עזרה .!!

גוזניץ

New member
עזרה .!!

בן כמעט 4 חודשים. מתעורר בלילה כל שעה שעתיים לציצי. אני מותשת .עצבנית ועייפה . למה הוא ככה ? מה עושים ? זה כבר שבוע שהוא ככה . כשבעלי נותן לו לפעמים בקבוק שאוב באמצע הלילה של 200 מ"ל אז הוא מצליח לישון 3 שעות -אולי קצת יותר . את קפיצת הגדילה נראה שהוא כבר עבר. לא מצליחה להרדים אותו אחרת...לפעמים על המינשא... אמרו שאחרי 3 חודשים יהיה לי תינוק שישן לילה שלם -איפה הוא?? זה רק החמיר . ב"לוחשת" היא אומרת שזה בגלל שהוא מתעורר ולא יודע איך להרדים את עצמו ..זה נכון ? אם כן מה עושים ? מה דעתכן ? עזרה ,רעיונות....

michalattia

New member
רגע רגע...

קודם כל לנשום
ועכשיו לעניין.. בגיל כזה צעיר בדרך כלל יונקים מתעוררים בלילה לאכול. זה שונה מתינוקות שלוקחים בקבוק, וזה טוב. זה מגן על היונק מפני מוות בעריסה! תעשי חיפוש בפורום על SIDS ותראי את תשובותיה של אסתר בעניין זה. אם בבקבוק שאוב הוא ישן יותר, הייתי פשוט מנסה להניק אותו הנקה ארוכה לפני השינה. אם הוא נרדם מהר על הציצי, אולי מעירה אותו בעדינות שימשיך לינוק.. למרות שכל זה אינו מנבא לילות של שינה. למעשה תינוקות משנים את דפוסי השינה שלהם כל הזמן. תינוק שישן לילה שלם בגיל 3 חודשים יכול להפסיק את המנהג הזה אחרי שבועיים, ולחזור אליו מאוחר יותר. ילדים זה שמחה.. אבל לפעמים קשה
אל תשכחי שאין דבר בעולם ולו שהיית רוצה לקום בשבילו יותר מאשר הפשוש
זה מה שאני מזכירה לעצמי בלילות קשים...

מה יפים הלילות...../images/Emo199.gif

גוזניץ יקרה, מאם שלא ישנה יותר מ-3 שעות רצוף מזה 9 חודשים לרעותה, אני יכולה לומר לך שאחרי בירור מקיף שערכתי בנושא (כולל ספרות רפואית מקצועית) ששנת לילה מלאה בגיל 3 חודשים היא ברוב רובם של המקרים מיתוס שגורם לנו לחשוב שמשהו לא בסדר עם התינוק שלנו.. בפועל, זה מאוד נורמלי שתינוקות מתעוררים הרבה בלילה- מסיבות שונות (לאו דווקא רעב). רק מגיל 10 חודשים מערכת העצבים בשלה לישון לילה שלם, כשלילה שלם אגב מוגדר 5 שעות ללא יקיצה. אגב, בקבוק בכמות של 200CC זה ממש ממש המון- סביר להניח שהוא גומע את כל זה כי הוא חצי ישן. 150CC זה המקסימום שתינוק אוכל חלב שאוב, בכל גיל (זה לא כמו תמ"ל שכל הזמן מגדילים את הכמויות). דפוסי השינה משתנים כל הזמן כך שזה שבשבוע האחרון הוא ככה, לא אומר שכך יהיה גם בשבוע הבא (חצי נחמה לא?
) יכול להיות שה"לוחשת" צודקת, למרות שאני מתייחסת לספריה בחשדנות רבה (עצותיה לגבי הנקה שגויות בעליל למשל..). אם את רוצה כמה טיפים טובים ובכלל לראות שאת לא לבד, ממליצה לך על הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבט פנטלי- הוא ממש מקסים, יעיל והרבה יותר מחובר למציאות. בינתיים, תנסי להניק כמה שיותר בשכיבה ותוך כדי שינה כדי לתת מנוחה לגוף... בהצלחה

../images/Emo51.gif

לפחות מצאנו משמעות חיובית בזה שאנחנו לא ישנות (היכולת לספר לאחרות כדי שירגישו נורמליות..)

למעלה