עזרה

udontsay4

New member
עזרה

אני עדיין תוהה אם ללכת לעתודה...... האם שרציתי להתייעץ עמכם פחות בנושא של כן לא ללכת , אלא מה ללמוד. אני לא במגמת פיסיקה , אך עם זאת אני שוקל ללמוד אותו .... מה אתם מייעצים , האם אפשרי בכלל ללמוד פיזיקה בלי להיות קודם במגמה ? ולגבי מדעי המחשב , האם ניתן לסבול את זה בהנחה שאני אוהב מתמטיקה? כל תגובה תתקבל בברכה

yossi c

New member
תשובה

שלום יובל, אנסה לענות לך על שאלותיך... 1)לגבי מדעי-המחשב,נראה לי שטעית והחסרת בטעות מילה בשאלתך.. כי אם באמת התכוונת למה שרשמת על מדעי-המחשב ("האם ניתן לסבול את זה בהנחה שאני אוהב מתמטיקה") אז באמת אין לך מושג בנושא.. בתור עתודאי למדעי-המחשב (אומנם רק סמסטר ראשון.. אבל טיפה נסיון יש..)אני יכול לומר לך, שהעובדה שאתה אוהב מתמטיקה יכולה אך ורק לעזור לך במקצוע הזה. זאת משום ,שמלבד העובדה שבתואר ראשון במדעי-המחשב לומדים גם נתח גדול של קורסים במתמטיקה , עליך לדעת שמתמטיקה היא "האמא" של מדעי המחשב. מדעי המחשב מבוסס ברובו על מתמטיקה ולוגיקה מתמטית. מטרת התואר הזה היא לתת לך כלים לתכנת ולבנות אלגורימים ביעילות!(שהרי תכנות ניתן ללמוד גם בקורס של שנה ב"מכון סלע" וכו´) והיעילות הזאת מבוססת די הרבה על כלים מתמטים והגיון מתמטי טהור. אז לסיכום.. בוא נגיד שאם אתה אוהב מתמטיקה, (ואני מניח שאתה גם טוב בזה..) ולא שונא לתכנת, אז אתה תסתדר עם מדעי-המחשב יופי. 2)לגבי הפיזיקה, ניתן בהחלט ללמוד את זה גם אם לא היית במגמת פיזיקה. פשוט תחויב לעשות "קורס הכנה בפיזיקה" של האוניברסיטה לפני תחילת הלימודים, שם ישלימו לך את החומר של 5 יחידות בזמן קצר (כמובן שזה יהיה לא קל, אבל עם קצת עבודה קשה זה אפשרי). שיהיה לך בהצלחה במה שתבחר, יוסי.

למעלה