עזרה

גולי מ

New member
עזרה

שלום רב, אני מעוניינת להתחיל באיתור שורשי המשפחה שלי. עם ענף אחד יש סיכסוך רב שנים (כ-30) ווהערכתי, כמעט ולא אוכל להשיג מידע ישירות מהם. האם להערכתכם כדאי להעסיק חברה מיקצועית/בלשים לאיתור הפרטים הראשוניים (שמות, תאריכי לידה וכו)? במידה וכן, האם תוכלו להמליץ על חברה כזו? תודה

segev018

New member
איני יודעת מה שורשי הסכסוך,

אבל אני יכולה להעיד מכיוון אחר לגמרי: פניתי בחודשים האחרונים לאנשים רבים מאד בכל מיני שאלות וחקירות. הצגתי עצמי ונעניתי תמיד ברצון (למעט פעם אחת בה חיפשתי מנוח אחד) . במיקרים רבים פניתי לאלמנות בלי לדעת על אלמנותן, לאנשים שהורים נפטרו ממש לאחרונה, וסתם לזרים גמורים. כל ה "ותיקים" שמחו מאד לדבר על העבר. אולי בגלל שאין הרבה שותפים לשיחה על הנושאים הללו. יתכן שכדי לפנות למבוגרים ולהציג עצמך כנצר למשפחת... בלי לפרט מי את בדיוק: אני הנינה של... או הנכדה של... כלומר דור אחד לפני הסכסוך. נדמה לי שאין מה להפסיד מפניה כזו, וההחלטה שלך. בהצלחה!

הלני

New member
30 שנה?!?! מישהו עוד זוכר על מה?

ולמה?. אני לא רוצה את התשובות. רק לומר: אפשר לפתוח דף חדש ללא התיחסות לעבר ! ודאי כבר אין סיבה לסיבה של אז.... יש שם ודאי מישהו ש "לא ידע את יוסף" וישתף פעולה. גם במשפחתי יש מצב כזה. לכן את חידוש הקשר פתחתי ב: "אבות אכלו בוסר ושיני הבנים תכהנה?". הרמז הובן והמידע מטפטף. לאט מדי, לטעמי, אבל אולי יום אחד יפרץ הסכר. העיקר שאנחנו יודעים איש על קיומו של השני ודרכי קישור. הלני

רקלרקל

New member
להתחיל לרשום

גם עם 3 ענפים שאת ביחסים טובים עמם - יש הרבה "עבודה" לכן תתחילי היכן שקל יותר להשיג מידע. ותמיד בארץ קטנה כמו שלנו - אחד מכיר את השני באופן זה או אחר - ולאט לאט ה"פזל "מתחבר. ולעיתים - במשפחות הכי טובות - מחכים לזה שיפתור סכסוך ישן - שבני המשפחה הנוכחים כבר לא כל כך זוכרים למה התחיל - וגם לא כל כך כועסים - כמו אלה שהתחילו את הסכסוך וכך תזכי גם למצוות.

גולי מ

New member
תודות לעוזרים

אבל, נסיונות גישוש ראשוניים העלו חרס. בשלב הזה בחיי אני אסתפק בהשלמת המידע האובייקטיבי (מי אח של מי, מי נולד ומתי וכו). אולי כשיהיה לי הבסיס הזה, יהיה לי יותר קל לפנות אל מי שצריך על ביסיס המידע הזה, ולבקש את "ההווי" המשפחתי. לצערי, כולם זוכרים על-מה הסכסוך. ממעט שיתןף הפעולה שקיבלתי (אגב, דווקא מהצעירים במשפחה - בני הנוער) הסיכסוכים רק הולכים וגדלים. מסתבר שב- 30 שנה של נתק נוצרו פערים נוספים. יחד עם זאת, הצעירים לא יכולים לתת לי את המידע על העבר וקשרי המשפחה שרציתי. לאן עליי לפנות לעזרה? כבר שלחתי שאילתא לבית התפוצות. זה רציני לפנות למשרד בלשים? יש חברות שמתמקדות בשירות הזה?

למעלה