עזרה=\

galush2222

New member
עזרה=\

אוקיי המורה שלי נתנה לנו חידה... ואני לא ממש הצלחתי=\ זה איכשהו קשור למחשבים... נתון מלבן ובו 9 משבצות. בצידו הימני 4 משבצות עם כדורים שחורים, ובצידו השמאלי 4 משבצות עם כדורים לבנים וביניהם משבצת ריקה. צריך להעביר את הכדורים השחורים לצד אחד ואת הלבנים לשני...(להחליף ביניהם) אך: לא ניתן לחזור אחורה ניתן לדלג רק מעל חיילים מהצבע השני אודה לכם מאוד אם תוכלו לפתור לי...עכשיו אם תוכלו לפרט לי את השלבים במילים זה יהיה מצוין כי זה יהיה לי יותר ברור תודה רבה...

galush2222

New member
וגם אצלי אפשר לדלג רק

מעל הצבא השני... ולא מהצבע שלך

galush2222

New member
ניסיתי איזה 100 פעםםם

ולא ממש הולך... ובכל זאת גם מה שאני צריכה זה עם 4 וסביר להניח שזה יותר קשה... אני לא ממש חכמה=\ אם מישו יוכל לעזור לי אני אשמח

galush2222

New member
../images/Emo208.gif

אני באמת צריכה את זה.... בבקשה אם תוכלו לעזור אני אשמח

עריסטו

Active member
הנה

X=כדור לבן, O=כדור שחור, .=מקום ריק XXXX.OOOO XXX.XOOOO XXXOX.OOO XXXOXO.OO XXXO.OXOO XX.OXOXOO X.XOXOXOO XOX.XOXOO XOXOX.XOO XOXOXOX.O XOXOXOXO. XOXOXO.OX XOXO.OXOX XO.OXOXOX .OXOXOXOX O.XOXOXOX OOX.XOXOX OOXOX.XOX OOXOXOX.X OOXOXO.XX OOXO.OXXX OO.OXOXXX OOO.XOXXX OOOOX.XXX OOOO.XXXX

עריסטו

Active member
תיקון קטן

יש בפתרון שתי שורות שיש בהן נקודה בהתחלה או בסוף. תפוז החליט לכתוב כל אחת מהשורות האלה בסדר הפוך.

עריסטו

Active member
כן, הן יצאו הפוכות

אני מציע שתעשי את הפתרון בפועל עם כדורים שחורים ולבנים ואז תראי מה השיטה.

למעשה,

השיטה די פשוטה. כל פעם יש 2-3 מהלכים אפשריים. צריך לפסול מהלך היוצר רצף של שני כדורים מאותו הצבע ב"אמצע הדרך". גם כשהולכים בלי לחשוב, בדרך הניסוי והטעייה, לא צריך להתחיל כל פעם מחדש! מהלך שגוי מוביל מהר מאוד למבוי סתום, ואז צריך ללכת טיפ-טיפה אחרונית ולנסות מהלך אחר. אבל, כמובן, עדיף למצוא את האלגוריתם הכללי.

למעלה