עזרה..

מה הדרך להגדיל את המודעות ?

שך עצמך ושל מישהו אחר.... זו השאלה שלך (עד כמה שאני מבין). לגבי האם לתת או לא לתת עזרה עניתי בהודעות קודמות בשירשור הזה. על פי הטולטקים יש יחס ישיר בין מודעות לאנרגיה פנויה. זאת אומרת אם אתה יותר מודע סימן שיש לך יותר אנרגיה פנויה, ואם יש לך יותר אנרגיה פנוי רמת המודעות שלך עולה. איך עושים את זה? מתהלים על פי 4 הסכמות (לא מיליון וארבע אלא 4 בלבד) עושים את 4 הטכניקות, עושים ולא מתרגלים... אי עשיה, שיחזור, חלימה, מחיקת היסטורי אישית. מאמצים את מצבי הרוח של היוקש. ופועלים על פי 7 עקרונות היקוש. סיכומון: רק לאחר שאתה שולט ברמה מסויימת בכל הנ"ל אתה יכול ללמד אותם לאנשים אחרים (שביקשו ללמוד ממך) וכתוצאה מהפיכת המידע שאתה מעביר לידע של עצמם אותם אנשים יהיו "יותר מודעים". אם אתה "עוזר" על מנת "להרגיש יותר טוב" כנראה שאתה פועל ממניעים אישיים לקבלת רווח אישי... זה לא עזרה וזה לא יקוש... בעברית קוראים לזה לתמרן אנשים אחרים.

undersun

New member
../images/Emo45.gif

עכשיו אני רק צריך למצוא את המקום והזמן המתאים לעשות אי עשייה, בקשר לעוזר על מנת להרגיש טוב, לקח לי כמה שנים להבין את זה.. המונח עזרה יכול להיות מפורש בהרבה דרכים, לעזור למישהו לעבור את הכביש, לעזור לאנשים שמתקשים בעשיית משהו וכו.. בדרך הלוחמים עזרה היא קצת שונה, ולפי מה שהבנתי היא באה במיטבה שעושים אותה באכזריות, לא קל לי לקבל את זה, אפילו שראיתי תוצאות "בשטח", במיוחד על עצמי. ובקשר ללתמרן, גם יקוש זה סוג של תמרון, השאלה כאן היא מה התוצאה שעומדת מול העיניים של הלוחם, ובאיזו דרך הוא מוציא לפועל את הכוונה שלו.

2 תשובות/הערות

כל מקום וכל עת טוב לביצוע אי-עשיה. כפי שאמרתי, אגיד שוב: ההבדל בין יקוש לתמרון זה ה"רווח האישי". ביקוש זה "למען הרוח" בתמרון זה "לרווח אישי"

nivinivini

New member
נראה לי בגדול ובאופן מאוד כללי

לוחם פשוט מאוד "עושה", עושה ביחד עם הרוח. פרשנות באה אחר כך או בזמן העשייה, אבל בכל מקרה לא מפריעה לעשייה עצמה. שום דבר אישי או אנושי.

כדאי?

עניתי חלקית על השאלה שלך בשירשור הזה... כאן יש לי שאלה: מה זה "כדאי"? לרוב אם אדם שואל "האם כדאי לי לעשות X?" התשובה שלי היא "לא" ... אם אתה שואל את עצמך אם זה "כדאי" אז יש סוכוי סביר שהתשובה היא לא, אם אתה עושה משהו שאת באמת רוצה לעשות אז אתה לא שואל את עצמך אם כדאי או לא. לעניות דעתי אם אדם או יצור רוצה לקבל עזרה הוא צריך לבקש אותה (מילולית או אחרת), לתת או להציע עזרה בדרך כלל באה מתוך העדפות שלנו, מזה שאנו "רואים/חושבים" של-X יש בעיה למרות שעל פי העדפות והבחירות שלו אין הוא חש כך. להדגמה, סיפור קצר: אדם עיוור עומד בפינת רחוב, מתוך "טוב ליבנו" ורצוננו "לעזור לזולת" אנו נוגעים קלות במרפקו ומובילים אותו לצד השני של הרחוב. אבל כשמגיעים למדרכה ממול במקום לקבל "תודה" אותו אדם אומר "מה עשית!!?" רציתי להיות במדרכה ההיא, הובלת אותי למקום אחר... אני עיוור ולא מסוגל לחזור לשם.... אתה ממש אדם רע ומרושע.... אז... עזרנו לו או לא?

nivinivini

New member
אין ספק ש"טוב לבנו" ו"לעזור לזולת"

יכולים רק להזיק. הם לא קיימים באמת ומה שנשאר זה רק לפעול לפי הלב ואז סביר להניח שעל הדרך זה גם "יעזור" לאחרים. מעבר לללכת עם הלב הכל זה רק נסיון לתמרן את הרוח או חוסר הבנה של הרוח.

זו דוגמא קצת שחורה לבנה , לא?

ומה אם שואלים את האדם האם הוא רוצה לעבור לצד השני? לגבי הכדאי: תודה על המידע, בהחלט לא הרגשתי את זה קודם כשהשתמשתי במילה

לא מאיפה שאני מסתכל על זה.

אם יצור מבקש עזרה את יכולה להחליט אם לעזור לו או לא.... אם את שואלת אותו אם הוא רוצה עזרה זה מראש מתוך שיפוט שלך.... זה מזכיר לי לפני כמה שנים ראיתי אישה שישנה ברחוב, חורף תל אביבי, גשם ... קריר... אז הצעתי לאישה הזקנה לתת לה מתנה שמיכה וגם הצעתי לה שאני יכול להביא לה קצת מרק חם לשתות.... היא ממש כעסה עלי! הסבירה שטוב לה..... ואם אני באמת רוצה לעזור לה אני יכול להביא לה אוכל לחתולי רחוב. ברור ששפטתי אותה על פי אמות המידה שלי (ולא שלה) ברור לי שהיא צדקה (אלו החיים שלה, העדפות שלה, הבחירות שלה... וכך צריך ליהיות, היא לא אמורה לחיות על פי העדפות שלי...).... אמרתי לה סליחה, הפסקתי להתערב בעיניין לא שלי והבאתי לה שקית של 3 קילו להאכיל חתולי רחוב.... היא לא רק אמרה תודה על האוכל היא גם אמרה לי תודה על כך שהבנתי שאני "דפוק".

אשכר

New member
ומה עם להאכיל חתולי רחוב?

זה כבר לא "עזרה"? האם החתול ביקש ממנה אוכל? (בפעם הראשונה, לפני שהוא התאהב בוויסקאס) אני יודע שלפעמים החתול מבקש. אבל לפעמים הוא לא מבקש, ואני בכ"ז נותן לו. ברור שנתתי לו אוכל לפי אמות המידה "שלי" (שרכשתי בעיקר מאמא שלי, ואולי מהטורף שלי?) למה שאני אציע אוכל לחתול? למה שאני לא אציע לציפור? למה שאני לא אשקה את העצים בככר המלכים ואתן להם דשן? וכו' וכו'. אגב, הייתי פעם בסיטואציה של האשה, וקיבלתי את המרק; אח"כ שילשלתי במשך שבוע, כאילו שלא היו לי מספיק צרות באותו זמן

לא דיברתי על העדפות של החתולים

אלא שלי ושל האישה. בכל אופן להבדיל מבני אדם אתה יכול לתת אוכל לחתול (על פי העדפות שלך) והחתול (לרוב) יוכל כשהוא רעב ולא כי "עזרת לו"...

אשכר

New member
זה פשוט לא בא ממקום נקי

ניסית פעם "לתת עזרה" ממקום נקי באמת? ניסית לתת לתחושות לכוון אותך לעשות מעשה, במקום להגיב אוטומטית למחשבות הפולניות? זה עולם אחר לגמרי. תנסי "לתת עזרה למישהו" אבל רק מתוך תחושות נקיות. אני לא אגדיר מה זה "נקי". פשוט תנסי.

למעלה