עזרה...

hadassi

New member
עזרה...

או קיי. אני חדשה פה ויש לי וידוי: עד לפני משו כמו שנה הייתי שומעת בעיקר פופ דבילי אבל אז גיליתי את הרוק וכמה שהוא טוב. עכשיו אני מנסה להשלים את החסר ולסתום חורים ע-נ-ק-י-י-ם בהשכלתי המוסיקלית ושמתי לב שיש פה הרבה אנשים עם טעם טוב במוסיקה, אז כל מי שמעוניין להמליץ לי על אלבום טוב/ חובה בבקשה תעשו את זה! תחשבו על זה כעל תרומה לרוק ועזרה לבחורה במצוקה... סתאאאם!

~*~gaL

New member
חחח

תרומה לרוק ועזרה לך! קבלי: Radiohead - THE BENDS Radiohead - OK COMPUTER או כל דיסק שלהם.. זה קשה REM - AUTOMATIC FOR THE PEOPLE REM - REVEAL ויש עוד... יודעת מה.. אני את לך שמות של להקות.. זה יהיה יותר קל :) אז כמו שאמרתי, רדיוהד, REM מניק סטריט פריצ´רז קולדפליי טראוויס מיוז U2 זהו לבינתיים :)

epitaph

New member
מממ...ברוק יש הרבה סגנונות...

מה שמעת עד עכשיו? אני כותב לך כמה דיסקים שהם מאוד אהובים עליי (יש עוד וגם קניתי היו כמה נוספים אז ייתכן וזה ישתנה): King Crimson - In the court Dream Theater - Images & Words Camel - The Snow Goose Gensis - Selling England by the Pound Nightwish - Oceanborn הדיסק האחרון הוא בסגנון שונה מהשאר אבל הוא בהחלט טוב.

November rain

New member
אמממ.....

למיטב ידיעתי היא ביקשה המלצות על אלבומי רוק... רדיוהד ואר אי אם מאוד רחוקים מלהיות רוק, ושלא תבינו לא נכון אני מאוד אוהב אותם ( במיוחד את אר אי אם ) אבל זה בהחלט לא דוגמא לרוק. ו epitaph אמנם נתת המלצות טובות אבל הבאת אותם מהמטאל שזה אפשר להגיד ברמה אחת מעל הרוק ( לדעתי לפחות... ). ומילא מטאל אבל למה פרוג?...
בכל מיקרה, אני יכול להמליץ על nevermind של nirvana כי אני לא חושב שיש אלבום טוב ממנו להיכנס ל"עולם" הרוק. guns n´ roses גם גדולים כשלדעתי האלבום הכי טוב שלהם הוא use your ilusion 1. גם החומר היותר ישן של מטאליקה מצוין. דרך אגב, אני חולה על נייטוייש גם וממליץ בחום על כל האלבומים שלהם רק זו טעות לקטלג אותם לרוק ( פאוור מטאל כמובן ). תיהני...

~*~gaL

New member
אז מה הם? :)

גם אם הם פופ-רוק (בחלק ממדינות העולם), הם עדיין רוק
gal.

epitaph

New member
עוד מעט נתחיל את הויכוח הישן נושן

אם מטאל נכלל בהגדרה רוק או שזה נפרד...בכול מקרה נייטוויש הם דרך טובה כדי להתחיל לשמוע מטאל (לפחות לדעתי).בקשר לפרוג,ייתכן ובאמת קשה להתחיל לשמוע רוק מתקדם אבל שתנסה,מה כבר יכול לקרות? דרך טובה להתחיל לשמוע רוק מתקדם הוא מהאלבום של קאמל שהמלצתי עליו בהודעה הקודמת. נראה לי שעשיתי סלט מההודעה הזו...מקווה שהבנתם את הדברים העיקריים...

November rain

New member
עדיין רוק...

לא הייתי אומר ככה... אבל האמת שקשה להגדיר במדיוק אז נעזוב את זה... אני אישית רואה בהם פופ רק "קצת" יותר איכותי מזה שרואים ב mtv. אמממ... אני אישית רואה במטאל חלק נפרד מהרוק אבל זאת רק דעתי אז באמת לא נתחיל להתווכח על זה. להתחיל לשמוע מטאל עם נייטוויש? להקה גדולה אבל בהחלט לא מייצגת את המטאל על כל צדדיו ( שום להקה לא תייצג אבל זאת ממש קיצונית בתחום ). לא יכול לקרות כלום מלשמוע פרוג... פשוט נתת פה את טעמך האישי ( כבר למדתי להכיר אותו ) ולא כולם אוהבים את זה. ( רמז... ). זאת הסיבה שנתתי את נוורמיינד שלא יעזור מה יגידו בשבילי הוא תמיד יישאר אחד מהאלבומים הגדולים שנוצרו את פעם ( על אף פשטותו וכל הביקורת כלפי נירוונה... )

חולוני

New member
דווקא אני חושב 2 Use Your Illusion

הוא האלבום הכי טוב של גאנז. כי יש בו את שתי השירים הכי טובים שלהם לדעתי - Estranged ו Civil War. ב-1 יש את November Rain ו- Coma, וקומה זה גם אחד משלושת השירים הכי טובים שלהם ביחד עם השתיים שציינתי כבר. בקיצור, עדיף שתקנה גם את 1 וגם את 2, לפי דעתי לא צריך להפריד בין האלבומים אלא, לקנות את שניהם ולהקשיב לשניהם בתור אלבום אחד גדול של 30 שירים. ועוד אלבום מצוין של גאנז הוא הראשון שלהם, Apetite For Destruction משנת 87, גם בו יש כמה שירים מצויינים כמו - Sweet Child O´mine, Paradise City, Welcome To The Jungle, Mr. Brownstone. לדעת המבקרים הוא נחשב לאלבום הכי טוב שלהם, כי הוא אלבום הפריצה שלהם וגם האלבום הכי מוכר שלהם. הנה ביקורת עליו ( באנגלית..) - AMG EXPERT REVIEW: Guns N´ Roses´ debut Appetite for Destruction was a turning point for hard-rock in the late ´80s — it was a dirty, dangerous and mean record in a time when heavy metal meant nothing but a good time. On the surface, Guns N´ Roses may appear to celebrate the same things as their peers — namely, sex, liquor, drugs, and rock & roll — but there is a nasty edge to their songs, since Axl Rose doesn´t see much fun in the urban sprawl of L.A. and its parade of heavy metal thugs, cheap women, booze and crime. The music is as nasty as the lyrics, wallowing in a bluesy, metallic hard-rock borrowed from Aerosmith, AC/DC and countless faceless hard-rock bands of the early ´80s. It´s a primal, sleazy sound that adds grit to already grim tales. It also makes Rose´s misogyny, fear and anger hard to dismiss as merely an artistic statment — this is music that sounds lived-in. And that´s exactly why Appetite for Destruction is such a powerful record — not only does Axl have fears, but he also is vulnerable, particularly on the power-ballad "Sweet Child o´ Mine." He also has a talent for conveying the fears and horrors of the decaying inner city, whether it´s on the charging "Welcome to the Jungle," the heroin ode "Mr. Brownstone," or "Paradise City," which simply wants out. But as good as Axl´s lyrics and screeching voice are, they wouldn´t be nearly as effective without the twin-guitar interplay of Slash and Izzy Stradlin, who spit out riffs and solos better than any band since the Rolling Stones, and that´s what makes Appetite for Destruction the best metal record of the late ´80s. — Stephen Thomas Erlewine עוד כמה אלבומים מומלצים בתור התחלה לשמוע רוק - Queen - Greatest Hits 1+2 Pink Floyd - The Wall, The dark Side Of The Moon Soundgarden - Superunknown Alice In Chains - Dirt Deep Purple - Machine Head Iron Maiden - The Number of the Beast Black Sabbath - Paranoid

November rain

New member
צודק בקשר לגאנז...

ובהחלט אפטייט נחשב להכי טוב שלהם, אני פשוט צינתי את זה שאני הכי אוהב... ככה פשוט הייתי ממליץ על כולם ( יש לי אותם ובהחלט הם גדולים אחד אחד ). דרך אגב, מה מצאת ב coma? אחד מהפחות טובים לטעמי... ארוך מדיי ( מעל עשר דקות ) ולא שיש לי משהו נגד שירים ארוכים, להיפך את אלה אני יותר אוהב, רק שהוא פשוט לא זורם...

חולוני

New member
Coma זה שיר ענק.

אולי בגלל שהוא ארוך מדי בשבילך ( 10.08 דקות..), וגם בגלל שהוא השיר האחרון בדיסק של יוז יור אילושן 1, אז כנראה לא הקדשת לו את מלוא תשומת הלב.. אבל תנסה פעם להיות לבד עם עצמך בשקט ולשמוע את השיר באיזי בלי לחץ..אולי ההתחלה קצת משעממת..אבל אחרי דקה השיר מתחיל לקבל צורה וזה פשוט תהנוג לשמוע אותו, והסוף שלו בכלל מעולה.. אבל אם לא אהבת אז לא אהבת..טוב, לכל אחד יש טעם אישי משלו..

November rain

New member
בוא אני אגיד לך משהו...

אין כזה דבר ארוך בשבילי... כבר אמרתי שאני מעדיף שירים ארוכים שאפשר להתחבר ולזרום איתם, על פני הקצרים. באשר ל coma, תסמוך עליי שלא פעם עשיתי בדיוק מה שאמרת... להתבודד עם עצמי ולהיות מרוכז רק בשיר... עדיין לא התחברתי אליו... כמו שאמרת, עניין של טעם. מה שכן הסוף שלו ( 2 הדקות האחרונות ) רצות בצורה פשוט מדהימה... את זה בהחלט אהבתי, שאר השיר קצת משעמם לטעמי.

רוק ישראלי...

היי הדסי. אני ממליץ לך מאוד מאוד (בחום) על רוק ישראלי כגון: "איפה הילד", "כנסיית השכל", ברי סחרוף, "משינה", אביב גפן, "היהודים", ויש עוד מלא... חמי רודנר ושליחי הבלוז... הכי טוב שתשמעי גלגלצ, יש שם את רוב הלהקות והזמרים האלו... וכל הכבוד לך שאת עושה משהו למען הרוק, כי היום המזרחית שולטת בארץ, וזה מגעילללללללל... יש לך טעם טוב, ומצויין שעזבת את הפופ המגעיל הזה... ביי...

עוד כמה

אני לא מאמין שאף אחד לא הזכיר את לד זפלין או את הדלתות או ג´ימי הנדריקס ואפילו את הביטלס

למעלה