עזרה :)

shlook

New member
עזרה :)

שלום, אני שלו מב"ש ומחבב מאד את נורית גלרון. יש לי את "מה שהשמיים נותנים" המקסים והיום קניתי את "המיטב" ועד ממה שהספקתי לשמוע עכשיו אני מאד נהנה. נדלקתי במיוחד דווקא על השירים ה"ג'זיים" וה"אליטסטיים" (כמו שפעם קראתי שמישהו כתב על נורית של פעם), שבהם נורית מוציאה את המיטב מהקול המדהים שלה, כמו "יש לי סימפטיה", "בלוזט" ו"אני אשתגע". הייתי רוצה שתכתבו לי רשימה של שירים נוספים מהסגנון (אם יש) - איפה שנורית "שרה כמו כלי נגינה" כמו שהיא כתבה במיטב. תודההה :)

דג קדוש

New member
ברוך הבא לפורום! ../images/Emo24.gif

אז ככה אני יכול להמליץ על "שיר באמצע הלילה" (נמצא בדיסק הראשון של "המיטב") שבו אפשר לשמוע ביצועים קוליים מדהימים של נורית. אני ממליץ גם על "אל תתנצל"/"כמעט טוב" מ"אני ראיתי יופי", על "אולי מחר" מהאלבום הראשון - "נורית גלרון" ויש כמובן עוד...

hagitofran

New member
יש המון...

יש כמה שירי ווקליזה, ללא מילים, כמו: פפאיה (בתקליט ההופעה החיה של משהו בלבבה), או "קטע ארוך" (מהתקליט ג'אז), או גם הקטע "ווקליזה" בתקליט הראשון. בכלל, נורית הוציאה דיסק (בעצם זה יצא רק בתקליט פלסטיק ובקסטה) שלם של ג'אז, בהופעה חיה (עם ארה'לה קמינסקי, רמי לוין, מורטון קם, ומי עוד היה שם?). בלוזט לקוח מהתקליט הזה, ויש שם עוד כמה וכמה קטעי ג'אז מקסימים (מאה כובעים, פרדידו, למדבר, שב שילוחך יונת מבול וקטע ארוך). התקליט "סימפטיה" היה גם כן תקליט עם ביצועים ג'אזיים לשירים ג'אזיים, בהופעה חיה, עם תזמורת, כלי נשיפה - כיף אמיתי. מתוך התקליט הזה (מלבד סימפטיה ואני אשתגע) יש גם "ציפור שיר עברית" - ביצוע מקסים לשיר של קליאו ליין; "לא יהיה לי עוד אחד כמותך", ו"פסיכית" - תענוג. גם בתקליט הראשון יש דברים שכאלה. במיוחד השיר "כמעט" (מהתקליט הראשון) שהוא אחד השירים היותר נפלאים שיש, והביצוע של נורית - משהו משהו. כדאי גם לציין את השיר "חגיגה בצמרת" בלחן של יוני רכטר, מהתקליט "נגיעה אחת רכה" - שיר וירטואוזי לקול המופלא של נורית. כשאני חושבת על זה, יוצא שברשימה הזאת יש לא מעט קטעים של הופעות חיות. ואפשר להוסיף קטעים שמופיעים רק בהופעות, כמו אינווציה מס' 1 של באך, או "כשזה מגיע לזה". אז בעצם אני גם ממליצה מלבד כל הנ"ל - ללכת להופעה של נורית :)

למעלה