמה מול בעל הבית והשנייה חתמה על חוזה מולה? (אם זה המצב צייני מי חתום מול בעל הבית)

פוחZניה

New member
אז ככה,

החוזה לא אצלי כרגע , הוא בבית ואני בעבודה. חתמנו על אותו חוזה גם אני וגם היא ונתנו שטר ערבות כל אחת בנפרד לבעל הבית. נכנסנו בתור חברות טובות לדירה ועכשיו דרכיינו נפרדות. לא חשבנו על דבר כזה שיום אחד מישהי תעזוב (והמצב ביני לבין השותפה לא טוב כרגע שאנחנו יכולות לשבת ולפתור את עיניי העזיבה שלי בגלל זה אני שואלת את השאלות) :) תודה.

u 1000

New member
עכשיו ברוגע אפנה אותך...

לתשובתו של עו"ד פרידמן ואוסיף עליה רק שאל תשכחי לקחת את השטר מבעל הבית

למעלה