עזרה...

tali1983

New member
עזרה...

אני נכדה לסבא וסבתא מקסימים. סבי הוא על ערש דווי ואני ואימי מנסות למצוא פתרון לסבתי שנמצאת אצלנו בבית מספר שבועות ומרגישה לא בנוח וכל כך רוצה לחזור לביתה. סבתי היא לא עצמאית וזקוקה לעזרה (אפילו בלשים חזייה).הביטוח הלאומי לא אישר לנו אישור לפיליפינית, אנחנו אובדי עצות ומנסות למצוא פיתרון מהיר כי ממש קשה לנו עם המצב. כמו כן, סבתי היא ניצולת שואה, אולי זה יעזור. מה עושים במצב כזה? למי פונים? האם ניתן לערער על החלטת הביטוח לאומי על ידי שליחת מכתבים וכו'? כל עזרה תתקבל בברכה. ט'

גנגי

New member
ראשית,

חשוב לדעת שאם ביטוח לאומי לא מכיר בה כנזקקת לשעות סיעוד, אין טעם לפנות לקרן לניצולי השואה, שכן תנאי הכרחי אצלם הוא הכרה של ביטוח לאומי במאה אחוזי סיעוד לפחות (כן, למרבה הפלא יש גם יותר ממאה אחוזי סיעוד, כמו בנכות). ניתן לערער על החלטת הביטוח הלאומי וכדאי מאוד לעשות זאת, אבל דעי לך שאם היא לא באמת סיעודית אלא רק מתקשה לבד - היא לא תקבל מהם כנראה אחוזי זכאות לסיוע. בכל מקרה, רצוי מאוד לערער ולנסות שנית. בינתיים, עד שהיא תקבל הכרה כסיעודית מביטוח לאומי, כדאי מאוד לקחת לה מטפלת על חשבונכם (גם ככה רוב העסק יהיה פרטי, כדאי שתדעי כבר מעכשיו) - ושאלה חשובה: האם לסבתא אין אמצעים לממן עזרה שכזאת? לא תמיד העול חייב ליפול על המשפחה. בדקו איתה קודם אם יש לה חשבונות בנק או נכסים שהיא יכולה לממש ולהיעזר בהם. אני חושבת שגם היא תרגיש יותר נוח אם העזרה תהיה על חשבונה ולא על חשבונכם. בהצלחה.

tali1983

New member
קודם כל ת-ו-ד-ה...

על התשובה המהירה... שנית, יש לנו את האמצעים הכלכליים לשכור מטפלת אבל נראה לי ממה ששמענו שהמטפלות הפיליפיניות הן נאמנות יותר ומתגוררות אצל המבוגר שאצלו הן עובדות. אני לא מבינה, אם בנאדם מתקשה לשים מכנסיים, מתקשה לקום מהכיסא, זקוק להשגחה כאשר הוא במקלחת מחשש שיפול , הוא לא זקוק לעזרה סיעודית? איפה הצדק? הנטל בטיפול בהורים מבוגרים הוא כל כך קשה ומשנה סידרי עולם במשפחה. אוף! תודה.

גנגי

New member
אהההה... יקירתי... צדק

זה לא בלקסיקון של ביטוח לאומי. שם הקריטריונים הם אכזריים ולא הוגנים. ככה זה אצלנו במדינה. מצער מאוד, אני מסכימה איתך, אבל זה מה יש. וכשאמרתי מטפלת התכוונתי כמובן לעובדת זרה. הפיליפיניות עפ"ר מוצלחות, באמת, ואני חוזרת וממליצה לשכור בינתיים מישהי על חשבונכם, ובינתיים לטפל במשרד הפנים באישורים להעסקת עובדת זרה. כל הדברים האלה לוקחים זמן, והרבה, ובלעדיהם תיאלצו להעסיק עובדת לא חוקית, שזה עניין בהחלט בלתי רצוי, מכל הבחינות, ועלול לעלות לכם הרבה יותר ביוקר מכל האישורים והמטפלות, בסופו של דבר.

למעלה