עזרה?

foofi

New member
../images/Emo12.gif

איפה יש לו הופעה?! הו פאק
נזכרתי באני בפולין באותו זמן

foofi

New member
../images/Emo192.gif../images/Emo198.gif../images/Emo194.gif../images/Emo163.gif../images/Emo191.gif

אני תמיד נחמדה מה
.

Simple Sam

New member
יצא לך לעשות את הפעולה שמכינים בא

כדורי שוקולד ואז בסוף את דורכת עליהם ועושה איתם דיון על למה אתם חושבים שעשיתי את זה? ואז את מסבירה להם שהכדורי שוקולד הם בעצם הפעולות שאתן עובדות כ"כ קשה לעשות אותן ואז הם באים ומתחילים ריבים וכל מיני דברים קטנים שקצת הורסים את הפעולה. צריך לעשות את זה בעדינות ולדעת גם איך לעשות כי שנה שעברה חברה שלי עשה לחניכים שלה בד' אותו דבר,היא לא עשתה את זה נכון והתוצאות היו נוראיות. אני יודעת שייהיו כאלה שלא יסכימו עם הפעולה הזאת[אני לא עשיתי אותה כי לא הייתי זקוקה לזה] אבל זאת בחירה שלך בסופו של דבר. או שפשוט תעשי איתם שיחה. אני מצעיה לך להתחיל ישר פעולה במשחק מרץ שכולם יאהבו ואז אחרי שהם עייפים לנסות להשתיק אותם.זה פועל יופי. שיהיה בהצלחה!

מטודה ממש נחמדה.

אולי ילדים בכיתה ד' לא ממש יקחו את זה בצורה כזאת, אלא יותר יתעצבנו מזה. וחוצמזה, אולי יהיה יותר טוב לעשות איתם משהו אחר [ולא אוכל] ואז להרוס את זה. [למרות שזה עדיין אכזרי
].

אני מכירה אתזה.. על אותו עיקרון רק

לא עם אוכל. אוכל זה באמת חבל... לתת להם להכין מגדל, לצייר משהו אדיר, משהו שכל הקבוצה ביחד וכד'.. ואז לפרק / להרוס / משהו כזה... חשוב לי להדגיש שאני ממש לא מסכימה עם הפעילות הזאת. זה מדכא, מבאס, ואפילו שזה גורם להם להרגיש, כביכול, איך אתם מרגישים כשפעולה נהרסת זה פשוט.. לא אנושי. כשאתם מכינים פעולה אתם באים בהנחה שכן יכולות להיות בעיות וגם מראש חושבים על איך אפשר להתמודד איתם. הם לא!. זה דבר אחד. הם לא יודעים איך להתמודד עם דבר כזה וזה פשוט יתן לכם את התוצאות ההפוכות והכי גרוע הם יגיעו למצב שהם ישנאו אתכם... עוד משהו - אתם בוגרים. אתם יכולים להתמודד עם כישלונות ודברים כאלה בצורה בוגרת, יחסית. החניכים [גם בד' וגם גדולים יותר] קשה להם יותר ואני ממש לא חושבת שזו הדרך לעזור להם ללמוד איך להתמודד עם דברים כאלה. עדי.

spraizler

New member
אני מכיר שיטה אחרת

יותר "קלה", גם לא השתמשתי בה אבל המנחה שלי הציעה לי כי פעם פיצצו פעולה. נותנים להם בלונים הם מציירים אותם, ומקשטים אותם. ואז שזה מוכן כולם עומדים בשורה עם הבלונים שלהם, ואז המדריכים באים ומפוצצים אותם. הם הכינו כבר מראש בריסטול שכתוב בו: ככה אנחנו מרגישים שאתם מפוצצים לנו את הפעולות ותלו אותו כבר. אז אחרי שהם מפוצצים להם הם גורמים לבריסטול לרדת ככה שהחניכים יראו מה רשום והמדריכים הולכים הביתה.

זאת מטודה טובה,

אבל רק כשהמצב באמת גרוע, ואחרי שניסית הכל. וחוצמזה, שהיא ממש לא מתאימה לילדים בכיתה ד. כמו שעדי אמרה, הם לא בוגרים מידיי בשביל להתמודד עם דבר כזה, הם תמימים. הם לא עושים את זה מכוונה זדונית להרוס למדריכים את הפעולה. הם ילדים קטנים, וכשילד בכיתה ד' מפוצץ בלון מים באמצע הפעולה זה נראה לו נורא משעשע ומצחיק, והוא לא באמת חושב על איך המדריכה שלו תרגיש. בקיצור, זה יותר לילדים בכיתה ז'-ח', שיוכלו להתמודד עם זה יותר, לקחת את זה יותר לכיוון של הטפה, וללמוד מזה משהו.

fate spinner

New member
זאת מתודה נוראית לדעתי

מדריך צריך לדעת שכשהוא עושה פעולה יכול להיות שהיא לא תצליח וצריך לקחת את זה בחשבון, ולגלות בגרות ולראות מה כן יצא מהפעולה שהתפוצצה ולהסיק מסקנות לאיך לשנות את זה. לא לבוא ולהתבכיין לחניכים שזה מעליב אותו (ותסלחו לי אבל זה מה שזה) מפעולות שמתפוצצות צריך ללמוד, ולראות מה החניכים כן הפיקו מזה. לא לראות את זה ככישלון כי זה לא. לוקח זמן להכיר קבוצה. מעבר לזה מדריך שעושה את זה מאבד לדעתי את הזכות להגיד "אל תרדו לרמה שלהם" או "תהיה אתה הבוגר" כי זה בדיוק לרדת לרמה של החניכים וזה כמו להגיד להם אתם עשיתם לנו אז אנחנו עושים לכם. והתגובות של החניכים לא יהיו חיוביות יותר מדי הרבה פעמים

spraizler

New member
וחוץ מזה שבאמת אין סיבה

לעשות את זה. אפילו שלי היו רגעים קשים והיו לא מעט, במיוחד שהייתי מדריך יחיד. לא עשיתי אף פעם מתודות כאלו ואחרות ועדיין יצאה לי קבוצה מצויינת. הרגע של המתודה לא שווה לחינוך והדרכה. אז הם ירגישו אולי בשניה הראשונה צער אבל בפעולה הבאה הם ימשיכו.

Simple Sam

New member
אפשר לשנות את זה למגדל וזה

למרות שהם הרבה יותר יתלהבו וישקיעו באוכל, אז באמת כל אחד והבחירה שלו. אני לא עשיתי אותה אז אין לי מושג מה עדיף.. דעתי- אחרי שבאת ניסית הכל וכבר ממש אין ברירה,או אחרי שהרסו לך פעולה ממש חשובה ולא נתנו לך להעביר כלום והלכו מכות בצורה קיצונית והיה הרבה בלאגן-רק אז אפשר לבחון את האפשרות להשתמש בה. רק במקרים קיצוניים. אני גם לא מסכימה איתה,אבל כשאין ברירה ממש אז..

spraizler

New member
חבל על הכדורי שוקולד..

זה טעים. אני הייתי בא ואוכל מקסימום. היה לזה אותו אפקט.

היללי! ../images/Emo24.gif

אל תשכחי, שהם בכיתה ד', כל המסגרת הזאת חדשה להם, אולי אפילו קצת מוזרה להם. זאת שנת ההדרכה הראשונה שלהם, הם לא יודעים ממש מהיא קבוצה, מה תפקיד של מדריכה, הם בשלב שהם בודקים את הגבולות שלך בדיוק כמו שאת בודקת את הגבולות של המורים/הורים/מדריכים שלך.. זה השלב להיות איתם קצת קשוחה, להציב גבולות, להחליט על תקנון, לנקוט במעשים אם צריך.. אולי זה ירגיש קצת מבאס להיות כמו מורה, כי אחרי הכל הדרכה אמורה להיות חינוך בלתי פורמלי, אבל תאמיני לי שזה ישתלם לך אח"כ שתוכלי להעביר להם המון דברים כיפים, והמון מטודות נחמדות בלי לחזור הבייתה במלאה בעצבים. וחוצמזה, שהפעולות הראשונות תמיד גרועות, ומשם זה רק הולך ומשתפר.. ותזכרי שאין חכם כבעל הניסיון!
ולא כל בנאדם נולד מדריך. זה ישתפר עם הזמן! מבטיחה :) וחוצמזה, אני אוהבתותך המון
וממש מתגעגעת
אני [:

פעמיים פתחתי תהודעה הזאת...........

ושלוש פעמים קראתי את זה "חושבת על חניכים"!! חולני ביותר! וכן!! זה הגיוני! תבינו לבד!
מי אני? גלבוע לא אני!
אגב, מי שמביט מי מאחור בכלל לא יודע מי אני, למרות..... שכל מי שרואה אותי מאחור יודע מי אני! אז זה דיי דפוק כשחושבים על זה.... לא משנה אני אשתוק. חצילים זה בריא וגפליטעפיש עוד יותר! ושיר לסיום: צלייייייייל, חציייייייייל, צלייייל גפילטעפיש! אני עוד אעלה להדרן!

למעלה