עזרה

עזרה

אני גרושה כחצי שנה והגרוש שלי לא מעוניין לראות את הילדים. הבנתי שאין לי הרבה מה לעשות עם זה. הילדים מדי פעם מבקשים ללכת אליו ומכיוון שאנחנו גרים מאוד קרוב אחד לשני הם יורדים אליו אבל חוזרים מאוד מהר אליי. אתמול נתקלתי בבעיה לאחר שהם לא היו אצלו הרבה זמן מרצונם כמובן הם דיברו איתו ואמרו לו שהם לא באים כי אני לא מרשה להם. ברור שזה לא נכון אבל אני פשוט כעסתי מאוד כי אני יודעת שהוא הרי לא יאמין לי אלא לילדים. מה עליי לעשות? איך להגיב?

noam weissman

New member
היי עינת

לא הבנתי מה בדיוק איכפת לך מה הוא חושב ? כתבת שהוא אינו מעוניין לראות את הילדים אז מה זה משנה מה הילדים יגידו הריי ממילא הוא אינו רוצה בקשר איתם ??... הרי אם הוא אינו רוצה לראות אותם ואת (לדברי הילדים) לא מסכימה שיפגשו הרי הוא צריך לשמוח
. אנא הפרידי בין הרגשות שלך לכל המצב ושימי את הילדים במקום ראשון. שבי איתם ודברי איתם. חזקי אותם ואמרי להם עד כמה הם חשובים לך וכו... ילדים במצבם כל הזמן מחפשים חיזוקים. גם שיש קשר טוב עם שני ההורים הילדים מנצלים את המצב לסחיטות כאלו ואחרות ובמקביל חוששים מבלאגן נוסף כזה או אחר. חשוב מאוד לומר לידלים שאוהבים אותם. לתת להם הרבה חיזוקים מילוליים וגופנייים. לא להתבייש לבכות ביחד איתם כשכואב ולשמוח כשטוב להם. מה שתשקיעי יחזור אליך בעתיד הרחוק. עכשיו אחרי שישרנו קו לגבי הילדים, מדוע לכל הרוחות הוא אינו רוצה לראות את הילדים. מה הם הילדים של השכן, הם לא בשר מבשרו לא מובן לי
. אם הוא כועס עליך בצורה כזאת או אחרת מה זה קשור לילדים. מקווה שעזרתי במיקצת, נועם.

עזרת לי קצת אבל בכל זאת

זה מפריע לי שהם משקרים על משהו שלא היה ולא נעשה וכמובן שלשקר זה דבר חמור מבחינתי. עכשיו לשאלתך למה הוא לא רוצה לראות אותם? מפני שאנחנו לא דתיים כמוהו. הוא רוצה ורצה שנהיה דתיים ושנחזור בתשובה בשבילו והוא לא מבין שזאת לא הדרך שלי ואני לא מאמינה בזה ואי אפשר לחיות ככה אז בגלל שאנחנו לא דתיים הוא לא מוכן לראות את הילדים. אני חושבת שאולי הילדים מאשימים אותי בזה שהם לא הולכים לאבא שלהם למרות שאמרתי להם כמה פעמים שאבא שלהם לא רוצה שהם יבואו אליו אבל הם בסך הכל ילדים והם כנראה לא רוצים להאמין לי כי לא שמעו את זה ממנו.

אא ניר

New member
זה בסדר אם גם אני אאמין להם ?

העדפה סטיטיסטית. הם לפחות שניים ואת אחת, ו..הם ילדים, ואת לא. אז זה בסדר ?

מגשימה1

New member
אני מציעה לפנות כאן לאנשי המקצוע

בדיוק עכשיו יש שרשור יועצים , אולי הם יוכלו לעזור לך .

Rinattt

New member
יאאא איזה שם יפה יש לך :)

מה איכפת לך מה הוא חושב? שיחשוב מה שבא לו, שיגיד מה שבא לו ויעשה מה שבא לו. גם ככה הוא לא מעוניין לראות אותם, לא? אבל בקשר לילדים, קודם כל תסבירי להם שאם הם לא רוצים ללכת אליו שיקחו אחריות ויגידו את מה שהם אלו שלא רוצים ולא יפילו עלייך את האחריות. בלי שום קשר לאבא זה קודם כל כלל - 'לא לשקר'! שנית זה גם שיעור בלקיחת אחריות. שלישית אם הם יגידו שהם לא מעוניינים וישאלו "למה לא?" אז יוכלו לאמר כל אשר על ליבם ואולי [רק אולי] זה יצבוט לו בלב ויקרב אותו יותר אליהם.

שלי 9

New member
זה כן רלוונטי מה הוא חושב

כי אם הוא חושב שהיא לא מאפשרת לילדים לראות אותו אז יש פה בעיה גדולה ונפתחת פה חזית קטנה של עימות לגמרי מיותר שמבוסס על חצאי אמיתות .. ויש פה בעיה עוד יותר גדולה אם הילדים לא אומרים את האמת..(מה שלא ברור לי פה ,זה איזו סיבה יש לילדים להגיד לאבא משהו שהוא לא נכון,)

נכון שזה רלוונטי

אז מה עליי לעשות? אני יודעת שגם ככה הוא והמשפחה שלו חושבים עליי בצורה מאוד לא חיובית מאז הגירושים כי זאת היתה יוזמה שלי אז עכשיו גם הסיפור הזה של הילדים אני לא יודעת מה נשאר לי לעשות? אני החלטתי לשלוח את הילדים כל יום אליו גם אם הוא לא רוצה וגם אם הם לא מבקשים שילכו אליו ושהוא יהיה הרע והלא בסדר ושהוא יגיד להם שהוא לא רוצה שהם יהיו אצלו נראה אם הוא יעשה את זה אבל אני לא יודעת אם זה צעד נכון לעשות.

שלי 9

New member
עינת היקרה..מבינה לליבך

לצערי במקרה הזה גם אני לא ממש יודעת מה צריך לעשות..(לא להכל יש לנו תשובות:) את יכולה לשמוע כאן עוד דעות נוספות מאנשים חכמים..ו/ או לחילופין להתייעץ עם איש מקצוע איך צריך לנהוג.. בהצלחה לך

Rinattt

New member
רק תדעי

שאם תכפי עליו את עלולה לגרום לילדייך צער נוסף כי אם הוא לא ממש רוצה בזה הם יחוו דחיה ואכזבה. לדעתי תערבי גורם נוסף כמו עו"ס או חבר משותף, או אפילו נסי את לדבר איתו [ברוגע... כמובן].

Rinattt

New member
לא זה לא

כי הוא לא מעוניין לראות אותם ובקשר לילדים רשמתי מה דעתי על השקר הזה [קראי שוב] ומה הסיבה שלהם לשקר? אולי כדי שהאבא לא יחשוב שהם לא רוצים ואז יעלב? ואז בכלל הוא עלול להתרחק מהם?

למעלה