בצק לפיצה
אולי נשמע מסובך, אבל ממש לא. אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה. אפשר להפוך את מה שנשאר מהבצק לפוקצ'ה, או למקלונים{ במידה ויצא יותר מידי בצק עבורך}.אפשר גם להכין חצי כמות . מכינים סטרטר: 2 כפות שמרים יבשים, כף סוכר, חצי כוס מים. מניחים לתסוס כ 10 דקות מצרכים: 3/4 ק"ג קמח 5 כפות שמן 2 כפיות מלח 1 1/2 כוסות מים אופן הכנה: מערבבים כוס וחצי מים עם השמרים שתססו, מוסיפים קמח { לא את כולו בבת אחת} שמן ולקראת התגבשות הבצק, כשהוא עדיין דביק מוסיפים את המלח. אם חסר קמח מוסיפים עוד קצת. מתפיחים להכפלה במקום חמים כשהקערה מכוסה. קורצים כדור גדול מהבצק ומרדדים אותו לעיגול בעובי הרצוי. נותנים תפיחה של כ 10 דקות . מפזרים מה שמתחשק : גבינות, ירקות תבלינים.אני מכינה רוטב מעגבניות מגוררות ובצל קצוץ, במחבת מזהיבה ומורחת{ כשזה קר} מעל הבצק. הסבר על כמות הקמח: החוכמה להשתמש בידיים ולדעת מתי צריך להפסיק לשפוך קמח, לכן לא מוסיפים את כולו בבת אחת : בהתחלה מכניסים חצי קילו וכל פעם מוסיפים מעט. את המלח מוסיפים לפני התגבשות הבצק, כשהבצק מתחלי להתייצב וזה בגלל שהשמרים לא תופחים היטב במגע ישיר עם מלח. מקווה שהסברתי לך טוב, אם יש שאלות, אני כאן.