עזרה....

Rinater

New member
עזרה....

שלום לכולם, מזה שנתיים התעניינתי בלימודי ריפוי ועיסוק. פסיכומטרי עשיתי פעמיים אך הציונים אינם מספיקים עבור אף אחת מהאוניברסיטאות. פסיכומטרי שלישי אני לא מעוניינת לעשות. אוטוטו מתחילה ההרשמה לשנת הלימודים הבאה ואני עובדת עצות. כל תואר נראה לי כאופצייה. הבנתי כי ניתן להתחיל תואר מסויים הקשור לריפוי ועיסוק כלומר שחוגיו חופפים ואז אולי בשנה ב' או לאחר סיום התואר בציון מתאים אוכל לעבור וללמוד לימודי ריפוי ועיסוק. השאלה שלי קודם על האם מה שנאמר לי נכון? ובכלל מהם האופציות שאוכל ללמוד על מנת לעבור בסופו של דבר ללימודי ריפוי בעיסוק. אשמח לתשובתכם בהקדם. ואם יש פורום אחר הקשור שאולי שם אוכל לברר יותר פרטים אשמח אם תפנו אותי אליוץ תודה.

אסנת פ1

New member
רעיונות

אני לא נימצאת בעולם האוניברסיטאות כיום אך ממה שידוע לי- החוגים לריפוי בעיסוק די סגורים ולא קל לעבור אליהם מחוגים אחרים. את כן יכולה להתחיל ללמוד בחוגים מסויימים כמו עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה וחינוך אשר חלק קטן מהקורסים שתעשי בהם יכולים להיחשב לך אם תתקבלי בעתיד לריפוי בעיסוק למרות שזה לא יפחית בזמן הלימודים הכולל שלך לתואר. במקביל כניראה שאין מנוס מלהמשיך עם הפסיכומטרי אם זה מספיק חשוב לך. למיטב ידיעתי האוניברסיטאות כן מקבלות מידי שנה מספר קטן של תלמידים אשר אינם עומדים ברף מבחינת הציונים ובתנאי שהם לא מאד רחוקים ממנו וכן בהתבסס על ראיון אישי אז כדאי לנסות גם את זה. כמו כן, יש שמועות כי בעתיד הקרוב (לא בטוח שהשנה....) יפתחו הלימודים בריפוי בעיסוק גם למכללות ואז אני מאמינה כי תנאי הקבלה שם יהיו קלים יותר אם את רוצה להתחיל במשהו אחר ולנסות שוב בעתיד.... בהצלחה!

wannabot

New member
תמיד יש דרך

יש כמה דרכים, אחת זה אכן לעשות פסיכומטרי נוסף, עם כמה שזה מבאס, או לשפר ציונים והדרך העדיפה, לפי דעתי, היא להרשם למכינה של שנה באוניברסיטה, זה מה שאני עשיתי ועכשיו אני בשנה א' בתל אביב. אם את רוצה עוד פרטים תרשמי את האימייל שלך ואני ארשום לך, אל תתיאשי.

חוגים שאפשר לעבור מהם אחרי שנה אחת

סוציולוגיה, אמנות, סיעוד, עו"ס... קחי בחשבון שעלייך להיות מצטיינת. אפשר גם לבדוק מה הסיכוי בביולגיה וכד'..האופציה של מכינה היא גם מאד טובה. (ואז יש גם פטור מאנגלית)

pinkrobot

New member
שאלה שקשורה לתגובה...

עדיין יש צורך בפסיכומטרי גבוה או שיש חשיבות בעיקר לציוני שנה א'?

למעלה