עזרה..

i am Yotam

New member
עזרה..

היה לי צו ראשון לא מזמן(אני בי"ב,אני אהיה בן 17 רק בסוף החודש הזה.) יש לי פרופיל 82,הורידו לי על פלטפוס. אני יודע שפרופיל 82 זה פרופיל קרבי לכל דבר,הבעיה היא שאני לא הכי רוצה קרבי..גם המשפחה מתנגדת ורוצים לקחת אותי לרופא להמציא לי מחלות כדי שירד לי הפרופיל. אבל זה לא שאני רוצה להתחמק מקרבי..פשוט אני יודע שזה לא אני ואני אוכל לתרום במקומות אחרים יותר. חשבתי על עתודה,אבל זה הרבה זמן ולא יודע..מישהו יכול קצת לפרט על העניין? באיזה תחומים העתודה בכלל ואיך זה הולך? ושלחו לי זימון לתלפיות משהו כזה,אין לי מושג מה זה. וגאמא. יש מצב שזה קשור לזה שאני במגמה של 10 יח"ל מחשבים ואלקטרוניקה ו5 יח"ל פיזיקה? בקיצור אשמח אם תעזרו לי כי אני לא מבין בכל העניין הזה.

i am Yotam

New member
תודה

מה לגבי תלפיות? מישהו יכול להסביר קצת על זה? אין לי מושג מה זה בכלל ואני לא אקבל מנילה? רק שאלון יחידות שדה?

omeris

New member
תלפיות זה סוג של עתודה

רק שאת התואר עושים תוך כדי שירות, ולא בדח"ש (מה שאומר שמסתובבים על מדים באוניברסיטה). התואר הוא במתמטיקה/פיזיקה/מדמ"ח (מן תואר ראשון מורחב). בחופשות סמסטר עושים פעילויות צבאיות (טירונות/אבט"ש/קק"צ/מסתובבים בחילות השונים ולומדים עליהם..). יש קבע של 6 שנים.

למעלה