עזרה

roeesite

New member
עזרה

מישהו יש לו מושג על MVP מדובר בשיטה המיישמת גישה (Tunnel) ממחשב "מארח" למחשב"שרת", ע"י חייגן כל שהוא. המחשב ה"שרת" נמצא במצב האזנה, ומחשביי קליינט מחייגים אל השרת, ומבצעים אוטנטיקציה מולו ברמת שם משתמש וסיסמא. במידה והם מאושרים, הם פותחים "טאנל" מול השרת, ובעצם נחשבים לחלק מהרשת הפנימית של השרת, על כל מרכיביו - גישה לכתובות IP פנימיות, וכו'. מישהו יודע איך להשתמש בזה ויכול לעזור?

ezaton

New member
הגדרת VPN באופן משביע רצון

אבל יש מליון סוגים, ויש מליון מימושים. מה בדיוק אתה רוצה לעשות, מלבד להסביר את העיקרון?

roeesite

New member
מה שאני רוצה לעשות זה...

להגדיר את המחשב שלי "שרת" כביכול ושכל "לקוח" יוכל להתחבר למחשב שלי בצורת VPN

ezaton

New member
יוכל ומה?

האם המחשב שלך הוא נתב הרשת? איזו מערכת הפעלה הוא מריץ (למה כולם מניחים שאנחנו יודעים את זה מראש?)? מה תצורת הרשת ומה מנגנון האימות שלך באירגון?

roeesite

New member
סליחה

אין לי ידע נרחב ע לVPN אתה יכול לומר לי מה הVPN עושה? כי אני אולי טועה במה שאני חושב לגבי VPN

yeheskel

New member
אתה לא טועה...

ה VPN עושה בדיוק את מה שתארת בהודעה הראשונה שלך. ולמה אתה לא עונה על השאלה ששאלו אותך? אז אני שואל שוב ומוסיף: - איזה מערכת הפעלה יש לך? ובצד השני? - יש לך נתב? אם כן, איזה? ובצד השני? - האם מדובר ברשת הביתית שלך (וינדוס XP) או שמדובר בשרת (לדוגמא וינדוס 2003) ובצד השני? אולי התשובות לשאלות האלה יעזרו ל ezaton לענות על השאלה שלך בצורה טובה יותר...

roeesite

New member
אה אוקיי אז

אוקיי תודה אז ככה אני משתמש בחלונות XP בצד השני אין נתב ויש גם חלונות XP

yeheskel

New member
VPN

טוב, מביוון שאף אחד לא חזר אליך אז אני אנסה לענות על השאלות שלך... כן, אתה יכול להפוך את ה XP לשרת VPN (אבל נדמה לי שרק חיבור אחד כל פעם, להבדיל מוינדוס 2003 שיאפשר לך ליצור שרת ולהפעיל כמה VPN בו-זמנית והכוונה פה ל VPN המובנה של וינדוס) במידה ויש לך או לצד השני נתב, אז הוא צריך לתמוך בסוג הזה של החיבור. תופעות הלואי הידועות שיש לחיבור מסוג כזה הם ירידה משמעותית בחיבור לאינטרנט (כלומר הגלישה באינטרנט תוך כדי החיבור ל VPN תהיה על הפנים אם בכלל... בצד הלקוח שמשתמש בתוכנת לקוח במחשב שלו להתחברות). בנסיונותיי ליצור VPN (בפרוטוקול הפשוט ביותר - PPTP) בין מחשב בודד מרוחק לבין רשת מחשבים, (כולם XP), הצלחתי ליצור התחברות כזאת עם הכלים המובנים של וינדוס, ועם נתב פשוט שרק מאפשר תעבורה של VPN דרכו ובהפניית פורט 1723 למחשב המיועד ברשת. נסיונותיי ליצור VPN בין שתי רשתות (שבכולם XP) עם נתבים פשוטים (שמאפשרים רק מעבר של PPTP VPN) - נכשלו. אבל קצב ה upload שנותנות לנו ספקיות האינטרנט כיום - זאת המכה הכי גדולה... אם היתה איזושהי דרך להעלות את קצב ה upload בעלות סבירה - הכל היה נראה אחרת... עכשיו לגבי VPN - מי שרוצה חיבור חזק, טוב ומאובטח בין שתי רשתות צריך נתבים בשני צידי המנהרה עם יכולת VPN אמיתית (שבדרך כלל מאפשר מעבר לכמה מנהרות בו זמנית) והם ישמרו על קשר מתמיד בין שני הקצוות, הם ידברו ביניהם בפרוטוקול מיוחד משלהם, וכתוצאה מזה יורידו את העומס מה XP לבצע הצפנה ופענוח ויעלו את רמת האבטחה. יש כיום בשוק עשרות נתבים שמיועדים ל VPN, ביניהם: Linksys, NetGear, SonicWall, WatchGuard, CheckPoint, NetScreen, Cisco כאשר Cisco הוא הטוב מכולם. אם אתה מעוניין לקנפג את ה XP שלך לשרת או לקוח VPN עם הכלים המובנים שלו, אז אתה יכול לנסות את זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=20&msgid=75135083 ולמידע נוסף על VPN מתוך וינדוס תוכל לקרוא במאמר הבא: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314076&sd=tech בהצלחה.

roeesite

New member
ממש תודה

תודה רב לך אתה יכול להסביר לי בבקשה על personal certificate כי כאשר אני צריך לעשות VPN מהלקוח ואני נרשם באתר הוא דורש זאת ואני לא יודע מה זה ואני לא יודע איך אני יכול להרשם לזה אתה יכול בבקשה להסביר לי תודה רב לך

yeheskel

New member
אתה לא צריך שום personal certificat

אתה לא צריך שום personal certificate אם אתה מתחבר עם הפרוטוקול הפשוט ביותר של VPN - והכוונה היא לפרוטוקול PPTP. כל מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר את הצד של השרת לפי ההסבר הבא: http://www.onecomputerguy.com/networking/xp_vpn_server.htm וכמו-כן, להגדיר את הצד של הלקוח לפי ההסבר הבא: http://www.onecomputerguy.com/networking/xp_vpn.htm (בסוף ההסבר הנ"ל יש טיפ חשוב לגלישה באינטרנט תוך כדי VPN) וזהו - המערכת מוכנה לעבוד VPN. (כמו שאמרתי לך קודם... לא ניסיתי להפעיל את ה VPN בין מחשב יחיד לבין מחשב יחיד... אלא בין מחשב יחיד לבין רשת. (כשבכולם XP), כאשר הלקוח הוא המחשב היחיד). בהצלחה.

roeesite

New member
אז

אז שאני מנסה להתחבר הוא מבקש USER NAME ו PASSWORD מה אני רושם לו אני רושם לו את הזה של המחשב והוא עדיין לא מקבל

yeheskel

New member
מה שאתה רושם לו

מה שאתה רושם לו - זה את שם המשתמש והסיסמה שמוגדרים בצד השרת. (ד"א: חייב שתהיה סיסמה). ואם הוא עדיין לא מקבל... אז מה מס' השגיאה שאתה מקבל ?

roeesite

New member
עזרה

שלום רב הוא כותב לי את הערה 628 וגם רושם לי את הערה שמצורפת בתמונה אנא אם תוכל לעזור לי אני ישמח מאוד זה מאוד חשוב לי תודה רב רועי

yeheskel

New member
תשובה

המחשב (השרת) שאתה מנסה להתחבר אליו נמצא מאחורי נתב ? כמו-כן, אתה צריך לסגור את כל הפיירוולים בשרת כדי שתתבצע התחברות...(אחרי זה תוכל לכוונן אותו בצורה שתתאים לך). כמו-כן, תוודא שהשם משתמש שאתה נותן מוגדר בשרת כ"מנהל".

למעלה